d179 Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Witam.Mam dziwny problem z komputerem.Co jakiś czas wyłącza mi się usługa zdalne wywołanie procedur (RPC).Ustawiłem sobie,żeby po wyłączeniu tej usługi komputer nie podejmował żadnej akcji,więc nie restartuje mi się,ale i tak po tym zdarzeniu część usług przestaje działać i komputer nie pracuje tak jak powinien.Podejrzewam,że to jakiś wirus,ale skanowanie nic nie wykazuje,nawet w trybie awaryjnym.Skanowałem Kaspersky,Nod32,Mks,F-Prot,Ad-Aware,PestPatrol.Nie ma też nic obcego w autostarcie.Najdziwniejsze jest,że ta usługa wyłącza się nieregularnie,nieraz po kilku godzinach od uruchomienia,a nieraz po kilku minutach.Kod błędu 7034.Może ktoś spotkał się z czymś podobnym i pomoże.Mam Win XP SP1 i wszystkie poprawki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 no to ściągnij sobie łatkę na ssasera i balstera i zobacz czy nadal będzie tak sie dziać ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d179 Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Napisałem przecież,że mam wszystkie poprawki,czyli łaty.Te także. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 A narzędzia do usuwania blastera/sassera włączałeś :?: Bo czasem można łatki wgrać po zainfekowaniu, a one tylko zabepieczają, ale nie wywalają tych wirusów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 nie mozna wyłączac tej usługi.. gdyż jak sama nazwaa wskazuje.. słuzy ona do zdalengo wywoływania procedur.. innymi słowy odpala co w kompie potrzebne... po wywaleniu robaka i zapaczowaniu powinienes właczyc po pierwszym zatrzymaniu uruhom ponownie.. po 2 restart.. lub coś podobnego.. ale usługa powinna działac zeby windows działął poprawnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d179 Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Gdzie ja napisałem,że wyłączam tą usługę? Po prostu po jej zatrzymaniu ustawiłem,żeby uruchamiała się ponownie.Problem już rozwiązałem,choć trochę to trwało.Znalazł się w końcu jeden program antywirusowy,który znalazł szkodnika. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...