Snopuś Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 siemanko 8) Kolejna ewolucja poglądów na temat mojego proca :idea: :idea: :idea: 3,2 Ghz na 1.6v stabilnie w super pi 32m czy możliwe że mój sprzęcik jest wrażliwy na prime 95 :?: jeżeli w Super Pi idzie jak burza bez żadnych zwisów to znaczy chyba iż jest stabilny :wink: jakieś sugestie :?: pozdrawiam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snopuś Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 :wink: i :?: :?: :?: jakieś odpowiedzi :?: pozdro 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael1916 Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Moze procek wytrzymuje ale pamieci juz nie? Moze prime mocniej katuje pamieci i dlatego sie wyklada? Zmien dzielnik i sprawdz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snopuś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 jeśli chodzi o pamięci to raczej nie ich wina... gdy przzestawiłem dzielnik na 5:4 i tak proc wysypywał się na prim 95 na 3,0Ghz 250fsb DDR 250mhz i napięciu 1,52 prome lata jak trza ! a ddr mam 2,5-3-3-8 przy 250mhz i chodzą stabilnie więc to chyba wina płyty :cry: czyż może być inna przyczyna :?: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdiman Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Orentuje sie ktos która seria P4 3.2 jest najlepsza do oc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snopuś Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Siemanko :D dawno do tego tematu ne zaglądałem :unsure: I repeat my question: Proca ustawiam na deafult vcore w biosie 1,525 tak naprawdę 1,49 ustawiam 250 FSB i full stable na osiągnięcie pełnej stabilności przy 267 FSB w biosie muszę ustawić już 1,675volt naprawdę 1,65 . Czy to naprawdę koniec możliwości teog proca, czy może wina innych podzespoów :?: pozdrowionka... i prośba kontynuujcie ten topic, jest ważny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajkelP Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 "Orentuje sie ktos która seria P4 3.2 jest najlepsza do oc?" Witam jak narazie to: seria SL7E5 D0 3.2GHz@4.0GHz powinno pojsc bez problemu :) Ps! Mam procka 2.4C GHz serie SL6Z3 Costa Rica stepping M0 28 tydzien produkcji i na moim ABICIE IC-7G bez modow procek idzie na 12x300 = 3600MHz ! :) ale jest nie stabilny nie podnosilem napicia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thorton1973 Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Mogę ci wysłać zrzuty na magistrali 280 mam w windzie bez obciążenia 30C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snopuś Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Dawno w tym topicu mnie nie było :D Mam chrapkę na Prescota 3.2Ghz Czy możecie pomóc i napisać z jakiej serii szukać ( oczywiście oprócz SL7E5, bo to już wiem):?: Chodzi mi oczywiście o socket478 Chciałbym wyjechać z 4Ghz, jaka seria mi to umożliwi :?: :?: pozdro all :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snopuś Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 aha... i jakieś chłodzenie i zasilacz co ujarzmią te 4Ghz ( w miarę tanie :D ) .............. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) SL7PN E0 SL7E5 D0 reszta jest na C1 wiec troszke gorsza do O/C Edytowane 26 Marca 2005 przez Dev-o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 ja polecam p4 2.4C z serii sl6wf chodzi ładnie na 3.2 na Boxowym chłodzeniu,a 3.6GHz na WC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snopuś Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 ja polecam p4 2.4C z serii sl6wf chodzi ładnie na 3.2 na Boxowym chłodzeniu,a 3.6GHz na WC Ja właśnie takiego posiadam :P Lecz interesuje mnie nowa granica: 4Ghz A jakie chłodzenie na AC będzie wystarczające :?: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Ja właśnie takiego posiadam :P Lecz interesuje mnie nowa granica: 4Ghz A jakie chłodzenie na AC będzie wystarczające :?: :wink: 1352287[/snapback] Siemka. Ja bym wybrał ARCTIC Freezer'a 4. Wydajność troszkę gorsza od XP 120 a koszt freezera około 79zł na allegro :wink: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snopuś Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 A czy ten Freezer 4 będzie siedział pionowo, czy poziomo :?: Czy będzie zwrócony do zasilacza czy do tylnej ściany obudowy :?: Chodzi mi tu o Abita IS7-E... a może jest możliwość umieścić go w dwóch pozycjach :?: pozdro... :wink: PS. nie chce ktoś kupić Pentagrama QC-80 Cu Półroczny w b.dobrym stanie, oryginalne pudełko i wszystko inne.... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 To zalezy od ułożenia socketa. Ale u mnie będzie go można dać tak że będezie wiał w zasilacz lub odwrotnie. Zasilacz 2 fan czyli zaraz będzie wywiewał ciepło. Na każdym sockecie można go posadzić w 2 pozycjach :D Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornblower Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 wie ktos cos na temat Prescott 3.0 SL7PM E0? Mam taki i zastanawiam sie jak z podkrecaniem bedzie bo jeszcze nie probowalem :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsoushi Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 (edytowane) moj 3.2 skacze spokojnie na 4.0 na napieciu 1.4 takze nie jest zle :) jak wc zainstaluje to bedzie smigal spokojnie jeszcze wiecej bo z tego co wiem dziala swobodnie do 1.5v :) PS : SL7J7 ale to LGA Edytowane 28 Marca 2005 przez Tsoushi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snopuś Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 A tak wogóle: Czy IS7-E pociągnie te 4Ghz :?: na obecnym procku ciągnie 267 FSB, a może i więcej... więc chyba z 3.2@4.0Ghz 250 FSB nie będzie miała problemu :?: co sądzicie :?: Pozdro :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 osobiscie nie mam P4, ale moj Wujek podkrecil 3,4@4,01 na MOBO abita i chlodzeniu WC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tjz_ck Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 WOW, SUPER, ALE CZAD.... pewnie to WC mu pomogło.... chyba też skoczę do WC, może humor mi się poprawi... (czepiam się bo dołek mam, sorry) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...