dziungwaj Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 No i ja pokaże co wydziergałem :D http://img.allegro.pl/photos/400x300/33/33...330677/33067773 http://img.allegro.pl/photos/128x96/33/330...0677/33067773_1 http://img.allegro.pl/photos/128x96/33/330...0677/33067773_2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_ Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 http://allegro.pl/show_item.php?item=33067773 :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Umowiliscie sie z tymi bloczkami na HDD czy co :P Calkiem ladny ciekawe za ile pojdzie :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_ Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Chętnie bym sobie chapnął taki bloczek na HDD. Ale jest problem :( Chwilowy brak mamony. Hydor L30 nadszarpnął mi budżet strasznie :? Calkiem ladny ciekawe za ile pojdzie :roll: Też jestem ciekaw. Mysle że 80zł>...>50zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Chętnie bym sobie chapnął taki bloczek na HDD. Ale jest problem :( Chwilowy brak mamony.Tez cierpie na to samo :( Jako, ze u nas ci miedzi dostatek, to pewnie predzej czy pozniej sobie cos wystrugam - moze nawet na handelek :lol: Tylko musze zobaczyc jaka bedzie cena koncowa, a poki co zostane przy wytwarzaniu grili na wentyle 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Rzeczywiście wysyp tych bloczków hdd. Ale to dobrze - dużo pomysłów i rozwiązań. dziungwaj - dlaczego mam wrażenie że to jest lutowane punktowo tylko na początku i na końcu. Zapodaj dokładniejsze fotki 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziungwaj Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Rzeczywiście wysyp tych bloczków hdd. Ale to dobrze - dużo pomysłów i rozwiązań dziungwaj - dlaczego mam wrażenie że to jest lutowane punktowo tylko na początku i na końcu. Zapodaj dokładniejsze fotki 8) Bloczek jest lutowany w całości :wink: w jednym miejscu rozpłyneła mi sie cyna i dlatego to tak wyglada :D po południu zajde do kumpla pstrykne dokładniej luty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziungwaj Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Oto obiecane zdjęcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_ Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Bloczek bardzo fajny. Estetyczny tylko ma jeden mankament jak dla mnie. Napisałes że pasuje idealnie w zatokę 5,25" a ja chciałbym wciepnąć tam dysk i owinąć go jeszcze do tego gabkami, korkiem itp żeby w nocy przestał mi pyskować :D Dlatego bloczek MAYDAY'a byłby dla mnie bardziej odpowiedni. Pozatym good work :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziungwaj Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Mkowalm - patrze z podpisu ze masz dysk Barracudy przecierz sa to bardzo ciche dyski nie trzeba ich owijac gobka wystarczy ze bedzie leżał luzem na kilku warstwach gabeczki a dla maniaków bedzie podwieszony na gumeczkach. jak dysk jest przykrecony do zatoki to te swoje wibracje przechodza na obudowe i robi ona za pudło rezonansowe. sam tak mam zrobione wierz mi ze z tego wszystkiego jest najgłosniejszy Atmanek 306 inline. odkrec se dysk i potrzymaj w rekach zobaczysz czy bedzie piszczał :D :D i odezwij sie A jeżeli chodzi o bloczek weższy to nie ma problemu jade po miedzi , kilka godzin roboty i jest nie ma problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_ Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Wiem że jest cichy. Dlatego go wybrałem. Ale w tym momencie ( jeszcze jade na AC) gdy ścisze wentyl na procku na noc (5V Fan matem) to niestety ale to jest najgłośniejszy element kompa (w zasiłce również wentyl @5V). Jeśli chodzi o ułożenie teraz to własnie mam go na takiej gąbce dodatkowo owinietej bąbelkami (z koperty wytargałem :D ) Gdy głowica sie rusza i czyta bądź zapisuje to nic nie słyszę. Ale w nocy szum wirujących talerzy jednak słychać (mam czuły słuch). Dlatego chciałbym go jeszcze owinąć bądź jakieś pudełko mu sprawić :] Pozatym jak już to w barracudach częste dysk ten grzeje się dosyć. I w tym stanie (na szynach zrobionych z gąbki) bez nawiewu @5V z góry (wszystko w zatoce 5,25") miałbym już po nim. Bez nawiewu gdy temperatura dojdzie do 47*C komp sie restartuje i przestaje go wykrywać (dysk) aż ochłonie (miałem to tylko raz w dodatku jak u kumpla byłem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albi_On Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 ladny, ale jak dla mnie za szeroki :wink: i mam jedno pytanie, jak dysk jest do togo bloku mocowany (nie widze otworow na sruby) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziungwaj Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 ladny, ale jak dla mnie za szeroki :wink: i mam jedno pytanie, jak dysk jest do togo bloku mocowany (nie widze otworow na sruby) otworków w bloczku jeszcze nie ma :D musze przewiercic :lol: tylko bedzie trzeba dłuzsze sróbki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...