Skocz do zawartości
..::SNAP::..

NOKIA 6210 VS MOTOROLKA V50 VS ....

Rekomendowane odpowiedzi

6210 nie byl by zlym telefonem gdyby nie zalosna jakosc wykoniania.

Od telefonu ktory gdy kupowalem go kosztowal swoje chyba mozna wymagac jakosci przewyzszajacej zabawki z serii 3xxx. A tu telepiaca bateria (dzieki temu potrafi sie sam wylaczyc), wyswietlacz z wyraznymi smugami po kilku miesiacach (nie tylko u mnie), zacinajace sie klawisze, awaryjnosc (5 razy w serwisie, 2 razy wymieniany) - dzieki 6210 skutecznie Nokia mnie do siebie zniechecila.

Poprzednio mialem kilkanascie innych sluchawek i zadna nie byla tak tandetnie wykonana (no moze oprocz Siemensa C35)

Az milo powspominac moja pierwsza Motke Flare (taka fajna cegla cos kolo 400 gram) - spadla mi raz z 3 metrow na posadzke na klatce przed mieszkaniem (kamienna - cos marmuropodobne ;) - spadla biedaczka pietro nizej ;), zaliczyla przejechanie samochodem (bo wpadla pod kolo przed garazem), nurkowanie w wodzie (tez w garazu ;) wylot z roweru jadacego 50 kmph i pare innych - dziala dotychczas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta motka to strashna kicha/

sprzedajesz telefony że sie tak wypowiadasz negatywnie o motoroli??

Nie musi sprzedawać, wystarczy że miał czas się nią pobawić.

a ty co jego adwokat czy jak??? pytanie nie było skierowane do ciebie tylko do bruce'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta motka to strashna kicha/

sprzedajesz telefony że sie tak wypowiadasz negatywnie o motoroli??

Nie musi sprzedawać, wystarczy że miał czas się nią pobawić.

a ty co jego adwokat czy jak??? pytanie nie było skierowane do ciebie tylko do bruce'a

Może nie do mnie (sorry za odpowiedź) ale myślę że by podobnie odpowiedział.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj widzialem Siemensa SL45 za 750 zeta w stanie idealnym:) moze sie pokusze :)

A co myślicie o Siemens'ie S40 ?

Dołączona grafika

Dobre to?

buhaaaaaaaaa za darmo tego nie chcem :) bawilem sie w salone jak wybieralem telefon :) SUX munu jak w komii 3110 :) zadnych obrazkow w nemu :) same napisy i ciezko przycicki smigaja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buhaaaaaaaaa za darmo tego nie chcem :) bawilem sie w salone jak wybieralem telefon :) SUX munu jak w komii 3110 :) zadnych obrazkow w nemu :) same napisy i ciezko przycicki smigaja

To w takim razie co teraz za 1zł warto kupić?

a co jeszcze masz do wyboru? zamiast tego wolalbym nawet 3310

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To w takim razie co teraz za 1zł warto kupić?

a co jeszcze masz do wyboru? zamiast tego wolalbym nawet 3310

Sam niewiem.

a w jakiej siecie? to lookne na promocje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Motorolki to jedne z najlepszych telefonkow !!!! Sam jestem posiadaczem Nokii 8210 i chetnie bym ja zmienil na V50.Ta motka to bardzo elegancki maly telefonik.6210 mozei wypasna ,ale to jest poprostu za duze !!! Ja bym bral V50

juz nie aktualne 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam siemensa c35i ale zmieniam na nokie6210. Podobno bateria wytrzymuje wydzień.

W warunkach labolatoryjnych ;) Tzn faktycznie wytrzymala tydzien jak lezala nie uzywana, wylaczana na noc, 2 minuty rozmow, sygnal doskonaly blisko BTSa nowiutka bateria ;)

Natomiast w normalnym uzytkowaniu nie jest tak pieknie - i tak z ladowarka nie ma sie co rozstawac w podrozy - podczas jazdy gdzies w trase z moim profilem uzytkowania (16 godzin wlaczony, 10-15 minut rozmow dziennie do 20 SMSow) - 3 dni to niestety max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam siemensa c35i ale zmieniam na nokie6210. Podobno bateria wytrzymuje wydzień.

W warunkach labolatoryjnych ;) Tzn faktycznie wytrzymala tydzien jak lezala nie uzywana, wylaczana na noc, 2 minuty rozmow, sygnal doskonaly blisko BTSa nowiutka bateria ;)

Natomiast w normalnym uzytkowaniu nie jest tak pieknie - i tak z ladowarka nie ma sie co rozstawac w podrozy - podczas jazdy gdzies w trase z moim profilem uzytkowania (16 godzin wlaczony, 10-15 minut rozmow dziennie do 20 SMSow) - 3 dni to niestety max

Marco , Ty o swojej 6210 piszesz ?

Qrcze, to musisz miec zje 8O na baterie.

Mja prawie 3 letnia 7110 trzyma +-tydzien

Przy intensywnym uzytkowaniu minimum 5 dni.

I to na standardowym Slimie z wibra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam Nokie 6210 i byłby to super telefon gdyby nie to, że:

- gdy już raz sie popsuje to tylko czekać na nowy (serwis nie jest w stanie uporać się z usterkami)

- mocowanie baterii szybko się wyrabia

- ten srebrny lakier wokoło wyświetlacza się wyciera.

Mi bateria trzyma normalnie koło tygodnia, a przy intensywnym użytkowaniu 5 dni. Fakt - mam blisko do BTS'a, ale bateria ma juz prawie rok. Oprócz wyłączania się telefonu (losowo oczywiście) i tego, że ostatnio padają mi wibracje to wszystko jest ok. Patrząc tak na telefony jakie miałem to chyba powienienem przesiąść się na 6250 (czołg) bo każdy telefon mi się psuje.... może oprócz motki D160 co miałem daaaawno temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rafal , mysle ze zmiana softu powinna Ci pomoc (wlasciwie Twojej komorce) w servisie firmowym powinni Ci to zrobic gratis jak masz na gwarancji, po to ponoc okolo 100 zl :(

"Latajacaj" baterii mozna pomoc, wkladajac pomiedzy nia a phona kawalek sprezystej, gestej gabki, tez tak mam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi