Skocz do zawartości
Kwiecień

Jutro mam egzamin na prawko !!

Rekomendowane odpowiedzi

Prawda jest taka, ze jak jakiś ku.. się uweźmie to i tak nie zdasz. Ja zdałem za trzecim razem. Wszystko oblewałem na mieście. Zawsze z tym samym gościem. Pierwszy raz - " za długa jazda środkowym pasem" - a jechałem po skręcie ledwie ok. 100 m zanim nie zjechałem na prawy 8O. Drugi raz - "nie korzystał Pan z prawego lusterka podczas jazdy" - mało go tam nie zabiłem, uparł się , ze w takim ustwienieniu nie mogłem nic widzieć co jest z prawej strony. A gość miał z 170 cm wzrostu ( ja 190) więc chyba naturalne, że inaczej ustawia sie lusterka. Mówię mu, żeby urósł i wtedy zobaczy to czego teraz nie widzi. Uśmiechnął się i oblał :evil: Za trzecim był już inny gość i w sumie niczego się nie czepiał w mieście. A jechałem prawie identyczną trasą jak poprzednio.

Nie ma rady. Jak się umie i nie trafi się na upierdliwca to się zda.

O historii z prawkiem żony nie bedę tu pisał, bo i tak nikt nie uwierzy. Powiem tylko, że gość prosto w oczy jej powiedział, że nie może dziś zdać , bo już "wyczerpał limit" 8O :evil: Łódź to jednak miasto ludzi nie do końca normalnych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez pojechalem na egzamin z takim nastawieniem ze nie zdam za 1 razem, ale sie udalo :D chociaz mialem duzo szczescia bo jak wyjezdzalem na ulice nie zapiolem pasow przypomnialo mi sie przy bramie osrodka!! juz wtedy mial prawo mnie ulac ;) ale tego nie zrobil :) a testow uczylem sie na 4 dni przed.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez pojechalem na egzamin z takim nastawieniem ze nie zdam za 1 razem, ale sie udalo :D chociaz mialem duzo szczescia bo jak wyjezdzalem na ulice nie zapiolem pasow przypomnialo mi sie przy bramie osrodka!! juz wtedy mial prawo mnie ulac ;) ale tego nie zrobil :) a testow uczylem sie na 4 dni przed.

Bo mieszkasz w Jarocinie. W W-Wa jest ciężko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i nie zdałem :D Garaż przedem się się nie udał, łuk bez problemu z 1 razem. Powiem jedno - punto jest pociach!e jak 10 nieszczęść. Kolejny egzamin 5 listopada o 13. Tym razem daje w łapę i wykupuję 2 godziny na placu punto.

W teoretycznym miałem 2 błędy :D Pytania identyczne jak w kompie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sobie na dzialalce patyki pomalowane na czerwono poustawialem i cwiecze z ojcem te glupoty z placyku :] jak w wakacje bende zdawal nie dam sie na nic przyciac :]

moja siostre cioteczna przycieli na tym ze najechala na podstawke pacholka :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a robiles z korekta czy bez?? ja mialem ten sam manewr na placu i kazdy przedmna kto robil bez korekty oblal :( ja jedyny robilem z korekta, oprocz mnie 2 osoby jeszcze zdaly z mojej grupy...i obie robily z korekta wiec nie wiem czy to jakies fatum czy bez korekty ten manewr jest az tak trudny?? ja od poczatku uczylem sie z korekta tylko i wylacznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

What ?? Ja chcę mieć jeszcze w tym roku prawko ;/

To się po prostu naucz jeździć :|

Czy nie uważasz że plac to najbardziej pociach!a rzecz jaka istnieje ?? Po mieście jeżdżę bez problemu, żadnych błędów nie popełniam. Weź pod uwagę też to że na kursie jeździłem Corsą a tutaj pierwszy raz byłem za kółkiem punciaka :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ja czy ten plac jest az tak trudny?? no i najwazniejsze czy bezsensowny!?? on tez uzczy pewnych manewrow ktore wbrew pozorom sa wazne, wiem ze moze pewnie czesc z was sie ze mna nie zgodzi ale ja mam swoje zdanie...a jak slysze gadanie dam w lape zeby byle zdac to mi sie zle robi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i nie zdałem :D Garaż przedem się się nie udał, łuk bez problemu z 1 razem. Powiem jedno - punto jest <font color="#FF0000">[ciach!]</font> jak 10 nieszczęść. Kolejny egzamin 5 listopada o 13. Tym razem daje w łapę i wykupuję 2 godziny na placu punto.

W teoretycznym miałem 2 błędy :D Pytania identyczne jak w kompie :D

Jak się nie ma czucia, to najłatwiej zwalić na Bogu ducha winne Punto, którym jeździ się banalnie... :lol:

Daj w łapę... :lol: :lol: :lol: :? 8O :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja 4 listopada mam egza i to juz az 3 poprawka :evil: Za pierwszym oblal mnie na placu za odleglosc... :? za drugim na miescie niby za olanie zielonej strzaleczki (wedlug niego) wedlug mnie dwie osoby co juz u niego zdaly przedemna wyczerpaly limit bo wiecej nikt nie zdal, a gosciu naprawde sonofabitch !!!

Kumpel zdal za pierwszym razem, ale jak sie znim przejechalem (plus jeszcze dwoch zanjomokow co juz od 2 lat maja prawko) wiecej nie chciali z nim wsiadac do samochodu, gosciu moze potrafi perfekcyjnie placyk ale o jezdzie w miescie nie ma pojecia i jak taki mogl dostac prawko ???

Jesli chodzi o teorie to bulka z maslem zero bledow a test zrobilem w niecale 5 min :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do egzaminu - no coz zdaza sie ale widze ze kierowca do bedzie z Ciebie nijaki - chcesz dostać papierek czy umieć jeżdzic?( egzamin jest po to by weryfikowac czy ktos umie jezdzic- chyba nie poweisz mi ze na placu Cie specjalnie egzaminator uwalil) - jesli to pierwsze to lepiej odpuść,a jesli to drugie to po prostu NAUCZ SIĘ JEŹDZIC i dopiero podchodz do egzaminu - i co z tego ze dostaniesz prawko bo sie przeslizniesz jak sobie nie dasz rady na ulicy/parkingu

plac nie jest bezsensowny - jak masz zamiar parkowac w przyszlosci???- bedziesz wszystkie samochody na parkingu obijał ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się składa że parkuję bez problemu dużo większym samochodem czyli meganką kombi moich starych. Sporo jeżdże nawet bez prawka. Ale nie uważacie że miejsca na placu jest duuuużo za mało ?? Przecież jak by zaparkował w takich odstępach od innych samochodów jak są linie na placu to by nawet drzwi nie otworzył !!

Druga sprawa, myślicie że po przesiadce z Corsy wszystko da się bez problemu zrobić ?? Na początku nawet nie widziałem jak biegi wchodzą, kidy sprzęgło łapię. Powiedzmy że w zaraz po zajęciu miejsca w nawym samochodzie będziecie mistrzami kierownicy. Każdy samochód trzeba wyczuć !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy nie uważasz że plac to najbardziej <font color="#FF0000">[ciach!]</font> rzecz jaka istnieje ?? Po mieście jeżdżę bez problemu, żadnych błędów nie popełniam. Weź pod uwagę też to że na kursie jeździłem Corsą a tutaj pierwszy raz byłem za kółkiem punciaka  :?

W takiej formie jak jest teraz plac to po prostu banał. No i oczywiście sporo bardziej niż kiedyś odzwierciedla rzeczywistość (np. możliwość zrobienia korekty podczas manewru). A przez takich, co olewają plac to potem trzeba jeździć do lakiernika i malować drzwi/błotniki. :evil:

Poza tym nie rozumiem w czym był problem iść na kurs tam gdzie mieli Punto ?? 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A był problem ponieważ tam gdzie były punto to do tej pory nie ma wolnych miejsc !! Ludzie zapisywali się w ostatniej chwili na stare prawko !! Kumpel zapisał się na początku roku i do tej pory ma przejechane... 10 godzin !! A ja 30h przejeździłem w około 2 miesiące, Corsą jeździło mi się bardzo fajnie, już po 4h nie miałem problemów na placu. Acha, kiedyś nie było placu, wszystkie manewry wykonywałeś na mieście !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi