kuicets Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Wiem ze w przyklejonym temacie cos bym na ten temat znalazl, ale komu sie chce przegladac 1000 postow? Jezeli bylo juz takie pytanie zadawane to po prostu wklejcie ta odpowiedz tutaj i nie mowcie mi zebym uzywal szukajki - uzywalem. Jezeli chodzi o temat postu, to chodzi mi o to czy wlaczac Fast writes, Ile w biosie plyty glownej ustawic Graphics Aperture Size (co to wogole daje) i jakie sterowniki sa najlepsze (chodzi o omegi)??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Fastwrites: Wyłączone AGP Aperture size: przy kartach 128MB ustaw 256MB przy kartach 256MB ma to już mniejsze znaczenie Ja używam omeg 2.5.90 (catalyst 4.10 beta) i są spoko, żadnych problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Pierwsze pytanie odnosnie fastwrites to zalezy wlaczone moze powodowac problemy tak wiec moze byc wylaczone Drugie pytanie odnosnie aperature size to mozesz ustawic polowe wielkosci ramu jaka uktualnie posiadasz chociaz 256 wystarczy... No i pytanie trzecie co do sterow to nie ma jednoznacznej odpwiedzi ktore sa najlepsze z reguly powinno tak byc ze najnowsze sa najlepsze ale nie zawsze sie to sprawdza takze musisz sam poprobowac :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuicets Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Mowisz ze moge polowe ramu (czyli 512), ale 256 wystarczy - ktore jest lepsze? Nie chodzi mi o WYSTARCZAJACE ustawienie ale najlepsze. Z gory dzieki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Pomiedzy 512 a 256 nie zauwazysz zadnej roznicy :!: Ale jezeli lubisz miec wieksze liczby tu i tam to ustaw 512... BTW. Wielkosc ta nie ma takiego duzego wplywu na wydajnosc bo grafy kompresuja tekstury i same posiadaja duze ilosci wlasnego ramu :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...