>PePeK< Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Czy ktoś ma może w budzie stroboskop biały na 12V. Bo ja mysle nad wsadzeniem takiego bo budy. :D Może ktoś wie jaki i jakiej mocy???? No i cena???????? Bo widziałem na allegro za 35zł samochodowe, ale nie wiem czy to dobre. Pozdro i dzięx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIOR Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Te samochodowe po 30 zeta szybko padają, poszukaj firmy Folia Tec mają fajne stroboskowy w ciekawych obudowach, naprawde trwale jeden mam już 2 lata używany dość często i bangla, cena tylko może powstrzymać 70zł jak mnie pamięć niemyli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>PePeK< Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 szukałem i znalazłem ta firme i jej produkty ale chyba stroboskopów już nie sprzedaje. :( Poszukam innej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 stroboskop małej mocy to koszt rzędu 20 złociszy.. ale ta mała moc ma na tyle dużą moc :lol: że bedą Cie oczy bolec.. a tym bardziej że jest to światło mrygające... jeśli już zamierzasz.. to rozparzyłbym raczej zrobienie strobokopa na LEDach... kilka niebieskich diodaków da sporo światła... a dodatkowo przy sterowaniu impulsowym można się pokusić o "podkręcenie" prądu przezeń przepływającego... trzeba by to sprawdzić doswiadczalnie.. ale diody na podczerwień (te z pilotów) potrafią w impulsie przewodzić prąd rządu 1Ampera... gdzie nominalny prąd stały (tj z zasilacz np) wynosi ok 20mA.. czyli 0.02Ampera. Widać że dioda 'potrafi błysnąć' Koszt ok 8 złotych, no i nie musisz się martwić że masz kolejne źródło wysokiego napięcia w komputerze (stroboskopy mają napięcia na kondensatorze głównym od 200..600 VDC - to boli :lol: wiem, sprawdziłem... i już nie chce... + do tego napięcie jonizujące powyzej 1KVolta :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...