Skocz do zawartości
Kokesz

Celeron D 2.53@2.81 i co dalej.....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam... Przed zakupem tego Celerona czytalem ze z latwoscia mozna go przetaktowac na duzo wiecej niz 2.81.. Mam na mysli stabilna prace a nie tylko uruchomienie systemu :). Celerona krece na plycie Gigabyte GA-8IPE1000-G i chlodzeniu PENTAGRAM FREEZONE QC-80 Cu. Przy tych ustawieniech wszystko ladnie smiga natomiast przy podkrecieniu o ciut wiecej system uruchomie ale po zalaczeniu 3dmarka praca kompa trwa chwile i pokazuje sie czarny ekran. pozostaje tylko reset.. Na obecna chwile 2.53@2.81 temp proca to 40 C w idle i 60 w Stres obroty QC-80 ustawiona na 1750... gdzie grzebac co zmieniac w ustawieniach biosu zeby poszlo szybciej niz 2.81.. :P.. krecac proca uzywalem tylko zmian szyny z 133 na 147 MHz.napiecia itd nie ruszalem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! . I sprawa sie rozwiazala..mysle ze chodzilo o tempetarure w obudowie. Zmienilem chlodzenie na swoim radku Gigabyte 9600pro na Vga Silencer 3. Ustawilem napiecie proca na 1.375, 19x167 teraz 3166 MHz mnie satysfakcjonuje. wszytko dziala stabilnie.. :lol: Ten procek naprawde swietnei sie podkreca :!:

dzieki za wszystkie posty..

pozdrawiam :!:

tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam kolegów. Jak tak to i ja się podzielę doświadczeniami:)

Mam tą samą płytkę GA 8IPE1000-G rev 3.1 celka 2.4 kręcę do 3.6 bez zmiany napięcia i do tego stabilny o temperaturze nie będę mówił bo mam wc więc nie ma sensu. Więcej nie próbowałem kręcić ale to chyba nie koniec:)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi