Skocz do zawartości
JuRi_

Jak sprawdzic rodzaj płyty głównej ??? bez otwierania kompa

Rekomendowane odpowiedzi

cze mam problem musze sprawdzic jaki mam rodzaj plyty glownej ,szukalem wszedzie ale nigdzie nie moge znalesc .

nie mam opakowania, kompa mam zaplombowanego a gwarancje zjadl pies :wink:

szukalem .....najpierw w necie

potem w biosie ,nastepnie

na planszy podczas botowania kompa

w managerze urzadzen, dxdiagu i panelu administacyjnym (mam XP )

a i jeszcze w 3DMarku ale WSZEDZIE jest to pominiete i nigdzie nie pisze jaka mam dokladnie plyte glowna.

jest jakis program, aplikacja, opcja w cmd ?

czy na podstawie samego chipsetu i firmy (np. MSI)da sie to okreslic? bo rodzaj chipa chyba gdzies byl wyswietlony ale juz nie pamietam gdzie chyba w 3DM .

jesli sie powtarzam i taki temat juz jest to prosze mnie oficjalnie opier...papierzyć ale szukajka mi nie dziala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wielkie dzieki ,tak to kutFFa jest z tym netem, ze jest wsystko tylko nie wiadomo co do czego służy .

zabieram sie za zasysanie .

a tak z ciekawosci wie ktos moze czy da sie to sprawdzic na czystym windowsie tzn. bez uciekania sie do tych wymyslych programow?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie to o co chodzi z tymi plombami, zawsze jak kupowalem to mowilem ze chce czesci a nie "komputer" a wiekszosc sklepow jak sie iberze powyzej 1000 to skladaja za friko. wiec kiedy wlasciwie te plomby dowalaja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[hS.4f] Logan:

Jak kupujesz „komputer” w danym sklepie czyli najczęściej gotowy zestaw to ci wtedy właśnie dają tą plombę. I wtedy (gdy to dobry sklep) dostajesz nawet 3 lata gwarancji na cały komputer nie osobno na każdy podzespół.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi