Skocz do zawartości
sap3r

problem z O/C pamieci Geil'a

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam procesor athlon 2500 barton i pamieci geil'a 2x256 ddr 400. Procesor bardzo ladnie sie kreci, ale chyba pamieci nie wyrabiaja. Przy taktowaniu procka na ~2350 mhz (pamieci wtedy ~430 mhz) juz przy wlaczaniu windowsa ukazuje sie blue screen z bledem zrzutu pamieci. Przy nizszym fsb jest ok i wszystko smiga.

Da sie jakos temu zaradzic? Sprzedawca mowil ze pamieci te powinny dzialac na jeszcze wyzszych czestotliwosciach. Czy moze byc to wina zasilacza? (Rubikon 300W) Probowalem delikatnie podnosic napiecie, ale nic z tego - ten sam efekt. Niestety nie moge zmienic mnoznika bo ten jest zablokowany, a boje sie przy nim grzebac zeby odblokowac.

fsb /dram ratio ustawione mam na 6/6

Wszystko zamontowane na Abicie AN7.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz słaby, możliew ze procek nie wytrzymuje większego taktowania, a pamięci też nie muszą iść wiecej Geile wcale niesą takie super jak je piszą.

Zobacz tu masz recenzije Geil 256Mb ddr400

http://www.sirius.pl/art.php?id=150&typ=te...t&aid=118&pid=4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz słaby, możliew ze procek nie wytrzymuje większego taktowania, a pamięci też nie muszą iść wiecej Geile wcale niesą takie super jak je piszą.

Zobacz tu masz recenzije Geil 256Mb ddr400http://www.sirius.pl/art.php?id=150&ty...d=118&pid=4

Heh, nie mam dokladnie tych pamieci, ale mimo wszystko jestem zawiedziony...

Dzieki za ten link. CZyli najprawdopodobniej zmiana zasilacza nic nie zmieni?

Musze pogadac ze sprzedawca, bo mowil ze te pamieci moga dzialac nawet

z czestotliwosci 460 mhz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi