radioaktiv Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 witam, mam nadzieje że pomożecie, bo już tracę nadzieję:( Płyta: asus p4s8x-x procek: p4 2533 bez ht Problem polega na automatycznym restarcie, przeważnie jakaś minuta - dwie po odpaleniu kompa, przeważnie ładuje sie windows, wszytskie stery łącze sie z netem włączam gg, i w tym momencie siada:( To nie jest reguła, czasem jest nawet 10 restartów, zanim się utrzyma, potem juz nie ma problemow, chodzi już cały dzień bez problemów, jednak przynajmniej raz dziennie kilka razy siądzie zanim się 'stabilnie' włączy. Nie da sie tym ujechać, maksymalna przerwa to 1-2 dni jak nie było restartów, masakra, Myślałem że to może chipset, założyłem dodatkowe chłodzenie, nic nie dało, grzebałem w biosie, nie znalazlem opcji automatycznego restartu, nie mam już pomysłów, dodam że niemam żadnych konfliktów, karta urządzeń jest czysta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychol Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 na poczatek sprawdzil bym na innym zasilaczu. wsadz jakis mocniejszy, najlepiej jakis firmowy dobry. moim zdaniem powinno to pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBAL Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Hello, ja mam podobne objawy, ale u mnie chyba padla plyta, u Ciebie pewnie problem z zasilaczem badz ramem. Na twoim miejscu bym: 1. Wylaczyl automatyczny reboot w windowsie (/start/ustawienia/panel/system/zaawansowane/uruchamianie i odzyskiwanie) - czasami cos da sie ciekawego wyczytac na tym niebieskim ekraniku ;); 1.5 zainstaluj speedfana lub cos w tym stylu i zobacz napiecia i temperatury, czy nie przekraczaja dopuszczalnych granic 2. sprawdzil pamiec memtestem www.memtest.org; 3. jak nadal nic nie wyniknie z tego, to pozycz skas zasilacz na pare dni; 4. jak bedzie nadal to samo, to zobacz, czy twoj komp bedzie dzialal u kolegi (moze zasilanie w sieci masz niestabilne...) 5. itd, powinienes na 3ce sie zatrzymac, aleeeee ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...