PelzaK Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 pytanie troche z pogranicza programowania.. ale z Xp ma wiecej wspólnego.. więc chodzi o to.. czy da się wyciągnąć z dziennika podglądu zdarzeń informacje za pomocą jakiegoś języka zapytań (SQL?) lub coś podobnego, tak abym mógł z aplikacji C++owej mieć te informacje... Jeśli sie nie da.. to może jakiś odczyt pliku dziennika w trybie raw data - w ostatecznosci Ewentualnie co w miare dobre.. jakiś skrypt, który by pokazywał kto sie ostatnio próbował logować i mu nie wyszło i kiedy... (nie chce mi się często zaglądać do dziennika podglądu zdarzeń manulane i wolałbym zeby mi najwazniejsze informacje z tamtąd podawano na talerzu jak włączam kompa :] - a takie widzimisie co by ulepszyć system...) dziekuje za odpowiedzi.. których pewnie niewiele będzie (lub wcale... :lol:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Wszystko jest zapisywane w WINDOWSsystem32configSysEvent.Evt >system WINDOWSsystem32configAppEvent.Evt >aplikacja Z tego wystarczyłoby jakoś odczytać informacje. W notatniku można zobaczyć jak wyglądają te pliki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 merci... to podejrzanych już mam.. ale 'ręcznie' badać strukture pliku 8] ... w ostateczności będzie trzeba... (conajwyzej odczytam błędnie dane :lol: ) trza bedzie popytać u Billa o jakieś struktury danych... tylko myślałem ze może jest w winXPie mechanizm zapytań do tego typu dzienników - baz danych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...