Skocz do zawartości
Wofek

GNOME czy KDE ???

GNOME czy KDE ???  

1. 1. GNOME czy KDE ???

• KDE
      14
    • GNOME
      4
    • Inne - napisz jakie...
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Mam KDE i takie oto problemy :

Odpalam Noatum (zeby gral pliki mp3 z pierwszej partycji windowsowej a z drugiej przy pomocy

Konquerora kopiuje 100 MB na partycje linuxowa i ..... Takich zaciachow na plajerku jeszcze

w zyciu nie slyszalem !! Noatum cial sie ze strach. Czyzbym mial za slabego kompa

(AXP1,6 ,Barraca na ATA100, 256DDR, Mandrake8.2, KDE2.2.2)??

-ten sam plik (.tar.gz juz na ext2) biore "podglad w Ark"(taki rar :) ) i Noatum znowu sie tnie !!

-biore "rozpakuj tutaj"(wszystko na ext2) i znowu sie tnie !!

tnie sie tez jakis czas (okresowo) po wykonaniu operacji !!

Aha przy tych zaciachach rowniez kursor zachowuje sie jak na slajd-szol po prostu tnie sie wszystko !!

Nie probowalem GNOME ani KDE3 ale te problemy to prawdopodobnie wina wlasnie KDE i/lub Mandrake dlatego robie przesiadke na RH7.3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak w temacie...... GNOME czy KDE ??? moze inne środowisko graficzne pod Linuksa ?

A gdzie IceWM, BlackBox, Enlightenmant i reszta? :lol:

Póki co w zależności od komputera duet KDE/IceWM 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam KDE i takie oto problemy :

Odpalam Noatum (zeby gral pliki mp3 z pierwszej partycji windowsowej a z drugiej przy pomocy  

Konquerora kopiuje 100 MB na partycje linuxowa i ..... Takich zaciachow na plajerku jeszcze  

w zyciu nie slyszalem !! Noatum cial sie ze strach. Czyzbym mial za slabego kompa  

(AXP1,6 ,Barraca na ATA100, 256DDR, Mandrake8.2, KDE2.2.2)??  

-ten sam plik (.tar.gz juz na ext2) biore "podglad w Ark"(taki rar :) ) i Noatum znowu sie tnie !!  

-biore "rozpakuj tutaj"(wszystko na ext2) i znowu sie tnie !!  

tnie sie tez jakis czas (okresowo) po wykonaniu operacji !!  

Aha przy tych zaciachach rowniez kursor zachowuje sie jak na slajd-szol  po prostu tnie sie wszystko !!  

Nie probowalem GNOME ani KDE3 ale te problemy to prawdopodobnie wina wlasnie KDE i/lub Mandrake dlatego robie przesiadke na RH7.3.

mi sie też w mandraku tak sie działo... ale w rh7.3 jest spoko

co do wyboru to ja osobiscie wole kde, ale gnome tez jest spoko.

jednak jak bedziesz chciał cos zrobic powaznego (konfig, instalacja programów, itp.) najlepsza jest konsola.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi