Kiper Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Mam taki wlasnie problem (patrz temat). Modernizowalem kompa, i m. in. kupilem zasilacz Chieftec'a 360-302. Najpierw myslalem ze to on grzeje mi cala bude i wywalilem go na zewnątrz. Ale widze ze dalej przod jest bardzo cieply. No i doszedlem do tego, ze to nagrywara sie tak bardzo nagrzewa. Cdrom jest ok, dysk w kieszeni raczej tez. No i chyba "glowny" dysk tez sie mocniej grzeje (grzejacy dysk i cdrw podpiete na osobnych kablach). Co robic? Czy to cos nie tak z zasilka? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Mam taki wlasnie problem (patrz temat). Modernizowalem kompa, i m. in. kupilem zasilacz Chieftec'a 360-302. Najpierw myslalem ze to on grzeje mi cala bude i wywalilem go na zewnątrz. Ale widze ze dalej przod jest bardzo cieply. No i doszedlem do tego, ze to nagrywara sie tak bardzo nagrzewa. Cdrom jest ok, dysk w kieszeni raczej tez. No i chyba "glowny" dysk tez sie mocniej grzeje (grzejacy dysk i cdrw podpiete na osobnych kablach). Co robic? Czy to cos nie tak z zasilka? :( Sprawdź napięcia zasilacza (+12V i +5V) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiper Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Dokonalem pomiaru napiec miernikiem (for home use only) :) Nie wiem dlaczego ale wartosci nie byly stale, tzn. skakaly, podaje wiec wartosci graniczne: idle: 5.17 - 5.20 12.23 - 12.28 prime: 5.18 - 5.22 12.18 - 12.23 prosze o interpretacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Ok - teraz jeszcze kilka szczegółów: Jaką masz obudowę, jaki miałeś zasilacz porzednio, oraz jak masz rozmieszczone napędy :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiper Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Obudowa jest z cyklu no name - nie mam dodatk. wentylatorow. Siedzi we wnece biurka (zdjete boki). Poprzedni zasilacz chyba nie ma znaczenia bo dzialal w innej konfiguracji (Duron 600 i takie tam...), ale dla scislosci: Maxpower PX-300W (+5V-30A, +12V-12A :) ). Teraz mam 2500 Mobila... Obudowa ma 4 x 5.25. Na samej gorze grzejaca sie nagrywarka, przerwa, dysk w kieszeni, cdrom. Aha, przerwa pod nagrywarka nie ma zaslepki - mialem nadzieje na jej schlodzenie. Niestety... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiper Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Obudowa jest z cyklu no name i poki co nie mam dodatk. wentylatorow. Siedzi we wnece biurka (zdjete boki). Poprzedni zasilacz chyba nie ma znaczenia bo dzialal w innej konfiguracji (Duron 600 i takie tam...), ale dla scislosci: Maxpower PX-300W (+5V-30A, +12V-12A :) ). Teraz mam 2500 Mobila... Obudowa ma 4 x 5.25. Na samej gorze grzejaca sie nagrywarka, przerwa, dysk w kieszeni, cdrom. Aha, przerwa pod nagrywarka nie ma zaslepki - mialem nadzieje na jej schlodzenie. Niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...