Mike3129 Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Zrobiłem formata i zainsatalowałem windowsaXP jednek kiedy włączam komputer to przed załadowaniem Windowsa pokazuje mi się wybór Windowsa: Windows XP professional Windows XP professional Jak zlikwidiwac ten bezsensowny komunikat wyboru windowsa albo windowsa. PROSZE o POMOC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walruss Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 uruchom komputer z plyty xp i wejdz do konsoli odzyskiwania, wpisz help i poszukaj bo niepamiuetam ale beda tam polecenia do tego typu operacji, fixboot lub cos podobnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Skasuj niepotrzebną linijkę z boot.ini w sekcji operating systems. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike3129 Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Moglibyście to napisać bardziej zrozumiale, ja dopiero zaczynam się uczyć, więc prosze o jaśniejsze wytłumaczenie. Z góry dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walruss Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Pliko boot.ini jest luzem na dysku c: Wczesniej musisz w opcjach folderow odznaczyc opcje ukrywaj pliki systemowe. Edytujesz ten plik i szukasz takiego textu: [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect u ciebie ta druga linijka jest prawdopodobnie zdublowana wiec usuwasz ta druga i zapisujesz zmiany. Caly ten plik w najprostszym wydaniu wyglada chyba tak: [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...