Skocz do zawartości
xzielak

Dziwota na kompie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was wszystkich,mam nadzieje ze pomozecie mi w rozwiazaniu bardzo dziwacznego problemu!

Otoz pierwszy raz mi sie takie cos zdarzylo, slucham jetaudio i w pewnym momencie zawiesil mi sie komputer, dalem reset nieuruchomil sie do konca!! Pomyslalem ze dysk padl, poszedlem do kolegi sprawdzoc i z nim wszystko w porzadku jest. Podlaczylem go z powrotem do swojego komputera i uruchamiam go i nie wlaczyl sie do konca..doszedl do momentu gdy bios pokazuje jakie napedy sa pod secondary czy primary, dalej za cholere nie chcial odpalic!

Nie wiedzialem co mam zrobic, kombinowalem co sie dalo bylo jeszcze gorzej BRAK OBRAZU!

Odkrecilem plyte glowna wycziscilem wszystkie porty i wlozylem wszystko na nowo stal sie cuud! Uruchomil sie, ok wylaczylem go przykrecilem plyte glowna srubkami do obudowy i znowu to samo zanik obrazu! Ponownie odkrecilem plyte glowna i byla przyczepiona do obudowy takimi plastikowymi spinaczami i chodzi bez zarzutow!! dokrecilem karte graf., muz., oraz sieciowa subkami do obudowy!!

Czy ktos z was moze wiedziec dlaczego po przykreceniu plyty glownej do obudowy nie dziala komputer? jest martwy! BIOS nie piszczy nic!

plyta glowna GIGABYTE GA-7ZX-H

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kof komputera

plyta glowna GIGABYTE GA-7ZX-H

kart. graf. Hercules ATI Radeon 9000 PRO

krt. muz. SB 128 PCI

HDD WDCaviar 60 GB 7200 rpm 8 MB cache

Zasilacz 300 WATT

I na pewno jest stabilny, z taka kofiguracja chodzi ponad rok i nie bylo problemu (nie raz modernizowalem go).

Moze poprzedni kolega ma racje z podkladkami i male zwarcie jest!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi