qbass Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Chciabym zeby wszyscy tutaj pisali jedynie na temat matury 2k5. Jaki temat wybraliscie na ustny(i jak wam idzie jego przygotowanie)/jakie przedmioty zdajecie na pisemnej i na jakim poziomie ;] Gdzie na studia sie wybiracie. Oraz zamieszczal ewentualnie zamieszczali sciagi/strony do sciag. Osobiscie wybralem temat "Postania narodowe i konspiracja jako temat literatury polskiej. Omów na wybranych przykładach" Dzisiaj sie zabralem za szukanie jakichs informacji na ten temat i powiem wam ze jeszcze zostala mi tylko mala obóbka tego wszystkiego i moge sie zaczac uczyc na ustna :D Sam zdaje na pisemnej: polski (poziom jeszcze nie wiem jaki)/ruski (rozszerzony)/matma (rozszerzony)/fizyka/ Ustny: Polak/Ruski (podstawowy) Gdzie sie wybieram...hmm...mam tylko taki mala wizje ale bede sie staral na UMCS w Lublinie/Poli Cz. lub Poznanska/Moze cos w Gdansku lub w Szczecinie ewentualnie Lodz (ale to tylko przypuszczenia) Wiem ze taki topic juz byl ale chce zeby to tutaj wszystko bylo :D A co mi tam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Fajnie też się zastanwiałem, żeby cos takiego założyć :D. Ja zdaje pisemnie Polski(poziom nie wiem jaki,podstawowy chyba), (temat: motyw pilegrzyma w wybranych utworach literackoch), Angielski(rozszerzony), Matma(rozszerzony) Ustnie: Polski i Angielski(podstawowy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Temat na Polski ustny.... nie pamietam hmmmmmm Stosunek tworcy adaptacji filmowej do pierwowzoru lit.Na wybranych przyk. przedstaw rozne rozstrz. tego problemu." a postep... wpisalem go na deklaracje ;] mam jeszcze 6-7 m-cy na zabranie sie za niego. Polski na podst. Hira na podst ang wsio na rozsz. a bede szedl do PWSZ u mnie w miescinie bo nie chce mi sie jezdzic po Polsce ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 polski podstawowy pisemny , ustna temat " Wizja świata w przyszłości , omowic na wybranych porzykladach ( do 3 filmow i 3 ksiazek max ) angielski pisemna podstawowy // moze rozszerzona wezme , sie zobaczy ;d , ustna podstawowy matematyka podstawa ;>> , zalezy jak sie przygotuje to rozszerzenie sie wezmie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 a ja polski i mata pisemny i ustny :) - pisze starą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Temat na pol. ustny: 'Język współczesnej reklamy w Polsce. Oceń, jaki ma wkład w rozwój kultury masowej i języka polskiego.' :) Bardzo fajny imho, bez Woronicza 17 się raczej nie obejdzie ;) ustne: ang. - rozszerz. Pisemne: polski - podst. (nigdzie mi nie jest potrzebny ;]) ang. - rozszerz. matma - rozszerz. fiz. - rozszerz. Uczelnie: (?) UW, PW, WAT, Uniwer. Wyszyńskiego, SGH (?), wszystkie W-wa, może jeszcze na Pl. Łódzką. To gdzie zamierzam składać, może jeszcze by się coś znalazło, ale... :) Co do ściąg, proponuję poszukać w tematach z zeszłego roku, było tego sporo :), jeżeli jeszcze nie usunięto plików z serverów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 allen3 samobojca : > a fe a fe fizyke pisze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Ale ten czas leci. Niedawno skonczyly sie matury 2k4 :) Matury wychodza szybciej niz FIFY i 3dmarki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 temat na polski: "omow na wybranych przykladach obrazy literackie spoleczenstwa polskiego i okresl ich funkcje." ustna i pisemna: polski i ang. /podst. pisemna: fiza, matma i informatyka / rozszerzona all wybieram sie albo na poli do wawy albo do wrocka. :> powodzenia maturzysci :) @sl!qe: co masz do fizy :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Ano to ma, że próbnych z fizy (wersja nowej matury) nie zdało 50% :lol: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elviss Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Polski podstawowy (nje nafidze teko jenzyka :P ) a temat to : Człowiek nie wybiera rzeczywistości lecz musi jej sprostac - uzadzadnij slowa (kogos tam) na podstawie literatury 2 wojny swiatowej. Poza tym : Biologia - rozszerzony Chemia - rozszerzony Fizyka - rozszerzony Anglik - rozszerzony Przyszłość ? Chciałbym na jakąś AM , gdzie mnie wezmą :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Angol ust. -> R Polak -> P WOS-> R Matma -> P a potem na UG lub AM (nie mylic z medycyna ;)) to akademia morska) na ekonomie w spec. biznes elektroniczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 paprotek no nic , poprostu jak ktos niepotrafi czegos to zazwyczaj tego nielubi : > . A co do matury to podobno bedzie zabronione posiadanie tabliz ze wzorami i na matmie i na fizyce oraz zabronione bedzie posiadanie kalkulatorow ;x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 pol R hist R wos R ang R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Powiedzcie mi tylko jedno - to prawda, że już macie tematy i się z nich można przygotować do matury, a tam będą te same tematy?? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 sl!qe - fizyka, jak fizyka, mi to jeszcze pasuje. Dla mnie samobójstwem jest zdawać biologię na rozszerzonym. Jak patrzę na kolegę, który musi wkuwać budowę białek na pamięć, o których nawet jego Matka (a jest lekarzem, weterynarii chyba ;))... :wow: Co do kalkulatorów, to podobno nie bedzie można używać tych, które posiadają możliwość wyliczania funkcji itp., czyli zostawałyby nam takie std. tylko dod., odejm, iloczyny, ilorazy, pierwiastk, i potęgi. ;/ IMHO do kitu ;] ;/ paprotek, IMHO rządzisz ;> infy nie zdaję, bo skończyłem w LO kształcenie na poziomie podst. (czyt.: jak obsłużyć MS Word, czy MS Excel ;o) w programowaniu, raczej będę sam się dokształcał ;) Krootki, Ten temat, który wybrałem teraz (czy każdy, kto wybierze na ustny polski) zdaje go normalnie na ustnej. Dobra sprawa, tylko, że masz 15 min na prezentacje (słowna, multimedialna) i później Egzaminatorzy zadają ci do tej pracy kilka pytań (bodajże 3), wsześniej oczywiście w jakiś sposób muszą się zapoznać z Twoją pracą, więc gdy matury ustne mają się rozp. 18 kwietnia, to myślę, że do końca marca będzie trzeba przedstawić pełną, gotową formę swojej pracy, organowi komisji egzaminacyjnej, przeważnie jakiś ticzer od polskiego ;) Przynajmniej wiem, z czego zdaję 8) :pray: , w obecnie Starej Maturze (do ubiegłego roku) IMHO nikt nie wiedział z czego będzie miał pytania, wiec uczył się wszystkiego, z jednej strony to było dobre, ale z drugiej ogrom materiału nie jednego albo nie jedną przytłoczył. Obecna forma też nie jest idealna, ponieważ na pewno wiele informacji stracę, w znaczeniu nie przypomnę sobie (większość ludzi, którym nie będą potrzebne dane zagadnienia z pewnością do nich nie wrócą, bo i po co, ale zawsze dobrze jest wiedzieć więcej niżeli mniej.). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Informa niestety tylko w 1 klasie ja mialem....wiec zostaje tylko fiza :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Tia w moim wypadku: Polski: podst Ang: podst Mat: rozsz Infa: rozsz Temat z polskiego: "Zjawy, duchy, sny wizje i ich znaczenie w literaturze" btw nawet jeszcze nie myslalem o ustnej z polaja, jak na razie to juz ostro powtorki dajemy :) HIE HIE probne w grudniu Panowie i Panie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sou Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 No wiec;] "Jezyk CZATU INTERNETOWEGO.Omow zjawiska typowe dla tej formy jezyka" zajawka co?;p Co do przedmiotow to polski:podst matma:rozszerzona angol:podst Chce isc na Politechnike Ślaska a tam jedyne na co patrza to wynik z matury na poziomie rozszerzonym LUB wynik z ich egzaminu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Sou, fajny temat ;D Tylko o czym Ty będziesz opowiadał komisji przez 15 minut, skoro temat można zawrzeć w 5 minutach :roll: Widzę, że nie jestem już sam z takimi tematami, oderwanymi od std. literatury ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 No wiec;] "Jezyk CZATU INTERNETOWEGO.Omow zjawiska typowe dla tej formy jezyka" zajawka co?;p Co do przedmiotow to polski:podst matma:rozszerzona angol:podst Chce isc na Politechnike Ślaska a tam jedyne na co patrza to wynik z matury na poziomie rozszerzonym LUB wynik z ich egzaminu ;] Sou no wlasnie jak to jest z ta Politechnika Slaska. Sama matma wystarczy, czy infe tez trzeba :) ?? Ja zdaje za rok ale juz musze sie orientowac co i jak :) Niestety infa skonczyla mi sie w 1 klasie :( Ale jesli sama matma moze byc to lux :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Uczelnie: (?) UW, PW, WAT, Uniwer. Wyszyńskiego, SGH (?), wszystkie W-wa, może jeszcze na Pl. Łódzką. To gdzie zamierzam składać, może jeszcze by się coś znalazło, ale... :) Aż do tylu nie zlozysz, max na 3 uczelnie mozna skladac papiery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 polski - podstawowy angielski-rozszerzony biologia-rozszerzony chemia-rozszerzony cel--> AM Poznan :D wish me luck! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Co do kalkulatorów, to podobno nie bedzie można używać tych, które posiadają możliwość wyliczania funkcji itp., czyli zostawałyby nam takie std. tylko dod., odejm, iloczyny, ilorazy, pierwiastk, i potęgi. ;/ IMHO do kitu ;] ;/ostro, a nam fizyczka kazala sobie wlasnie takie z funkcjami kupic, zebysmy na maturze umieli je obslugiwac. i wes tu powiedz kto ma racje ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 "teksty piosenek zes[ołow mlodziezowych jako sposob przedstawienia rzeczywistosci. Omow na podstawie wybranych przykladow" do tego ang roz i mama roz. A potem ??.. nie wiem.. w krakowie jest za maly wybor :]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Uczelnie: (?) UW, PW, WAT, Uniwer. Wyszyńskiego, SGH (?), wszystkie W-wa, może jeszcze na Pl. Łódzką. To gdzie zamierzam składać, może jeszcze by się coś znalazło, ale... :) Aż do tylu nie zlozysz, max na 3 uczelnie mozna skladac papiery.Teoria a praktyka w Oświacie Polski to dwie rózne rzeczy. Spój na przykład Gimnazjum, teroetycznie nie można było składać więcej niż do 5 szkół ponad gimnazjalnych, niektórzy składali nawet do 20 róznych liceów, szkół zawodowych/technicznych. W przypadku uczelni wyższych będzię IMHO tak samo - na papierze jest jedno, a w praktyce jest drugie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elviss Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 polski - podstawowy angielski-rozszerzony biologia-rozszerzony chemia-rozszerzony cel--> AM Poznan :D wish me luck! Na tą akademię medyczną w poznaniu to chyba wszyscy kandydaci składają papiery. Jakoś mi się to nie widzi :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sou Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Allen3 mysle ze jak wezme troche logow z czatow;] to bede mogl je analizowac nawet godzine;p opowiem o roznych zjawiskach;] nie pisaniu ą ę ;p najczestszych bledach jezykowych ;p jakies skrotach;] amotikonach ;p itd itp ;] na koniec ustosunkuje sie do tego i bedzie ok :) najwazniejsze ze komisja sie na tym nie zna i mysle ze nie spyta nic zwiazanego z "wiedza" na ten temat tylko kaze np powiedziec jakie to moze miec skutki lub cos podobnego ;] Buziak Na stronie politechniki slaskiej jest uchwala na rok 2005;] czy cos takiego;P i tam pisze dokladnie ze na kierynki typu infa/ automatyka i robotyka itp ;p bedzie brana matma na rozszerzonym lub matma zdawana u nich na egzaminie;] Infy nie chca bo dobrze wiedza ze w zadnej szkole nie ucza infy do matury;p Tak samo juz fizy nie chca bo chyba ludzie na tym za bradzo odpadali ;p a teraz przyjma takich i ich moga oblewac na fizyce i duzo na tym zarabiac:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 najwazniejsze ze komisja sie na tym nie zna i mysle ze nie spyta nic zwiazanego z "wiedza" na ten temat tylko kaze np powiedziec jakie to moze miec skutki lub cos podobnego ;]Ja też mam ten plus, że o reklamie to oni z grubsza wiedzą, więc zawsze do przodu ;]]]]]] Najlepsze jest to, że można wykorzystać sondaż, co imho bardzo się przyda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Ja również zdaje na starych zasadach, a wybrałem: Polak - obowiązkowy Geografia - pisemny Angol - ustny Mam nadzieje, że jakoś pójdzie Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...