Skocz do zawartości
unitekk

Skąd on to bierze ????

Rekomendowane odpowiedzi

Idzie na szrot, zapewne juz tam jakos ma uklady, ze bierze kadetowki, ewentualnie rekordy w wiekszej ilosci, za co nie placi zbyt wiele pieniedzy, wklda w to troche pracy i zarabia. Tez kiedys nad tym myslalem, ale nie chce mi sie uzerac z allegro, itd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tyle ??, ja mam problemy z znalezieniem 1 sztuki, a jak już mam to cenią sobie 60-100zł za chłodniczkę w strasznym stanie.

No to właśnie znalazłeś w tej cenie egzemplarz w calkiem przyzwoitym stanie ;-). Muszę przyznać, że gdybym nie był zagorzałym zwolennikiem dedykowanych chłodnic, to bym się nie zastanawiał, gość nieźle się przyłożył żeby je tak wypucować 8)

update: ten sam koleś próbował je sprzedać po 90zł, ale chyba mu nie poszły :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

whatever, chodziło mi o to, że kupując taki element na szrocie w postaci grudki rdzy i brudu, ciężko będzie uzyskać taki efekt samemu i przy okazji nie uszkodzić chłodnicy.

No chyba, że ktoś akurat przypadkiem ma wanne "jakiegoś kwasu" pod ręką :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawia mnie koszt wyszczyszczenia takiej nagrzewnicy, kupić za szrocie za 50zł chłodniczkę która przypomina 'grudki rdzy i brudu' ;-) i zrobić z niej cos takiego.

Widziałem cały topic o czyszczeniu, ale nic konkretnego tam niema.

Pasta KIWI i kilka godzin zabawy, jakoś mi sie nie chce :-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawia mnie koszt wyszczyszczenia takiej nagrzewnicy, kupić za szrocie za 50zł chłodniczkę która przypomina 'grudki rdzy i brudu' ;-) i zrobić z niej cos takiego.

Widziałem cały topic o czyszczeniu, ale nic konkretnego tam niema.

Pasta KIWI i kilka godzin zabawy, jakoś mi sie nie chce :-))

Ja sądze że kupuje je bardzo tanio np 30zł albo mniej i czyści za 20zł i sprzedaje za 90zł :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich - w końcu postanowiłem do was dołączyć :) .

Od dłuższego czasu obserwuję tych gości na Allegro i jestem pełen podziwu ich zapału do pracy i wytrwałości.

Raz rozmawiałem z jego bratem, za nic nie chciał mi zdradzić jak oni to czyszczą :?: Wpadłem na pomysł żeby go podejść sposobem i w końcu się wygadał że to jest robione chemicznie :lol: , i zapytałem go skąd mają tyle chłodniczek :?: to powiedział że dużo podróżuje :wink: , ale coś też wspomniał że to są już ostatnie sztuki bo nie ma skąd brać a jak są to za chorą kasę. Może i bym się z nim zgodził bo jak pojechałem na szroty pod Warszawą (byłem chyba w czterech) goście powiedzieli mi 70-80zł za szt (nie wiem czy oni się umówili :?: :( )

pozdrawiam.

mar-mit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie :lol:  

Tylko z takim kwasem chyba nie będę eksperymentował w małym pokoju w bloku :(  

No chyba że na balkonie tylko ciekawe gdzie taki kwas można dostać :?: i ile taką chłodniczkę trzymać w takim kompocie??

koło mnie gośc ma rozlewnie kwasu siarkowego, solnego i wody destylowanej jak bedziesz chciał to moge wystawic na allegro tylko musiałbym najpierw zajsc zapytac sie za ile odsprzedali by :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej..... wy serio chcecie wlac do nagrzewnicy kwas solny ??

albo siarkowy ?

za wodą destylowana jestem za ale nie za kwasem :P :P :P

a co sie czaic :D bedzie trzeba wyprubować jak dobrze bedzie czysciło to moze zaczne na allegro sprzedawac

:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej..... wy serio chcecie wlac do nagrzewnicy kwas solny ??

albo siarkowy ?

za wodą destylowana jestem za ale nie za kwasem :P :P :P

Cos ty jest nienormalny :P

Chodzi o czyszczenie nagrzewnicy, a nie o czynnik chlodzacy... Jak ty chcesz pozatym czyscic woda destylowana :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czysci na 100% elektrochemicznie - znajdzcie sobie galwanizernie ktora ma w swojej usłudze polerowanie....

a nawracając do Kadetow - pewnie ma kogos kto jezdzi na szroty do niemiec po czesci? a i tak nagrzewnica od Łady jest 2 x lepsza...

pozatym lepsze odprowadzanie ciepla jest z finów w kolorze CZARNYM i maksymalnie matowym (prawo boltzmana) i wszelkie polerowanie, malowanie itd znacznie obniża wymianę ciepla na drodze promieniowania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czysci na 100% elektrochemicznie - znajdzcie sobie galwanizernie ktora ma w swojej usłudze polerowanie....

a nawracając do Kadetow - pewnie ma kogos kto jezdzi na szroty do niemiec po czesci? a i tak nagrzewnica od Łady jest 2 x lepsza...

pozatym lepsze odprowadzanie ciepla jest z finów w kolorze CZARNYM i maksymalnie matowym (prawo boltzmana) i wszelkie polerowanie, malowanie itd znacznie obniża wymianę ciepla na drodze promieniowania...

Galwanizacja i polerka, ciekawe czy wiesz ile to kosztuje??

Jaką farbą chcesz malować taką chłodniczkę, tam są chyba malowane tylko zbiorniczki, które nie oddają oszałamiających ilośći ciepła ;-). Za to wszystko całkiem ładnie wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi