Lumperator Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Witam Panów eXPertów ! Jakiś czas temu przydarzyła mi się niemiła niespodzianka z nagrywarką. Otóż moja poczciwa wypalarka LG 12x/8x/32 praktycznie przy każdym kopiowaniu CD-R odmawia posłuszeństwa przez błąd opóźnienia bufora. Drugi napęd to CD-ROM LG 52x. Problem nie występuje podczas przegrywania CD-R na CD-RW. Również z dysku wszystko śmiga. Wiadomo, że ten napęd nie posiada Burn-Prof, więc utrata płytek trochę mnie kosztuje. A teraz mała ciekawostka. Na płycie ECS VIA KT133 było OK, a na ECS K7S5A jest źle. Czy może to być wina samej płyty ? A może kabel do bani (oba napędy na jednym, z tym, że CD-ROM na drugim wtyku). Czasem odnoszę wrażenie, że LG nieźle robi w balona klientów. Tu niby takie niskie ceny napędów, a rozwala to się co chwila. Miałem dwa napędy LG (32x i 52x), ale oba do bani (jeden wykitował po roku, a drugi po dwóch miechach !). Myślę o mianie nagrywarki, bo zależy mi na czymś szybkim, w miarę dobrym i po sensownej cenie. Co byście proponowali ? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie _______________________ Palomino 1700+@2000+ (FSB 147), ECS K7S5A, 256 DDR Elixir, Prolink GeForce 4 @ 305/610, Pinnacle DC10 plus V7, Belinea 19" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cidzej Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 ja tam mam K7S5A i nienarzekam .... choc ja mam Lite-ON'a 16102B a nie takie gowno jak LG. W tej chwili na Atapi to jedynie Lite-ON sie liczy ... niezawodny, szybki, qpa bajerow a przy tym jedne z najtanszych na rynku. POLECAM !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Mam taki sam model LG jak twoj. Przez ostatnie pol roku zepsol mi 2 czy 3 plytki (jakies bedziewne noname) a troche ich wypalilem - od kilku do kilkunastu w tygodniu. Mialem tez wczesniej model 8/4/32 i tez nie narzekalem. Co prawda psul znacznie wiecej plytek ale przy sprzecie ktory posiadalem (system , dyski) nie bylo to niczym dziwnym. Mialem tez kilka napedow LG i zaden z nich sie nie zepsol. Te ktore wiem gdzie sa dzialaja do dzis. A opowiadanie jakie to gowniane sa te napedy mozna by przyczepic pewnie do kazdej marki jaka jest na rynku gdyz nie ma takiej ktorej sprze sie nie psuje. Piszesz ze przy wypalaniu RW ten blad nie wystepuje. Czy jak zmniejszysz predkosc do 8 czy 4 przy plytkach CD-R. To tez sie sypia czy tylko przy najwyzszej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Tez mam ta nagrywarke . U mnie dziala zajebiscie i nie mam z nia zadnych problemow.Podepnij nagryware i cedeka na oddzielnych tasmach .powinno pomoc :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 To wina Kochanego SiSa też mam płytę na tym chipsecie i też nagrywarę LG Mi zaczęło się to dziać gdy zmieniłem system na Xp winę ponosi jeden ze sterowników sis eide czy coś dostarczany razem z mb. Pod xp nie instaluj go pod me było o.k różnicy w performance bez tego sterownika nie zauważyłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 kup liteon-a 40 lub 48 jak masz kase bo ma kumpel 48 i jest zajebista Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenAngel Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 kup lg 32x , 40x lub 48x 32x - 280zł Szybkie, dobre, niezawodne, wypróbowane, no i kopiują wszystkie SafeDiski oraz wiele innych zabezpieczeń których nie kopiują inne nagrywarki np teac czy liteon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzosc Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 ja tam mam K7S5A i nienarzekam .... choc ja mam Lite-ON'a 16102B a nie takie gowno jak LG. W tej chwili na Atapi to jedynie Lite-ON sie liczy ... niezawodny, szybki, qpa bajerow a przy tym jedne z najtanszych na rynku. POLECAM !!!! Lepiej powiedz od kiedy wypalsz CD i ile miałeś już nagrywarek do testowania. A dopiero później bedziemy gadali czy LG to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 kup lg 32x , 40x lub 48x 32x - 280zł Szybkie, dobre, niezawodne, wypróbowane, no i kopiują wszystkie SafeDiski oraz wiele innych zabezpieczeń których nie kopiują inne nagrywarki np teac czy liteon skad ty masz te ceny ze swojego sklepu ? :P tyle to kosztuje 48x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpEEdO Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 kup lg 32x , 40x lub 48x 32x - 280zł Szybkie, dobre, niezawodne, wypróbowane, no i kopiują wszystkie SafeDiski oraz wiele innych zabezpieczeń których nie kopiują inne nagrywarki np teac czy liteon ROTFL jak cholera ! Od kiedy to Liteon nie kopiuje zabezpieczen ? (ja nic o tym niewiem :D) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Witam Panów eXPertów ! Jakiś czas temu przydarzyła mi się niemiła niespodzianka z nagrywarką. Otóż moja poczciwa wypalarka LG 12x/8x/32 praktycznie przy każdym kopiowaniu CD-R odmawia posłuszeństwa przez błąd opóźnienia bufora. Drugi napęd to CD-ROM LG 52x. Problem nie występuje podczas przegrywania CD-R na CD-RW. Również z dysku wszystko śmiga. Wiadomo, że ten napęd nie posiada Burn-Prof, więc utrata płytek trochę mnie kosztuje. A teraz mała ciekawostka. Na płycie ECS VIA KT133 było OK, a na ECS K7S5A jest źle. Czy może to być wina samej płyty ? A może kabel do bani (oba napędy na jednym, z tym, że CD-ROM na drugim wtyku). Czasem odnoszę wrażenie, że LG nieźle robi w balona klientów. Tu niby takie niskie ceny napędów, a rozwala to się co chwila. Miałem dwa napędy LG (32x i 52x), ale oba do bani (jeden wykitował po roku, a drugi po dwóch miechach !). Myślę o mianie nagrywarki, bo zależy mi na czymś szybkim, w miarę dobrym i po sensownej cenie. Co byście proponowali ? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie _______________________ Palomino 1700+@2000+ (FSB 147), ECS K7S5A, 256 DDR Elixir, Prolink GeForce 4 @ 305/610, Pinnacle DC10 plus V7, Belinea 19" Swoją drogą ciekawe odpowiedzi "kup inną nagrywarkę" :) Problem z tego co opisujesz występuje przy kopiowaniu "w locie". Kilka zasad: - CDROM (slave), HDD (master) na IDE 1 - CDRW (master) na IDE 2 - WŁĄCZONE DMA DLA NAPĘDÓW (na Via załączane przez ServicePack'a, na Sis ręcznie w menadżerze urządzeń) - absolutnie wyłączenie wszelich innych procesów (powinien zostać Explorer i program do kopiowania) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...