Skocz do zawartości
Strongmen

Do ZNAWCOW voodoo i perypetie z nim Zwiazane :/

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Tak wiec postaram sie opisac tutaj wszystko po koleii

Potrzebuje karte z GLIDEM ! wiec wybor padl na Voodoo

Jako ze ostatnie ogolno dostepne i tanie byly Voodoo 3

kupilem na allegro owa karte 3000 wersje , gdy karta przyszla do mnie

spotkala mnie przykra niespodzianka , otoz nie chcial wejsc do mojego slotu AGP ;/

Tak wiec pozostalem na LODZIE ...

Jedna przemyslalem sprawe i przyszlo mi jeszcze jedno na mysl ...

Jakby tak podpiac 2 x Voodoo2 w trybie SLI ??

i tutaj moje pytania do znawcow

1.Czy owe SLI 2 x voodoo mozna wykonac jesli nie sa obie od tego samego producenta ?

2.Czy musza to byc 2x Voodoo2 12 mb ?? czy np 2 x 8mb ??

3.W Slocie mam AGP mam obecnie mx2 czy bedzie mozliwe polaczenie tego z Owymi VOodoo?

4.Czy takie voodoo SLI beda mialy wydajnosc Zblizona do Voodoo 3000 ?

5.Czy nie bedzie z tym Problemow POD xp ?? ponoc sterowniki mozna znalezsc w sieci ale czy do trybu SLI tez ??

6.Na wszelki wypadek czy Voodoo 4/5 mialy juz AGP x 4 ? i czy dalej w nich byl montowany glide ? ( bo slyszalem ze ponoc V3 byly ostatnimi kartami z glidem) jesli tak To w jakiej cenie moga byc takie karty i czy wogole jeszcze dostepne ??

To juz wszystkie moje pytania

Bede bardzo wdzieczny za pelne i zrozumiale odpowiedzi ...

Z gory dziekuje ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vodoo 4/5 mialy taksamo obsluge glide, V2 SLI bedzie w przyblizeniu mialo podobna wydajnosc jak v3 2000, z tym ze masz mniej ramu na textury, wiec jesli chodzi o gry z wiekszym zapotrzebowaniem na textury to roznica moze juz byc wieksza.Teoretycznie mozna laczyc 2 karty roznych producentow, w praktyce niezawsze to dziala ale przewaznie tak.Mozna laczyc i wersje 8 jaki 12 (z tym ze albo 2 takie albo 2 takie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadna z kart 3dfx nie wykorzystuje AGP zlacza w pelnym tego slowa znaczeniu. Z tego wzgledu, ze byly one od poczatku produkowane tylko z mysla o PCI. Oczywiscie znajdziesz karty AGP dzieki "PCI to AGP bridge chip", ale nie sa one AGPx4.

Sterowniki znajdziesz na stronie Falconfly.

Zeby uniknac klopotow, poszukaj dwoch card od tego samego producenta (bardziej stabilne).

Oczywiscie bedziesz mogl podlaczyc Voodoo z Twoim GF2MX, poniewaz sa one PCI, jedyne co potrzebujesz to "ribbon" kabel.

Pamietaj: Voodoo + WindowsXP = nie najlepsza konfiguracja

Powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, wszyskie Voodoo AGP potrzebuja 3.3v na zlaczu. Nowe plyty (z Twoja wlacznie) obsluguja tylko 1.5v.

Ta karta nie bedzie pracowac na Twoim systemie.

Jezeli naprawde chcesz kupic Voodoo sugeruje poszukac PCI versji, ktora bedzie pracowac bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, wszyskie Voodoo AGP potrzebuja 3.3v na zlaczu. Nowe plyty (z Twoja wlacznie) obsluguja tylko 1.5v.

Ta karta nie bedzie pracowac na Twoim systemie.

Jezeli naprawde chcesz kupic Voodoo sugeruje poszukac PCI versji, ktora bedzie pracowac bez problemu.

Jasne.tylko PCI. O AGP raczej zapomnij. I tylko Winzgroza 98. A po co ci te 3dfx-y jesli mozna spytać tak z ciekawości??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...