Grzesieq Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Kupuję nowy procesor. Chciałbym wiedzieć czy po podkręceniu procka 2.4E z HT do 3.0 wydajnosć byłaby zblizona do 3.0E z HT na stabdardowych ustawieniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadysz Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 jezeli pamieci pojda 1:1 to wg mnie lepsza ze wzgledu na duzo wieksza przepustowowsc pamieci ale musisz miec Ramy chodzace na DDR500MHz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesieq Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 a przy ramach 400?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 a przy ramach 400?? Też będzie wyższa ponieważ magistrale będziesz mial 250mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesieq Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Czyli jednym słowem lepiej wziaść słabszego Pentiuma 2.4E, zaoszczędzić ponad 200zł i podkręcic go do 3.0. Jeszcze jedno pytanie. Czy jest jakaś zasadnicza różnica w podkręcaniu procesorów z HT i bez? Chodzi mi przede wszystkim o to ile mozna z nich wycisnąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 jesli pamieci pujda na 250 jak trafisz dobre to i na 275 beda dzialac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mw Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Kupuję nowy procesor. Chciałbym wiedzieć czy po podkręceniu procka 2.4E z HT do 3.0 wydajnosć byłaby zblizona do 3.0E z HT na stabdardowych ustawieniach. z tego co wiem to 2.4 E niema ht chyba ze chodzi o 2.4 C takrze zastanów się czy chcesz 2.4e bo on chodzi na 533mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesieq Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 przepraszam, moj blad, 2.4 HT sa tylko Northwood, ale czy ten Presccot jest rzeczywiescie lepszy?? wydziewla wiecej ciepła, to wiem na pewno. Gdyby porownac Presc. i North. co ktory wypada lepie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powermixer Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Mój P4 2,4GHz northwood z HT chodzi świetnie na 3GHz. Próbowałem na swoim Abicie pożyczone inne P4 2,4GHz- norhwooda bez HT 533 jest dużo słabszy i prescotta- podobna wydajność dużo więciej ciepła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...