Skocz do zawartości
misialaczek

Komputer za 9 tysięcy(bez monitora)

Rekomendowane odpowiedzi

A nie lepiej 2xp4 xeon, ceny troszke wyższe od p4 ale mają już hipertransportNastępny nowe tochnologie wymyśla :).Technologia HyperTransport

Sama technologia HyperTransport nie jest niczym nowym i była ona już zaimplementowana przez firmę nVIDIA w chipsecie nForce, tak że wszyscy interesujący się tymi sprawami są świadomi jej zalet. AMD przenosi jednak zastosowanie tej technologii na nowy poziom. Technologia 16 CAD HyperTransport (16 bitów, CAD jest skrótem od słów Komendy, Adres, Dane) będzie stosowana jako interfejs procesor-procesor oraz procesor-chipset, co zapewni przepustowość na poziomie 6.4 GB/s. Jest to o 50% więcej niż w przypadku najnowszych procesorów Pentium 4 czy Xeon, których szyna taktowana jest zegarem 533 MHz. Dla zainteresowanych: 6.4 GB/s oznacza 3.2 GB/s w każdą stroną, przy interfejsie o szerokości 16 bitów taktowanym zegarem 800 MHz i technologii DDR. Mi kojarzy się to z Rambusem, ale nie mamy tu do czynienia z interfejsem pamięci. HyperTransport o szerokości 8 bitów (szerokość pasma do 1.6 GB/s, zegar 400 MHz), będzie stosowany do połączenia komponentów nie wymagających ultra-szybkiego transferu danych, takich jak zwykłe huby we/wy.

No ciekawy jest ten Xeon

O co ci kurna chodzi ? czy napisałem nieprawde ?

A jak myślisz??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Intel Pentium 4 2.8Ghz

ASUS P4T533(i850E)

1GB DDR RIMM PC1066 Corsair

Radeon 9700pro 128mb DDR BBA

2x60Gb Maxtor 7200rpm ATA 133 w RAID 0

Live 5.1

Yamaha CDRW 44x

Pionner DVD 16x

Mysz optyczna bezprzewodowa + klawa bezprzewodowa Logitecha

Lian Li Aluminum Case

A tak na prawde kupowac kompa za 9tys to LOL!!!. Za 3700zl masz Athlona XP 2200+ na Epoxie 8K5A2 MSI GF4TI4200 64mb DDr , 512mb DDR PC2700 Samsunga , Mxtora 60Gb , CDRw Liteona , Obudowe Modcoma z Titanem TTC CU5TB miedzianym!.

pozdro (Ps. jakbys mial problem z wyborem plyty glownej to wal do mnie gg: 983568)

Co to jest DDR RIMM ??? bo chyba zwykłe rimmy działają w trybie QDR

ale ROTFL!!! kurde teraz caly czas DDRy to mi sie miesza ale gafa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Intel Pentium 4 2.8Ghz

ASUS P4T533(i850E)

2x60Gb Maxtor 7200rpm ATA 133 w RAID 0

Live 5.1

Yamaha CDRW 44x

Pionner DVD 16x

Mysz optyczna bezprzewodowa + klawa bezprzewodowa Logitecha

Lian Li Aluminum Case

A tak na prawde kupowac kompa za 9tys to LOL!!!. Za 3700zl masz Athlona XP 2200+ na Epoxie 8K5A2 MSI GF4TI4200 64mb DDr , 512mb DDR PC2700 Samsunga , Mxtora 60Gb , CDRw Liteona , Obudowe Modcoma z Titanem TTC CU5TB miedzianym!.

pozdro (Ps. jakbys mial problem z wyborem plyty glownej to wal do mnie gg: 983568)

Hmm, do kompa za 9k wladowac LIVE 5.1 :):):)

Może jeszcze nie słyszał o np. Audigy :)

sprzet dobierany podemnie :) dlatego Live 5.1 (mi styka AC97 bo slucham tylko hiphopu w Mono wiec Live 5.1 to dla mnie full :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]

Ta... Fach wynalazł nowy model pamięci :D

Kolejny wynalazek. Pamieci BBA ? Raczej BGA...

:lol: :lol: faktycznie nawet uwagi nie zwróciłem

WUPIER.... BBA LAMERZY BULIT BY ATI!!! CO DO RIMM DDR TO MI SIE PJEBALO PRZYZNAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czasem mam wrażenie że niektórzy chcą pokazać wiedzę której nie posiadają a później ktoś szuka RIMM nie wiadomo jakiej firmy albo grom wie czego

No racja lam na tym forum pelno!!! jak mozna mylic BBA z BGA!!! (Rafal :) ). W ogole ja ma srednia wiedze na temat plyt glownych pod AMD a MAM Z PEWNOSCIA NAJWIEKSZA NA TYM FORUM JEZELI CHODZI O PLYTY! i nie to zebym sie lamerzyl i chwali ale jak mi przyjdzie odpowiadac i rozwiklywac sprawy na tym forum na temat plyt to za kazdym razem jak cos pisze to sie SMIEJE na glos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takiego kompa bym nie kupował jak bym miał kase.

zwłaszcza, że nie ma produktów wartych tej ceny.

Może monitor 22', obudowa ThermalTake'a?

Albo po co komu dysk 200gb? żeby się formatował cały dzień? mi np wystarcza 40 gb i nie planuje kupowac większego.

po co komu wydawać tyle na kompa śmiechu warte....

masz racje co do hdd ja mam 60 gb a i tak wiekszosc programow gier mp3 zgrywam na cd dlatego ze raz juz mnie zawiodl hard dysk i calosc trzeba bylo formatowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

byłem, zainteesowany co byście wybrali. Bo postów "co wybrać za 3 tysiące jest pełno). A chciałem sie dowiedzieć jaki jest według was zestaw high-endowy.

Koleś wcale nie ma prawie stu baniek na kompa - chciał sobie nabić posta durnym topikiem - przejrzyjcie reszte jego postów.

Tak sie składa że mam kase.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

byłem, zainteesowany co byście wybrali. Bo postów "co wybrać za 3 tysiące jest pełno). A chciałem sie dowiedzieć jaki jest według was zestaw high-endowy.

Koleś wcale nie ma prawie stu baniek na kompa - chciał sobie nabić posta durnym topikiem - przejrzyjcie reszte jego postów.

Tak sie składa że mam kase.
Jest kupa postów - od: jakiego kupić kompa za 1000zł do : jakiego kompa kupić za 25000zł .

POSZUKAJ sobie!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 tysiaków. Ja znam leprzy numer.......

2 lata temu kolega, straszy oszołom, wcale nie bogaty, raczej średni poziom, namówił starego na kompa. Zwrócił sie z tym do mnie, żebym mu doradził, co kupić.....zupełnie mnie nie posłuchał wtedy.

Kupił kompa w Warszawie

Wcisneli mu taki szajs, że szok........za....UWAGA- 18000 zł bez wliczonego Vat, za który nie płacił :D :lol:

Oto jego konfig:

P3 733- miał być 800 :lol:

ABIT na I815 ze zintegrowaną grfiką

256 Ram PC 133.....w 2 kościach po 128

SB Live 1024

Samsung Combo-nagrywarka z odtwarzaczem DVD( 4/4/4/24)

Oryginalny Office 2000 + Windows 98SE+ Jaws( ojciec jest ślepy....chyba dosłownie i w przenośni)

Geforce 2 MX 32 MB- Abit-bez żadnych wyjść/wejść

Boudowa z zasilaczem- dosyć bajerancka :wink:

FDD

LG 795 17 cali

głośniki 4.1 Creativa- takie białe z malutkimi satlitkami

Logitech klawiatura i myszka- na kablach

40 GB Baracuda- chyba 3 wersja

Tuner Fly Video 98 FM

Modem 56 k

Drukarka HP seria 9xx- nie pamiętam dokładnie

A teraz najleprze- wzieli raty na 8 lat 8O 8O Coś tam bez oprocentowania- ze względu na to, że ojciec jest inwalidą jakiś tam przepis jest ale to i tak jest chory motyw :lol:

NIe tak dawno piorun przywalił mu w blok i wszystko praktycznie wysadziło u niego w kompie 8O 8O

SB Live 4.1 wymienili na 5.1

Geforce 2 MX 32 MB na MX 400

coś chyba też płytę główną wymienili, zasilacz, kartę sieciową

Combo Samsunga wymienili mu za ta na zwykły CD Rom x 40 :lol: :lol:

Niezły zajob, nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi