Shake Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Ukazały się :D Lista zmian: http://www2.ati.com/drivers/Catalyst_410_R...ease_Notes.html Download: Z CCC: http://www.ati.com/home/online/CatalystCCCdriver.html Z starym CP: http://www.ati.com/home/online/CatalystXPdriver.html Najważniejsze zmiany: CATALYST™ A.I. CATALYST™ A.I. allows the driver to intelligently analyze applications and textures to maximize graphics performance and enhance stability while delivering the absolute highest visual quality Performance Improvement As with most CATALYST™ releases performance has increased in various situations. The following performance gains are noticed in the game Doom3: Performance improves 5 to 8% on the ATI RADEON™ 9500 PRO product Performance improves approximately 5% on the ATI RADEON™ 9600 XT Performance improves 5 to 9% on the ATI RADEON™ 9700 PRO Performance improves 4 to 6% on the ATI RADEON™ 9800 PRO Performance improves approximately 4% on the ATI RADEON™ 9800 XT when using higher resolutions Performance improves 3 to 14% on the ATI RADEON X800 PRO Performance improves 5 to 8% on the ATI RADEON™ X800 XT Performance improves approximately 3% on the ATI RADEON™ X300 product Performance improves approximately 4.4% on the ATI RADEON™ X600 product :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Właśnie sciagam, ale zainstaluje dopiero jutro. Jestem ciekaw jak wypadnie w 3dMarkach w porownaniu do bety, ktora byla optymalizowana pod marka05. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shifter Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 w doomie z 47 na 45 zjechalo po przesiadce z omeg 8.07 beta, no ale wkoncu 8.07 sa nowsze od 4.10 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 no ale wkoncu 8.07 sa nowsze od 4.10 :Dprzeciez 8.07 to nic innego jak 4.10 beta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Otoż nie. 8.07 jak wspominało ATI jest sterownikiem, który wejdzie w skąłd pakietu Cat. 4.11. Wiele razy firma informowała o tym , że w Cat. 4.10 będzie jeszcze "stary" driver. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Rzeczywiscie... dopiero skojarzylem, ze gdzies o tym czytalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Wiec ja czekam na Omegi 4.11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pAq85 Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 jak zainstaluje 4.10 to mi windows się nie uruchamia, tylko restarty przy wchodzeniu. musiałem przejść spowrotem na 4.9 (mam r9100) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 jak zainstaluje 4.10 to mi windows się nie uruchamia, tylko restarty przy wchodzeniu. musiałem przejść spowrotem na 4.9 (mam r9100) tez mam r9100 i chodza u mnie normalnie... w 3dm2k1 wzrost o 1o pkt ;] wiec w granicach bledu pomiarowego :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierz Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Wiadaomo kiedy moga sie pojawic 4.11?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Pewnie gdzies za miesiac.... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subon Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Kto wie kiedy beda Omegi na CAT 4.10 ? Bo na razie sa tylko Omagi 4.10b czyli 2.5.9.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Zainstalowałem te nowe 4.10. Jak na razie dużo nie testowałem, ale w CSS jakby troszkę więcej FPSów, w COD UO raczej nie ma różnicy (wcześniej miałem 4.9). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 c wy myslice ze ludzie to wrozki ?? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 A, co daje to A.I. Czytalem, że optymalizuje wielkośc tekstur (mipmap) itd. ale cały czas NIE WIEM DOKLADNIE JAK TO DZIAŁA. Czy ktoś mnie oświeci? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 szkoda gadać do radeona 9100 sie nie nadają 4.8 i 4.9 omegi lepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolfrl Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 No więc może mi się wydaje ale są chyba do [gluteus maximus]. Po zainstalowaniu Battlefield mi się krzaczy i ogóle stabilność systemu mi spadła a dokładniej nawet paski przewijania w oknach momentami się zacinają. Spróbowałem zainstalować również sterowniki DNA oparte na Catalystach 8.07 i od razu miałem jakieś dziwne plamki na ekranie powitalnym Windowsa XP. O dziwo po zainstalowaniu DNA opartych na Catalystach 4.9 (wersja DNA 3.0.4.9) nie ma żadnych zacięć ani w Battlefieldzie ani w niczym innym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek21 Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 wyszły catylysty 4.10 pod Win98/Me ciekawe ati miało już nie wypuszczać sterów pod win98/Me Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Witam U mnie na catalystach 4.10 i kartach 9500@pro oraz 9800pro Call of Duty sie zawiesza po paru minutach gry (ekran zamarza). Musiałem wrócić do 4.9 żeby było ok. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Ja ich nawet nie instalowalem... Z 4.9 przeszedlerm od razu na 8.07. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Jak zrobic soft mod na tych sterownikach, bo Riva Tuner nie pomaga :( edit: Już znalazłem: http://www.techpowerup.com/softmod/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...