Skocz do zawartości
noe9

AMD i EPOX EP-8KDA3J Dziwne ZWISY

Rekomendowane odpowiedzi

dokładnie... realne 1,65v to dla a64 podobno granica... powyżej mają skłonności do zgonów, więc przy takich palpitacjach napięcia może dac lepiej te 1,55V... powinno chyba starczyć.

aha... sparwdzanie napięcia pod windowsem to jak gra w ruletke... każdy program pokazuje inaczej, nawet różne wersje firmowego programu producenta płyty (sprawdzałem akurat na asusie.... ale tu tez nie mozna miec pewnosci ze jest inaczej) - więc, że pokazuje mniej, lub więcej niz w biosie to za dużo nie znaczy... jadyne co dobrze pokazuje pod windą to że faktycznie są skoki napięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odpowiedz prosta: nie kupować! płyta jest do bani IMHO ma dwu-fazowe zasilanie, do tego cała seria ma zwalone sieciówki które się rozłanczają powyżej transferu 2MB/s chyba najgorsza płyta epoxa jaką miałem... a miałem kilka; zdecydowanie lepiej kupić MSI lub ASUSA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od soboty jestem szczęśliwym posiadaczem Epoxa 8KDA3J Rev 2.2

W porównaniu do modeli porzednich ta wersja ma TRÓJFAZOWE !!!! zasilanie

widać Epox sie postarał ,za to w porówaniu do poprzedniej revizji

skasowano 4 porty SATA i pozostawiono tylko 2 przy AGP :/

Jako że juz od 3 tygodni przeglądałem wszystkie posty o podkręcaniu A64 2800+

od strzału ustawiłem proca na x3xHTT 285MHz x 9 napięcie na procu zwiększyłem napięcie

o 0,15V USDM pokazuje bzdury bo na nominalnym pokazywał Vcore 1,56

teraz po podniesieniu pokazuje VCore 1.64 do 1.68 proc chłodzony

zmodernizowanym coolerem Pentagram Freezone QVC 120

temperatura podczas pisania i słuchania muzy mp3 32-33 'C ! ! !

podczas obliczeń Prime95 dochodziła do 45'C

Jak czytam że ponoć Athlony 64 padają przy napięciu powyżej 1.6V

to mam mieszane odczucia , czy to nie kolejne ploty AMD ??

Myślę że skoro temperatura jest w normie to proc powinien śmigać bez problemu

Mam tylko mały problem z pamięciami , 2x512 MB w tym obydwie kostki dwustronne :/

1x Twinmos CL 2,5 PC400 i 1xKingston CL3 PC400

max stabilnego FSB jakie osiągłem to tylko :[ 188MHz przy ustawieniach : 1T CL2,5 3-3-11

na pojedyńczej kości Twinmosa przy zbliżonych Timinagach uzyskałem 206 MHz :/ też mało

troche mnie to dziwi bo ów Twinmosik na płycie Epox 8RDA+ Pro śmigał na FSB 219MHz

Moja prosba ,proszę niech mi ktoś doradzi jakie w miarę tanie pamiątki

2x512MB poszły by mi na mojej mobo przy co najmniej FSB 233 MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ja tez mam ta plyte i jeszce nie przylepilem tych malych radiatporkow a juz tak sie dobrze kreci . :) BIOS mam najnowszy dzis flashowalem z pod windowsa .VINICE3000+ na 300x9 na 1,35v i 322x9 na 1,55 na powietrzu . Plyta to EPOX 9NDA3J .Mialem Abita AV8 ale padaka na abicie uzyskiwalem 250x9 . Co wy o tym myslicie dobry wynik ?Dodam ze na codzien pracuje na ustawieniach 300x9 i nie mialem zadnych resetow czy zwisow .

Pozdrowiam

link 1 300x9 http://www.diabel.kg.net.pl/download/test.JPG

link 2 322x9 http://www.diabel.kg.net.pl/download/test2.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi