limal32 Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Nudziło mi sie , pomyślalem co by tu zrobić, no to wymyśliłem. Ściągam mostek( oczywiście suszarka,poszło super), a tu szok-,,guma do żucia,, tak niechlujnie założona. Radiator (orginał epox)jakby go kto slifierką gładził. Do dzieła 800-1200-2000+woda,filc i pasta zaworowa(polerska)ok 3 godziny-lustro ,potem silverka 5i montaż. Zdziwilo mnie ,że takie mobo i firma ,a taka lipa w wykonaniu. Teraz znów próby w podkręcaniu fsb ,może pójde wyżej 205. PISZE TO POTO BY KTO SIE NIE ZDZIWIŁ JAK MU SIE SPALI MOSTEK . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Nic nowego żeś nie odkrył, zawsze NIESTETY tak było :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJWITUS Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Zgadza sie .... to nic nowego ... znam to ... i to nie tylko EPOX potrafi cosik takiego odpipsyc.... ABIT, ASUS, MSI czy SOLTEK ... kazdy ma inna metode :D :D albo gluta takiego walna ze jak podgrzal sie mostek to pasta zaczela mi wyplywac.... innej pasty napipsone bylo tyle i na dodatek taka ze nie mozna jej bylo usunac.... albo nie ma jej wogole lub 3 kropeczki wielkosci glowki od szpilki...... I zasadnicze PYTANIE jak to ma działac??? nikt nie wie... dlatego kazdy zestaw jaki skladam musi przejsc przez moja kontrole... i musi dzialac :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 mysle ze kazdy producent dba o koszty a nie o wygode ludzi przekraczajacych swiadomie specyfikacje produktu... a mostek sie nie spali nawet jak mu zdejmiesz radiator... najwyzej komp sie zwiesi i tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Pewnie mostek się nie spali bo pisze na płycie (teraz mowie konkretnie płycie Epoxa) Ultra 400 i ten „glut” jest obliczony ze ma wytrzymać FSB 200 (no przynajmniej powinien) a jak chcesz się bawić w O/C no to już musisz zadbać o lepsze chłodzenie :D Tak wiec jak chcesz więcej MHz musisz się postarać ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...