Majdan Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 A nie lepiej 2xp4 xeon, ceny troszke wyższe od p4 ale mają już hipertransportNastępny nowe tochnologie wymyśla :).Technologia HyperTransport Sama technologia HyperTransport nie jest niczym nowym i była ona już zaimplementowana przez firmę nVIDIA w chipsecie nForce, tak że wszyscy interesujący się tymi sprawami są świadomi jej zalet. AMD przenosi jednak zastosowanie tej technologii na nowy poziom. Technologia 16 CAD HyperTransport (16 bitów, CAD jest skrótem od słów Komendy, Adres, Dane) będzie stosowana jako interfejs procesor-procesor oraz procesor-chipset, co zapewni przepustowość na poziomie 6.4 GB/s. Jest to o 50% więcej niż w przypadku najnowszych procesorów Pentium 4 czy Xeon, których szyna taktowana jest zegarem 533 MHz. Dla zainteresowanych: 6.4 GB/s oznacza 3.2 GB/s w każdą stroną, przy interfejsie o szerokości 16 bitów taktowanym zegarem 800 MHz i technologii DDR. Mi kojarzy się to z Rambusem, ale nie mamy tu do czynienia z interfejsem pamięci. HyperTransport o szerokości 8 bitów (szerokość pasma do 1.6 GB/s, zegar 400 MHz), będzie stosowany do połączenia komponentów nie wymagających ultra-szybkiego transferu danych, takich jak zwykłe huby we/wy. No ciekawy jest ten Xeon O co ci kurna chodzi ? czy napisałem nieprawde ? A jak myślisz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Jak napisałem nieprawde, to z góry przepraszam, ale mógłbyś mnie uświadomić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 P4 Xeon mają technologie Hypertreading . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 P4 Xeon mają technologie Hypertreading . no właśnie, to nieprawda ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 P4 Xeon mają technologie Hypertreading . no właśnie, to nieprawda ? To prawda ale hypertransportu nie mają !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 P4 Xeon mają technologie Hypertreading . no właśnie, to nieprawda ? Przeczytaj jeszcze raz uważnie. Niestety Ty nie tylko nie rozróżniasz Hyperthreading od HyperTransport, ale jeszcze paru innych rzeczy... :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 P4 Xeon mają technologie Hypertreading . no właśnie, to nieprawda ? , ale jeszcze paru innych rzeczy... :oops: Rimmy QDR są niezłe :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 No dobra, tu sie walnąłem, a jakich rzeczy jeszcze nie rozróżniam ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 P4 Xeon mają technologie Hypertreading . no właśnie, to nieprawda ? , ale jeszcze paru innych rzeczy... :oops: Rimmy QDR są niezłe :lol: o co Ci chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 No dobra, tu sie walnąłem, a jakich rzeczy jeszcze nie rozróżniam ?Rimów z pamięcią QDR której jeszcze niema . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 chodziło mi o co innego, sorki, no bo jak jest 4*100*2 ??? kurna, oki <span style="color:red;">[ciach!]</span>ła ze mnie wybaczcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 LAMA jestem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 OKI, musze wychodzić z pracy, do poniedziałku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fach Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Intel Pentium 4 2.8Ghz ASUS P4T533(i850E) 1GB DDR RIMM PC1066 Corsair Radeon 9700pro 128mb DDR BBA 2x60Gb Maxtor 7200rpm ATA 133 w RAID 0 Live 5.1 Yamaha CDRW 44x Pionner DVD 16x Mysz optyczna bezprzewodowa + klawa bezprzewodowa Logitecha Lian Li Aluminum Case A tak na prawde kupowac kompa za 9tys to LOL!!!. Za 3700zl masz Athlona XP 2200+ na Epoxie 8K5A2 MSI GF4TI4200 64mb DDr , 512mb DDR PC2700 Samsunga , Mxtora 60Gb , CDRw Liteona , Obudowe Modcoma z Titanem TTC CU5TB miedzianym!. pozdro (Ps. jakbys mial problem z wyborem plyty glownej to wal do mnie gg: 983568) Co to jest DDR RIMM ??? bo chyba zwykłe rimmy działają w trybie QDR ale ROTFL!!! kurde teraz caly czas DDRy to mi sie miesza ale gafa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fach Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Intel Pentium 4 2.8Ghz ASUS P4T533(i850E) 1GB DDR RIMM PC1066 Corsair Radeon 9700pro 128mb DDR BBA 2x60Gb Maxtor 7200rpm ATA 133 w RAID 0 Live 5.1 Yamaha CDRW 44x Pionner DVD 16x Mysz optyczna bezprzewodowa + klawa bezprzewodowa Logitecha Lian Li Aluminum Case A tak na prawde kupowac kompa za 9tys to LOL!!!. Za 3700zl masz Athlona XP 2200+ na Epoxie 8K5A2 MSI GF4TI4200 64mb DDr , 512mb DDR PC2700 Samsunga , Mxtora 60Gb , CDRw Liteona , Obudowe Modcoma z Titanem TTC CU5TB miedzianym!. pozdro (Ps. jakbys mial problem z wyborem plyty glownej to wal do mnie gg: 983568) Hmm, do kompa za 9k wladowac LIVE 5.1 :):):) Może jeszcze nie słyszał o np. Audigy :) sprzet dobierany podemnie :) dlatego Live 5.1 (mi styka AC97 bo slucham tylko hiphopu w Mono wiec Live 5.1 to dla mnie full :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fach Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Gr00bY Mazur"] 1GB DDR RIMM PC1066 Corsair Ta... Fach wynalazł nowy model pamięci :D Radeon 9700pro 128mb DDR BBA Kolejny wynalazek. Pamieci BBA ? Raczej BGA... :lol: :lol: faktycznie nawet uwagi nie zwróciłem WUPIER.... BBA LAMERZY BULIT BY ATI!!! CO DO RIMM DDR TO MI SIE PJEBALO PRZYZNAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fach Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 czasem mam wrażenie że niektórzy chcą pokazać wiedzę której nie posiadają a później ktoś szuka RIMM nie wiadomo jakiej firmy albo grom wie czegoNo racja lam na tym forum pelno!!! jak mozna mylic BBA z BGA!!! (Rafal :) ). W ogole ja ma srednia wiedze na temat plyt glownych pod AMD a MAM Z PEWNOSCIA NAJWIEKSZA NA TYM FORUM JEZELI CHODZI O PLYTY! i nie to zebym sie lamerzyl i chwali ale jak mi przyjdzie odpowiadac i rozwiklywac sprawy na tym forum na temat plyt to za kazdym razem jak cos pisze to sie SMIEJE na glos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 zawsze znajdzie sie lepszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 takiego kompa bym nie kupował jak bym miał kase. zwłaszcza, że nie ma produktów wartych tej ceny. Może monitor 22', obudowa ThermalTake'a? Albo po co komu dysk 200gb? żeby się formatował cały dzień? mi np wystarcza 40 gb i nie planuje kupowac większego. po co komu wydawać tyle na kompa śmiechu warte.... masz racje co do hdd ja mam 60 gb a i tak wiekszosc programow gier mp3 zgrywam na cd dlatego ze raz juz mnie zawiodl hard dysk i calosc trzeba bylo formatowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 A wiecie co ja myślę? Koleś wcale nie ma prawie stu baniek na kompa - chciał sobie nabić posta durnym topikiem - przejrzyjcie reszte jego postów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misialaczek Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 byłem, zainteesowany co byście wybrali. Bo postów "co wybrać za 3 tysiące jest pełno). A chciałem sie dowiedzieć jaki jest według was zestaw high-endowy. Koleś wcale nie ma prawie stu baniek na kompa - chciał sobie nabić posta durnym topikiem - przejrzyjcie reszte jego postów.Tak sie składa że mam kase. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 byłem, zainteesowany co byście wybrali. Bo postów "co wybrać za 3 tysiące jest pełno). A chciałem sie dowiedzieć jaki jest według was zestaw high-endowy. Koleś wcale nie ma prawie stu baniek na kompa - chciał sobie nabić posta durnym topikiem - przejrzyjcie reszte jego postów.Tak sie składa że mam kase.Jest kupa postów - od: jakiego kupić kompa za 1000zł do : jakiego kompa kupić za 25000zł . POSZUKAJ sobie!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 eee tam, tyle kasy na kompa, ja bym sobie auto kupil :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 9 tysiaków. Ja znam leprzy numer....... 2 lata temu kolega, straszy oszołom, wcale nie bogaty, raczej średni poziom, namówił starego na kompa. Zwrócił sie z tym do mnie, żebym mu doradził, co kupić.....zupełnie mnie nie posłuchał wtedy. Kupił kompa w Warszawie Wcisneli mu taki szajs, że szok........za....UWAGA- 18000 zł bez wliczonego Vat, za który nie płacił :D :lol: Oto jego konfig: P3 733- miał być 800 :lol: ABIT na I815 ze zintegrowaną grfiką 256 Ram PC 133.....w 2 kościach po 128 SB Live 1024 Samsung Combo-nagrywarka z odtwarzaczem DVD( 4/4/4/24) Oryginalny Office 2000 + Windows 98SE+ Jaws( ojciec jest ślepy....chyba dosłownie i w przenośni) Geforce 2 MX 32 MB- Abit-bez żadnych wyjść/wejść Boudowa z zasilaczem- dosyć bajerancka :wink: FDD LG 795 17 cali głośniki 4.1 Creativa- takie białe z malutkimi satlitkami Logitech klawiatura i myszka- na kablach 40 GB Baracuda- chyba 3 wersja Tuner Fly Video 98 FM Modem 56 k Drukarka HP seria 9xx- nie pamiętam dokładnie A teraz najleprze- wzieli raty na 8 lat 8O 8O Coś tam bez oprocentowania- ze względu na to, że ojciec jest inwalidą jakiś tam przepis jest ale to i tak jest chory motyw :lol: NIe tak dawno piorun przywalił mu w blok i wszystko praktycznie wysadziło u niego w kompie 8O 8O SB Live 4.1 wymienili na 5.1 Geforce 2 MX 32 MB na MX 400 coś chyba też płytę główną wymienili, zasilacz, kartę sieciową Combo Samsunga wymienili mu za ta na zwykły CD Rom x 40 :lol: :lol: Niezły zajob, nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 hehe z którego piętra twój kolega się zjebał na głowe? ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Hehe.....mieszka na parterze w ,,płycie" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Geforce 2 MX 32 MB- Abit-bez żadnych wyjść/wejść Ale na monitor chyba było :wink: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...