Skocz do zawartości
Kwiecień

Jutro mam egzamin na prawko !!

Rekomendowane odpowiedzi

ciach!A MAĆ LUDZIE !! :evil: JAK CZYTAM WYPOWIEDZI NIEKTÓRYCH W WAS TO MI SIĘ RZYGAĆ CHCE. :evil: NIE ROZUMIECIE TEGO ŻE JAK BY SIĘ DOBRZE NIE JEŹDZIŁO TO I TAK BARDZO TRUDNO ZDAĆ ZA 1, 2 CZY 3 RAZEM BEZ ŁAPÓWKI?? :evil: MOŻE W INNYCH MIEJSCOWOŚCIACH TAK, ALE NIE W TARNOBRZEGU !! TO MIASTO SŁYNIE Z BARDZO NISKIEJ ZDAWALNOŚCI I TO NAPEWNO NIE PRZEZ TO ŻE NIKT NIE UMIE JEŹDZIĆ. JAK WYTŁUMACZYĆ SYTUACJĘ GDZIE NIE ZDAŁO SIĘ NP. ZA POŁOŻENIE PORTFELA W MIEJSCU RADIA ?? JAKI NORMALNY EGZAMINATOR BY SIĘ DO TEGO PRZYCZEPIŁ ?? :evil: BEZ PRAWKA JEŻDŻĘ JUŻ JAKIŚ CZAS, PARKUJĘ BEZ PROBLEMU, WYPRZEDZAM BEZ PROBLEMU, OGÓLNIE NIE MAM PROBLEMÓW Z JAZDĄ. ALE CÓŻ, NIE KAŻDY TO ZROZUMIE, DAŁEŚ W ŁAPE TO JESTEŚ [gluteus maximus] NIE KIEROWCA I NIE MASZ POJĘCIA O JEŹDZIE I KONIEC :evil: GDYBY MI NIE ZALEŻAŁO NA PRAWKU TO PEWNIE BYŁ 5 RAZY PODCHODZIŁ, ALE RODZICE PRZENIEŚLI FIRMĘ DO MIASTA W KTÓRYCH CHODZĘ DO SZKOŁY I CODZIENNIE BYM ICH WOZIŁ, A TAK TO OJCIEC NAS ZAWOZI I ZARAZ DO DOMU WRACA BO NIE MA POTRZEBY ŻEBY TAM OSIEM GODZIN SIEDZIAŁ.

:x :x :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kwiecień bardzo prosze nie krzycz 8) jak już pisałem 75% ośrodków w Polsce ma problemy z łapówkami ( są to statystyki wykryte tylko przez rząd a to co nie wykryte to... ) Dlatego też mnie dziwi jak niektórzy mogą mieć klapki na oczach i nie widzieć problemu.

ps. kwiecień życze powodzenia jutro :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zdałem za 2(kurs 30h) i nie dawałem w łape. Da sie to zrobic jezeli nie trafi się na instruktora ze standardowym sposobem uwalania.Zdawałem w radomniu i wystrzegajcie się egzaminatora o nazwie CEBULA. Mnie i kilka jeszcze osób z którymi rozmawiałem uwalił w tym samym mnejscu i w ten sam sposób.A plac manewrowy to najprosztrza rzcz jaka jest w całym egzaminie. A jazda puntoII i puntoIII na egzaminie to dwie inne rzeczy.Te którym ja jedziłem na kursie jezdziło bez gazu po placu na egzaminie mogłem tylko pomarzyć.Prawko mam już prawie 2 tygodnie :D :D :D

POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 7 grudnia w Pile egzamin - jeszcze na starych zasadach :lol:

Tam jeden gościu oblał za to, że ten co zdawał jeździł za blisko krawężnika, tak że mógłby ochlapać przechodniów wieżdżając w kałuże tylko problem w tym, że było sucho :lol: :evil:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kwiecień bardzo prosze nie krzycz  8)  jak już pisałem 75% ośrodków w Polsce ma problemy z łapówkami ( są to statystyki wykryte tylko przez rząd a to co nie wykryte to... ) Dlatego też mnie dziwi jak niektórzy mogą mieć klapki na oczach i nie widzieć  problemu.  

ps. kwiecień życze powodzenia jutro  :D

Kurde, to my tu w Gdańsku mamy farta - jesteśmy chyba te całe 25%... Mam tylu znajomych z prawem jazdy i nikt go nie kupił.... Jedni za 1., część za 2. razem ale wszyscy zdali normalnie.... I po staremu, i po nowemu, i w różnych ośrodkach... Jeszcze się nie nauczyliście, że telewizja kłamie ??

PS. Mimo wszystko - Kwiecień, powodzenia !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u nas tez zdawalem w okresie najwiekszego lapowkarstwa i tez chodzily podobne historie jak to ze ktos kogos oblal za to ze za dlugo trzymal reke na lewarku przy zmianie biegow a to ze jezdzil po dziurach albo ze je omijal a to ze za wczesnie hamowal albo za pozno albo ze jezdzil zbyt dynamicznie itd

Prawda jest taka ze nie znam ani jednej osoby ktora by poleciala za takie rzeczy

Prawda jest taka tez ze u niektorych bez lapowki jest ciezko zdac ale nie oblewaja oni bez powodu - zawsze znajda bledy w twojej jezdzie.

Prawda jest tez taka ze i u lapowkarzy ludzie bez placenia zdawali za pierwszym razem - tyle ze trzeba jezdzic bezblednie ...

Ja osobiscie nigdy bym nie zaplacil za prawko ... moze mi duma nie pozwala ? :) zdawal bym tak dlugo az bym im udowodnil ze bez smarowania sie da :)

I jeszcze raz powtorze na grupe 25 osob prawko zdalem ja i jeszce jeden chlopak a facet nie bral bo byl nowy - pozostali czyli 23 osoby po prostu nie potrafily jezdzic a nawet jak potrafily to zjadla je trema a slyszalem glosy w grupie jak ci co nie zdali szeptali ze my pewnie zaplacilismy .... a potem jeden z drugim opowie historie jak to xx osob poleglo na egzamie bo facet czepial sie ze nie tak krece kierownica albo cos innego bo przeciez nikt sie nie przyzna ze jezdzil zle

tak powstaja mity i jest to na reke lapowkowiczom bo ludzie sie boja i wola zaplacic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i [gluteus maximus] :lol: :lol: Parkowanie skośne. Jaja były bo sie okazało że dzisiaj nie ma żadnego który w łapę bierze :lol: Ale ze mnie durny łeb że odrazu sie na Punto nie zapisałem tylko tą ciach!ą Corsą jeździłem, a ta 1 godzina którą dzisiaj wykupiłem ciach!o dała no bo jak można nauczyć się w 1h wykonywania manewrów właściwie od podstaw ??

EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i [gluteus maximus] :lol: :lol: Parkowanie skośne. Jaja były bo sie okazało że dzisiaj nie ma żadnego który w łapę bierze :lol: Ale ze mnie durny łeb że odrazu sie na Punto nie zapisałem tylko tą <font color="#FF0000">[ciach!]</font>ą Corsą jeździłem, a ta 1 godzina którą dzisiaj wykupiłem <font color="#FF0000">[ciach!]</font> dała no bo jak można nauczyć się w 1h wykonywania manewrów właściwie od podstaw ??

EOT

Kiedy kolejny egzamin?:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem że Meganką którą już jakis czas jeżdżę i nie mam najmniejszych kłopotow z parkowaniem itp. :> A teraz się okazało że w piątek nie było żadnego egzaminatora który $$$$$$ ;)

Heniek ---> Na kursie też wszystko bez problemu robiłem :>

Biały ---> Egzaminator ustala ;) You now what i mean ;)

Jak dla mnie to EOT !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwiecień :arrow: [gluteus maximus] wołowa jesteś i tyle...

Ja zdałem za drugim razem, właściwie to za pierwszym, bo raz podchodziłem do placu i miasta, a dwa do egzaminu pisemnego...

Tak się złożyło, że miałem obóz sportowy przed exam i nie chciało mi się uczyć i na teście bez praktycznie żadnego przygotowania popełniłem trzy błędy.

Co do samego placu i miasta - ja osobiście czułem się megapewnie i to chyba mi pomogło, gość spytał czy ktoś chcę zacząć plac na ochotnika jako pierwszy i sam sie zgłosiłem.

Miasto poszło z palcem w [gluteus maximus], w sumie na grupę 20 osób zdało 5 i nie wierze, że gość udupił reszte bo położyli portfel na miejscu radia...

Aha, jeszcze jedno - mieszkam w D.G., nasz ośrodek exam też cieszy mianem "najbardziej łapówkarskiego w okręgu", ludzie wolą do katowic jeździć i zdawać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kwiecien dałeś ciała poprostu.Słuchaj, meganką parkujesz bez problemu a masz problem z punto???Padaczka.Poprostu nie umiesz prakować.Biada tym samochodom koło których bedziesz parkował jak bedziesz miał prawko.Normalnie nie chcę ciebie spodkać na drodze :lol: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe pamietam jak dzis moj egzaminek na prawko chociaz dawno to bylo. balem sie tylko placu ze cos zepsuje ale miasto to dla mnie byla juz sama przyjemnosc :D oczywiscie zdalem za pierwszym bo mialem taka motywacje i nawet nie bralem pieniazkow na oplate drugiego egzaminu :D.

Pamietam jak na miescie byla zebra zasypana sniegiem a ja stalem za jakims autem okolo 3 metrów. Egzaminator powiedzial zebym podjechał mu do [gluteus maximus] :P a ja mu mowie ze tu sa pasy i tak nie wolno :) gosc tylko AHA i juz sie nie odezwal :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi