misialaczek Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Koniecznie musi być P4 najlepiej z RIMM 1066. A reszta to radeon 9700Pro. Jakieś sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Nie ma sie co chwalic. Ja to uznaje za glupote wydac tyle kasy na kompa. Wez byle jaki cennik w rece i bierz co najdrozsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 fajny komp :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 takiego kompa bym nie kupował jak bym miał kase. zwłaszcza, że nie ma produktów wartych tej ceny. Może monitor 22', obudowa ThermalTake'a? Albo po co komu dysk 200gb? żeby się formatował cały dzień? mi np wystarcza 40 gb i nie planuje kupowac większego. po co komu wydawać tyle na kompa śmiechu warte.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 takiego kompa bym nie kupował jak bym miał kase. zwłaszcza, że nie ma produktów wartych tej ceny. Może monitor 22', obudowa ThermalTake'a? Albo po co komu dysk 200gb? żeby się formatował cały dzień? mi np wystarcza 40 gb i nie planuje kupowac większego. po co komu wydawać tyle na kompa śmiechu warte.... Z tym foramtem to LOL :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Koniecznie musi być P4 najlepiej z RIMM 1066. A reszta to radeon 9700Pro. Jakieś sugestie. Poczytaj na sieci recenzje i kupuj wszystko co najlepsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 takiego kompa bym nie kupował jak bym miał kase. zwłaszcza, że nie ma produktów wartych tej ceny. Może monitor 22', obudowa ThermalTake'a? Albo po co komu dysk 200gb? żeby się formatował cały dzień? mi np wystarcza 40 gb i nie planuje kupowac większego. po co komu wydawać tyle na kompa śmiechu warte.... Z tym foramtem to LOL :lol: :lol: :lol::lol: ale to prawda 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 takiego kompa bym nie kupował jak bym miał kase. zwłaszcza, że nie ma produktów wartych tej ceny. Może monitor 22', obudowa ThermalTake'a? Albo po co komu dysk 200gb? żeby się formatował cały dzień? mi np wystarcza 40 gb i nie planuje kupowac większego. po co komu wydawać tyle na kompa śmiechu warte.... Włącz sobie DC to zobaczysz 160 GB nawet nie wystarcza hehe :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 a co do tego koma za 9000 to bierz takiego za 20 000 (plazma 42" w UT2003 to musi być niezła jazda) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Nie ma sie co chwalic. Ja to uznaje za glupote wydac tyle kasy na kompa. Wez byle jaki cennik w rece i bierz co najdrozsze. Popieram, pozatym wystarczy już tych wyliczanek co i za ile, każdy kupuje kompa dla siebie i powinien wiedzieć co mu jest potrzebne, wystarczy cennik i kilak recenzji z netu i już wiadamo. To jest forum o sprzęcie a nie o zakupach :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 takiego kompa bym nie kupował jak bym miał kase. zwłaszcza, że nie ma produktów wartych tej ceny. Może monitor 22', obudowa ThermalTake'a? Albo po co komu dysk 200gb? żeby się formatował cały dzień? mi np wystarcza 40 gb i nie planuje kupowac większego. po co komu wydawać tyle na kompa śmiechu warte.... Włącz sobie DC to zobaczysz 160 GB nawet nie wystarcza hehe :D :Dtak sie składa, żeby wejsc na serwer to trzeba miec 4-6 gb udostępnione a userów mających 160 gb udostępnione można policzyć na palcach jednej reki. a pozatym nie kazdy korzysta z DC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Na dc sa serwery wypasione na ktorych trzeba udostepniac po 60GB i wtedy dypny hdd sie przyda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fach Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Intel Pentium 4 2.8Ghz ASUS P4T533(i850E) 1GB DDR RIMM PC1066 Corsair Radeon 9700pro 128mb DDR BBA 2x60Gb Maxtor 7200rpm ATA 133 w RAID 0 Live 5.1 Yamaha CDRW 44x Pionner DVD 16x Mysz optyczna bezprzewodowa + klawa bezprzewodowa Logitecha Lian Li Aluminum Case A tak na prawde kupowac kompa za 9tys to LOL!!!. Za 3700zl masz Athlona XP 2200+ na Epoxie 8K5A2 MSI GF4TI4200 64mb DDr , 512mb DDR PC2700 Samsunga , Mxtora 60Gb , CDRw Liteona , Obudowe Modcoma z Titanem TTC CU5TB miedzianym!. pozdro (Ps. jakbys mial problem z wyborem plyty glownej to wal do mnie gg: 983568) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 takiego kompa bym nie kupował jak bym miał kase. zwłaszcza, że nie ma produktów wartych tej ceny. Może monitor 22', obudowa ThermalTake'a? Albo po co komu dysk 200gb? żeby się formatował cały dzień? mi np wystarcza 40 gb i nie planuje kupowac większego. po co komu wydawać tyle na kompa śmiechu warte.... Włącz sobie DC to zobaczysz 160 GB nawet nie wystarcza hehe :D :Dtak sie składa, żeby wejsc na serwer to trzeba miec 4-6 gb udostępnione a userów mających 160 gb udostępnione można policzyć na palcach jednej reki. a pozatym nie kazdy korzysta z DC ;) 4-6 gb, to wejdziesh na niewiele hunooff, ja mam udostepnione kolo 10 gb powieolone whystkimi klawishami z przedizalu q-p :mrgreen) czyli 100 gb :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Intel Pentium 4 2.8Ghz ASUS P4T533(i850E) 1GB DDR RIMM PC1066 Corsair Radeon 9700pro 128mb DDR BBA 2x60Gb Maxtor 7200rpm ATA 133 w RAID 0 Live 5.1 Yamaha CDRW 44x Pionner DVD 16x Mysz optyczna bezprzewodowa + klawa bezprzewodowa Logitecha Lian Li Aluminum Case A tak na prawde kupowac kompa za 9tys to LOL!!!. Za 3700zl masz Athlona XP 2200+ na Epoxie 8K5A2 MSI GF4TI4200 64mb DDr , 512mb DDR PC2700 Samsunga , Mxtora 60Gb , CDRw Liteona , Obudowe Modcoma z Titanem TTC CU5TB miedzianym!. pozdro (Ps. jakbys mial problem z wyborem plyty glownej to wal do mnie gg: 983568) Co to jest DDR RIMM ??? bo chyba zwykłe rimmy działają w trybie QDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 a co do tego koma za 9000 to bierz takiego za 20 000 (plazma 42" w UT2003 to musi być niezła jazda) co to za dysk MATrox ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arakasi Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Za taka kase, to kup sobie jakiegos sredniej klasy notka (i bez monitora, bo ma wbudowany wyswietlacz LCD :wink: ). Koniecznie z pakietem 3 letniej gwarancji!! Polecalbym jakiegs Dell'a lub IBM'a. Ale na serio, to nie badz losiem (albo chwalipieta). Za 3,5 - 4,5 tys. zloty masz juz maszynke jak marzenie, a reszte kasy ulokuj gdzies zyskownie (bank, fundusz inwestycyjny, gielda) i unowoczesnisz sobie tego kompa za rok, gdy juz sie zestarzeje - i to niezlaeznie, czy bedzie kosztowac 4,5 czy 9 patykow IMHO, za rok bedzie stary i straci pewnie z polowe na wartosci! Twoj wybor czy chcesz stracic 4,5 tys, czy moze polowe tej kwoty - no chyba, ze z kaska nie masz problemow, to tak jak mowili przedmowcy - palcem po cennikach i wybieraj najdrozsze komponenty! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 nie wiem po co ten temat :? jak masz taką kasę do dyspozycji to bierzesz co najleprze i już. a tak to albo się nieznasz albo chciałeś sie popisać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 1GB DDR RIMM PC1066 Corsair Ta... Fach wynalazł nowy model pamięci :D Radeon 9700pro 128mb DDR BBA Kolejny wynalazek. Pamieci BBA ? Raczej BGA... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Gr00bY Mazur"] 1GB DDR RIMM PC1066 Corsair Ta... Fach wynalazł nowy model pamięci :D Radeon 9700pro 128mb DDR BBA Kolejny wynalazek. Pamieci BBA ? Raczej BGA... :lol: :lol: faktycznie nawet uwagi nie zwróciłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 czasem mam wrażenie że niektórzy chcą pokazać wiedzę której nie posiadają a później ktoś szuka RIMM nie wiadomo jakiej firmy albo grom wie czego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 I idzie taki do sklepu i woła 256 mb ddr rimm, albo dysk matroxa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Intel Pentium 4 2.8Ghz ASUS P4T533(i850E) 1GB DDR RIMM PC1066 Corsair Radeon 9700pro 128mb DDR BBA 2x60Gb Maxtor 7200rpm ATA 133 w RAID 0 Live 5.1 Yamaha CDRW 44x Pionner DVD 16x Mysz optyczna bezprzewodowa + klawa bezprzewodowa Logitecha Lian Li Aluminum Case A tak na prawde kupowac kompa za 9tys to LOL!!!. Za 3700zl masz Athlona XP 2200+ na Epoxie 8K5A2 MSI GF4TI4200 64mb DDr , 512mb DDR PC2700 Samsunga , Mxtora 60Gb , CDRw Liteona , Obudowe Modcoma z Titanem TTC CU5TB miedzianym!. pozdro (Ps. jakbys mial problem z wyborem plyty glownej to wal do mnie gg: 983568) Hmm, do kompa za 9k wladowac LIVE 5.1 :):):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 a co do tego koma za 9000 to bierz takiego za 20 000 (plazma 42" w UT2003 to musi być niezła jazda) co to za dysk MATrox ? Ano to jest taki MATrox że szybko pisałem i przez przypadek tak napisałem no i tak zostało :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Intel Pentium 4 2.8Ghz ASUS P4T533(i850E) 1GB DDR RIMM PC1066 Corsair Radeon 9700pro 128mb DDR BBA 2x60Gb Maxtor 7200rpm ATA 133 w RAID 0 Live 5.1 Yamaha CDRW 44x Pionner DVD 16x Mysz optyczna bezprzewodowa + klawa bezprzewodowa Logitecha Lian Li Aluminum Case A tak na prawde kupowac kompa za 9tys to LOL!!!. Za 3700zl masz Athlona XP 2200+ na Epoxie 8K5A2 MSI GF4TI4200 64mb DDr , 512mb DDR PC2700 Samsunga , Mxtora 60Gb , CDRw Liteona , Obudowe Modcoma z Titanem TTC CU5TB miedzianym!. pozdro (Ps. jakbys mial problem z wyborem plyty glownej to wal do mnie gg: 983568) Hmm, do kompa za 9k wladowac LIVE 5.1 :):):) Może jeszcze nie słyszał o np. Audigy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 a co do tego koma za 9000 to bierz takiego za 20 000 (plazma 42" w UT2003 to musi być niezła jazda) co to za dysk MATrox ? Ano to jest taki MATrox że szybko pisałem i przez przypadek tak napisałem no i tak zostało :D :D :D czyli poprostu tak dla jaj ? aha spox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 największą moc obliczeniowa będziesz miał z dwóch antków ( w wybranych aplikacjach - apropos - do czego ten komp?) a nie jednego p4 nawet 2.8. teraz są na rynku MP2000+ za chyba 800zł netto, choć lepiej przerobić XP :wink: , najwięcej pamięci uzyskasz z ddr ecc (4x1GB=3,5GB efektywne), jedna kość 1GB po 1900zł netto, rimów tyle nigdzie nie wsadzisz i nie znajdziesz. płyta asusa za 950zł netto. można wydać dużo na kompa - chcesz być mistrzem w UD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 największą moc obliczeniowa będziesz miał z dwóch antków ( w wybranych aplikacjach - apropos - do czego ten komp?) a nie jednego p4 nawet 2.8. teraz są na rynku MP2000+ za chyba 800zł netto, choć lepiej przerobić XP :wink: , najwięcej pamięci uzyskasz z ddr ecc (4x1GB=3,5GB efektywne), jedna kość 1GB po 1900zł netto, rimów tyle nigdzie nie wsadzisz i nie znajdziesz. płyta asusa za 950zł netto. można wydać dużo na kompa - chcesz być mistrzem w UD? A nie lepiej 2xp4 xeon, ceny troszke wyższe od p4 ale mają już hipertransport płyta na socket 603, dwa procki, powinieneś sie zmieścić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 A nie lepiej 2xp4 xeon, ceny troszke wyższe od p4 ale mają już hipertransportNastępny nowe tochnologie wymyśla :).Technologia HyperTransport Sama technologia HyperTransport nie jest niczym nowym i była ona już zaimplementowana przez firmę nVIDIA w chipsecie nForce, tak że wszyscy interesujący się tymi sprawami są świadomi jej zalet. AMD przenosi jednak zastosowanie tej technologii na nowy poziom. Technologia 16 CAD HyperTransport (16 bitów, CAD jest skrótem od słów Komendy, Adres, Dane) będzie stosowana jako interfejs procesor-procesor oraz procesor-chipset, co zapewni przepustowość na poziomie 6.4 GB/s. Jest to o 50% więcej niż w przypadku najnowszych procesorów Pentium 4 czy Xeon, których szyna taktowana jest zegarem 533 MHz. Dla zainteresowanych: 6.4 GB/s oznacza 3.2 GB/s w każdą stroną, przy interfejsie o szerokości 16 bitów taktowanym zegarem 800 MHz i technologii DDR. Mi kojarzy się to z Rambusem, ale nie mamy tu do czynienia z interfejsem pamięci. HyperTransport o szerokości 8 bitów (szerokość pasma do 1.6 GB/s, zegar 400 MHz), będzie stosowany do połączenia komponentów nie wymagających ultra-szybkiego transferu danych, takich jak zwykłe huby we/wy. No ciekawy jest ten Xeon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 A nie lepiej 2xp4 xeon, ceny troszke wyższe od p4 ale mają już hipertransportNastępny nowe tochnologie wymyśla :).Technologia HyperTransport Sama technologia HyperTransport nie jest niczym nowym i była ona już zaimplementowana przez firmę nVIDIA w chipsecie nForce, tak że wszyscy interesujący się tymi sprawami są świadomi jej zalet. AMD przenosi jednak zastosowanie tej technologii na nowy poziom. Technologia 16 CAD HyperTransport (16 bitów, CAD jest skrótem od słów Komendy, Adres, Dane) będzie stosowana jako interfejs procesor-procesor oraz procesor-chipset, co zapewni przepustowość na poziomie 6.4 GB/s. Jest to o 50% więcej niż w przypadku najnowszych procesorów Pentium 4 czy Xeon, których szyna taktowana jest zegarem 533 MHz. Dla zainteresowanych: 6.4 GB/s oznacza 3.2 GB/s w każdą stroną, przy interfejsie o szerokości 16 bitów taktowanym zegarem 800 MHz i technologii DDR. Mi kojarzy się to z Rambusem, ale nie mamy tu do czynienia z interfejsem pamięci. HyperTransport o szerokości 8 bitów (szerokość pasma do 1.6 GB/s, zegar 400 MHz), będzie stosowany do połączenia komponentów nie wymagających ultra-szybkiego transferu danych, takich jak zwykłe huby we/wy. No ciekawy jest ten Xeon O co ci kurna chodzi ? czy napisałem nieprawde ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...