Skocz do zawartości
szpak

ati radeon 9000 vs. gf3 ti 200 ...

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie co jest lepsze z posrud tych 2 kart ...jesli chodzi o ati 9000 to swoje zdanie mam po posiadam taka karte a gf3 ti 200 na oczy nie widziałem wiec prosze o opinie i jakies porównanie wydajnosci...

składam kompa dla brata i te karty wchodza w rachuba ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie co jest lepsze z posrud tych 2 kart ...jesli chodzi o ati 9000 to swoje zdanie mam po posiadam taka karte a gf3 ti 200 na oczy nie widziałem wiec prosze o opinie i jakies porównanie wydajnosci...

gf3 ti 200 jest bardziej wydajne :P 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zobaczcie to: mój qmpel za 470zł (!) kupił sobie GF4 MX440 (!!) i chciał mnie przekonać, że jest lepszy od R9000 (!!!). Ludzie to mają nasrane... :D (a Radek kosztuje 50-70zł mniej...)

To pewnie byś się zdziwił, jak GTA3 i Mafia na takim Geforce napieprzają. :lol: :lol: :lol: To ja sobie już nie wyobrażam, jak by zamiast R 8500 wsadziłbym R9000.....chyba wbym wogóle zwątpił w te gry :lol:

A co do porównania- Geforce3TI200 zdecydowanie leprzy. A co do wydajności - teoretyczna wydajność jest na równi z Geforce 4MX, bo Radeon po obcięciu 1 TMU z każdego ( a jest ich 4) potoku zachowuje się jak Geforce z 2 potokami.

Suma sumarum- co kto lubi 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zobaczcie to: mój qmpel za 470zł (!) kupił sobie GF4 MX440 (!!) i chciał mnie przekonać, że jest lepszy od R9000 (!!!). Ludzie to mają nasrane... :D (a Radek kosztuje 50-70zł mniej...)

To pewnie byś się zdziwił, jak GTA3 i Mafia na takim Geforce napieprzają. :lol: :lol: :lol: To ja sobie już nie wyobrażam, jak by zamiast R 8500 wsadziłbym R9000.....chyba wbym wogóle zwątpił w te gry :lol:

A co do porównania- Geforce3TI200 zdecydowanie leprzy. A co do wydajności - teoretyczna wydajność jest na równi z Geforce 4MX, bo Radeon po obcięciu 1 TMU z każdego ( a jest ich 4) potoku zachowuje się jak Geforce z 2 potokami.

Suma sumarum- co kto lubi 8)

Tak tylko, że MX ma wycięte najlepsze sprzętowe opcje, a R9000 ma wszystko co trzeba, przy niewiele mniejszej wydajności. Jakoś mi się nie widzi dopłacanie 70zł za kilka klatek więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeeee. Ja to bym sie raczej zastanawial czy R8500le czy GF3Ti200. R9000 do GF3 nie ma co porownywac. To jak Lennox(Ti200) z Golota(R9000). Ja tak w ogole wczoraj sprawilem sobie Herculesa R8500le 64MB i jest miodzo. W porownaniu z moim Palit GF3Ti200 jest znacznie wydajniejszy(tu sie milo zaskoczylem) i o dzwo swietnie sie kreci(?!?!?!). Wycisnalem z niego 300/290 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gf3 ti 200 jest bardziej wydajne :P 8)

Jest bardziej wudajne i można podkręcić :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...