Muchow Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Witam Mam ot taki sprzet ProcessorModel : AMD Athlon(tm)Speed : 1.80GHzModel Number : 2178 (estimated)Performance Rating : PR2607 (estimated)Type : StandardL2 On-board Cache : 256kB ECC Synchronous Write-Back (16-way, 64 byte line size)MainboardBus(es) : ISA AGP PCI USB FireWire/1394 i2c/SMBusMP Support : NoMP APIC : NoSystem BIOS : Phoenix Technologies, LTD 6.00 PGMainboard : NF7-S/NF7,NF7-V (nVidia-nForce2)Total Memory : 511MB DDR-SDRAMChipset 1Model : Abit Computer Corp nForce2 AGP ControllerFront Side Bus Speed : 2x 171MHz (342MHz data rate)Total Memory : 512MB DDR-SDRAMMemory Bus Speed : 2x 171MHz (342MHz data rate)Video SystemMonitor/Panel : Monitor Plug and PlayAdapter : RADEON 9800 PRO (DNA 3.1.4.10b)Adapter : RADEON 9800 PRO - Secondary (DNA 3.1.4.10b)Physical Storage DevicesRemovable Drive : Stacja dyskietekHard Disk : ST312002 6AS SCSI Disk Device (111.8GB) I mam ot taki problem. Zalozmy ze gram w half-life :) to pomimo 100Pfs'ow widac przycinanie, tzn. nie sa to plynne ruchy, a wyglda jak by bylo ponizej 60 fps,ow czy nawet mniej. Czegos takego nie zaobserwowalem na Gf4 Ti4200 OTES 128Mb :/ wynik i w 3dmark'u 3DMark2001 : Score 14339 3D marks 3DMark2003 : Score 5643 3DMarks Testowałem na roznych driverahc, na OMEDZe, na DNA i na standardowych - to samo ,ciagle ciecie, zmienialem parametry obrazu i innych ciach!l, na kazdej rozdzielczosci jest dziwne "przycinanie" ,symptom niskiej ilosci fps'ow , choc wypisuje ze jest wiecej niz 100 > :/ Wszystko zostalo powylaczane w tle, byl nawet reinstal systemu.. co moze byc tego przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 pewnie grasz na wysokich detalach a tam gierki lubia duzo ramu. chociaz hl1 to nawet w 256 megach mozna by go nie tyle odpalic co zainstalowac w ramie:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchow Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 No wlasnie ze ten problem wystepuje zarowno na najnizszych ustawieniach i na najwyzszych :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 stary! 60fps i przycina?! przeciez jak ja mam 20 to mówie że mam plynnie! Sproboj ze sterami do czego innego (mobo itp.) Spróbuj zaktualizowac wszystko co sie da biosy stery... trudna sprawa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 1. Sterowniki do grafy 2. Sterowniki AGP (Gart) 3. Wylacz w BIOSie Fast Write i jesli nie masz OMEG, a widze ze nie, w sterach do grafy rowniez wylacz Fast Write. 4. Malo ramu ... to tyle ode mnie PS. Poza tym jest przyklejony jeden wielki temat o Radkach 9800, tam trzeba bylo pisac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo2 Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 A sprawdź sobie czy w tym czasie nie "robi"twardziel , co masz uruchomione w tle.To raczej nie wina grafy ale coś się dzieje w kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 zobacz czy zegarek systemowy ma rowne sekundy... czy jedna na 4 nie jest zauwazalnie dluzsza?? jesli tak to wspolczuje ale nic na to nie zrobisz zegar RCT na mabo sie wali a tego gwara ci nie uzna ;/ mam cos podobnego na KT400... :roll: a podobno to tylko przypadlosc nf 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManiekB Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Witam Mógłbys przyblizyc co z tym zegarem RCT bo ja tez zauwazyłem cos takiego u siebie (z zegarem)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuicets Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 U mnie na ASUS A7N8X-E Deluxe równiez ten zegar cos nie ten tegoś. Wszystko chodzi mi jednak jak ta lala (konfig). Czy mam sie martwic o ten zegar i wymieniac mobo czy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 jesli gierki ci smigają i nie ma scienc (regularnych) takich ze niby fps sie trzyma ale gra na chwile robi stop klatke to nie wymieniaj... ba u mnie czasami myszka ma w windowsie takie sciencia :| a co 4 sekundy jest jedna dłuzsza ... podobno to tylko przypadlość nf2 ale jak widac na KT400 tez sie moze pojawic:| myslalem ze to przec o/c ale na fsb 133 tez tak jest.. niestety gwaranca tego nie uzna bo ten temat byl kiedys juz na tweaku poruszany i bodajze pare osob probowalo oddac mabo na gware przez to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gve Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Spróbuj wyłączyć V-Sync w sterownikach... mi to pomagało :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Ja mam szrpniecia jak mam włączonego MBM, po prostu w momencie odczytu z czujników na moment jest przeskok, lekki freez, nie wiem jak to nazwać Jak ustawie co sekunde to najbardziej to widac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 zrob formata nie zaszkodzi mi tez kiedys 3d skakalo strasznie chociaz fps i 3dmarki byly wyniki w porzadku. cos mi smiecilo i skakalo strasznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 niska przepustowość ramu? coś ci może mieli w tle :) , ie dla przykładu zajmuje 30mb ramu :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...