cicherFX Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Witam!! Mam pytanie, chciałbym stabilnie podkręcić mojego Thorton 2000+ do 2,5Ghz i nie wiem czy to napewno chodzi o napięcie... Bo na 2,5Ghz odpala się (12,5x200), ale w winie sypię błędami, no i nie jestem pewien czy to napewno chodzi o napięcie... Nigdy nic nie "drutowałem", stąd moje pytanie - czy podniesienie napięcia coś powinno dać, bo jak nie mam szans na nic więcej to nie będę nawet próbował... Przy okazji kolejne pytanie (przynajmniej się zorientuję) jak bardzo macie wykręconego Thortona 2000+ i przy jakim napięciu. Wiem, że i tak powinienem się cieszyć z tego co mam... Mój CPU ( batch 044 ) :lol: Pozdrawiam!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 hehe cyba cos sie pomyliles nie do tego dzialu z tym pytankiem :] ale uwazam ze sprobowac nioe zaszkodzi:] wiedz sprobuj i sprawdz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Hanu mial jazdy z thortonem 2000+, zdaje sie do 2500 MHz doszedl z 1,7V po czym musial isc z vcore do goooory :) ja ze wzgledu na slaby zasilacz doszedlem stabilnie do 2430@1,925 poza tym podkreciles go o 50%, wiec nie dziw sie za wymaga wiecej pradu.... az dziwne ze tak malo podbijales vcore powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Tiaa, swego czasu miałem takiego kozaka co fikał 2530 (11x230) lub 2650 (12,5x212) ale tam dla stabilności trzeba było duuuuużego woltażu (1,9V real). Co nie zmienia faktu ,że na 2500, ale przy niskim FSB (200) fikał na 1,75V Prime stable. Zakładałem o tym topik. Poszukaj w Archiwum 2003. BTW - trochę ci się działy pomerdały. Na drugi raz rozsądniej wybieraj, bo TO JEST EKSTREMALNE PODKRĘCANIE, a nie rozwiązywanie problemów typu początkujący.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Podniesienie napięcia powinno pomóc, chociaż w tym przypadku szukał bym przyczyny w pamięciach. Drutowanie jest proste, łatwe i przyjemne - byle na trzeźwo i sprawdzić kilka razy czy to aby na pewno te dziurki w sockecie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 cze mu jechać tak z napieciem rachunki za prąd wam za małe przychodzą ja mam zasade że jade z prockiem ile się da ale bez podkręcania napiecia 2000xp thorton idzie mi 1.65v na 2300mhz więc wynik ok poco komu taki proc chyba że ktoś ma szybką grafike to wtedy dopali troche Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 to i ja coś dam http://members.lycos.co.uk/swidrzany/DuzeF...x10.5%202MB.JPG Męczył go świder na wc, myśle ze jeszcze troche wyzej pójdzie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Zdrutuj tego thortona, bo to, ze sie odpala, a w winie sypie bledami to na pewno wina za malego vcore. Ja np. na zbartonizowanym thortonie 2000+ mam na 2300MHz vcore 1.60V, ale zeby na 2500MHz dzialal w pelni stabilnie potrzebuje juz 1.85V. Max, na jakim odpalilem proca to 2600MHz przy 1.85V (niestabilny). Musze zrobic jakiegos moda na vcore na moim epoxie. Jest to rev. 2.1. Napiecia dla procka w biosie mozna ustawic na 2.20V, ale rev 2.1 tego 8rda+ ma blokade na 1.85V. Wie ktos jak obejsc ta blokade? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 a u mnie thorton sie wykłada powyzej 1750mhz... domyślnie ma 1.63V jak dam 1.7V albo 1.79V to i tak niewiele wiecej wyciągne :( więc zostawiłem na stabilnym 8.5x200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 pasjonujace! extremalne! 8.5x200 nie osłabiajcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 pasjonujace! extremalne! 8.5x200 nie osłabiajcie to właśnie jest osłabiające że ten procesor wcale nie chce się taktować !!! - dziwne o to chodziło w mojej wypowiedzi, a Ty od razu wyjeżdżasz z jakimiś tekstami :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 A pomyślałeś , ze może przyczyną jest Asrock.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Składam swojój kibel teraz w przekonaniu że mojego Torta stać na więcej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rastablasta Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 mi thorton 2000+ stablinie chodzi na 12,5 x 200 przy 1,825V standartowe napiecie to 1,6V przy 12,5 x 133 a do pelni stabilnosci przy tym taktowaniu starcza mu 1,3V - wtedy praktycznie sie nie grzeje, wiec na codzien tak biega Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Azazel_ Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 ja zeby swojego odpalic na 2.5 musialem mu zapodac 2v :mrgreen: a tak mi smiga 2000@2700/333 na 1.5v :mrgreen: wiecej mi nie potrzeba do 2mb grafiki :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 A moze by tak ktos sie wymienil za piwo na jakiegos Thortona 2000+, ktory idzie na 2500MHz (chocby na napieciu 2V ) :) Moj idzie @ 2800+ (2,2GHz) Albo moze ma ktos do sprzedania takiego z odblokowanym mnoznikiem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Azazel_ Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 a ile dajesz ?;) odblokowany mnoznik sciezki na wiezchu AQXDA 0323RPMW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rastablasta Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 moj niestety ma zablokowany mnoznik, 2500mhz to jeszcze nie koniec zadnego moda jeszcze nie robilem, po sesji bede sie bawil, teraz nie moge bo sie boje, ze cos sie zwali, a mam jeszcze pare programow zaliczeniowych na infe do napisania... :/ AQZFA 0341 XPMW (batch 0099) mam jakies szanse na zbartonizowanie go? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...