Trendzik Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Chcem zmienić grafe, ale oczywiście nie za niewiadomo jaką kase. szukam czegoś w przedziale do 700..max 800zł ! Zastanawiałem się nad GAINWARD GeForce FX 5900 XT , ale nie wiem czy się opłaca. Nie proponujcie mi Radeonów, bo do nich to nie mam przekonania, i wogóle nie chcem mieć z ati nic wspólnego ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Dobre nowe karty u nvidii na agp zaczynaja sie od 1200zl tak wiec chyba odpada... W tej cenie ktora podales ten fx5900xt bedzie najlepsza u nvidii...Bo u ati sa lepsze rozwiazania ale Ty chcesz nvidie no coz wolna wola :wink: pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 heheheeh...nie propunujcie mo radeonów....oj, tak mówią ludzie zacietrzewieni w jakimś chorym przekonaniu, że aTI (ew. z drugiej strony: N-Vidia) robi karty złe I JUŻ!!! Spoko koleś, to nie czasy Amig i Atari ST, gdzie wykrzykiwało się hasła "Atari dla rolników" i tym podobne...hehe Spróbuję cię przekonać... koło 800 PLN... no to tak: a) N-Vidia - Leadtek 5900XT, 830 PLN sklep http://www.znak.pl/ - Leadtek 5800 670 PLN sklep http://www.znak.pl/ - Leadtek 5900XT 799 PLN Allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32407794 B) ATI - Saphire 9800 787 PLN sklep http://www.znak.pl/ - Saphire 9600 XT 675 PLN sklep http://www.znak.pl/ - Saphire 9800 769 PLN Allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32918416 ok, porównanie cen już mamy (z Allegro mozna kupić kartę taniej, ale ne pewno bez gwarancji) Więc: ceny 5900XT i 9800 (a może nawet 9800 PRO) są porównywalne. Co przemawia na kożyść 9800? Ano: - 8 potoków (4 5900XT) - lepsza jakość obrazu (Far Cry, Painkiller i wiele innych: mówię z doświadczeń, kumpel ma 5800). - WYDAJNOŚĆ (i nie mówię tu o Doom-ie 3, który był pisany praktycznie pod N-Vidię): syntetyki mark'03: 9800 ca. 5300, 5900xt: 5000, natomiast mark'05: 9800 ca. 2100, 5900XT: ledwie 1800. TAK ŻĘ, podsumujmy: niestety, jeśli nie masz ca. 1300 PLN na g-force'a 6800, najlepszym wyborem bedzie ATI 9800 lub 9800 PRO, jeśli dobrze trafisz. I zaznaczam, że nie jestem ATI-owym szowinistą, piszę serio z doswiadczeń, a to że mam 9800 wynika z tych doświadczeń wprost. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 ...i nie mówię tu o Doom-ie 3, który był pisany praktycznie pod N-Vidię...Czy doom3 byl pisany pod nvidie mozna sie spierac...z pewnoscia byl pisany w openGL'u ktore ati po prostu olalo :wink: Ati postawilo na dx i chwala im za to bo wiekszosc gier bedzie pod te biblioteki :wink: Co do reszty wypowiedzi maltana trudno sie z nia nie zgodzic bo taka jest prawda :wink: pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Osobiście nie znam nikogo kto na 5900XT ma mniej niż 6000 w 3DM2k3, zapraszam do lektury: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=818...asc&&start=1050 Nie twierdze że R9800 to zła karta ale ja bym sie nie zamienił. Pozdrawiam P.S. Jeżeli facet do tej pory jedzie na Ti4200 to 5900 z pewnością wystarczy mu na kolejne 2 lata, w obecnie dostepnych grach XT-ek sprawuje się znakomicie, natomiast jeśli chcemy "grać" w 3dm2k5 to plecam radka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 @maltana 5900XT ma 4 potoki ale po 2 jednostki na każdym czego nie napisałeś co daje razem 4*2 = 8 Z tą lepszą jakością obrzu to bum się kłucił bo widziałem screnny z 9800pro. Ja ma 5900XT i w 3Dmark03 mam ponad 7500pkt. a tak jak ty napisałeś 5000. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 @maltana 5900XT ma 4 potoki ale po 2 jednostki na każdym czego nie napisałeś co daje razem 4*2 = 8 właśnie 5900xt to w sumie 4Ti z fajnymi pamięciami i dx9 :wink: jeżeli naprawde nie chcesz ati to może lepiej dozbierać do 6800LE? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 @maltana 5900XT ma 4 potoki ale po 2 jednostki na każdym czego nie napisałeś co daje razem 4*2 = 8 Z tą lepszą jakością obrzu to bum się kłucił bo widziałem screnny z 9800pro. Ja ma 5900XT i w 3Dmark03 mam ponad 7500pkt. a tak jak ty napisałeś 5000. ja tez, bo screeny widziałem w rzeczywistości...i jakość obrazu jest gorsza. i tyle. Co do potoków: w tym wpadku 4x2 nie daje tyle samo co 8x1, po prostu są dwa poziomy teksturowania dla g-force'a i jeden poziom dla 9800... i 9800 wygrywa.... ...wygrywa W NORMALU, nie po podkręceniu!! Jeslio masz 7500 to szczęść ci boże, ja mam 6400 ,ale rozmawiamy o wartosciach ustalonych przez producenta... Tu niestety 5900 przegrywa...to, że 5900 NIEKTÓRE super się kręcą nie zmienia całości: że tak jak 9800 są przestarzałe w stos. do G-F 6800 tak 5900 są przestarzałe w stos. do 9800. ALE: to tylko opinie, jak ktoś chce to niech se nawet VooDoo 5 kupi i już pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 ALE: to tylko opinie, jak ktoś chce to niech se nawet VooDoo 5 kupi i już pozdro I z tym się w całości zgadzam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Osobiście nie znam nikogo kto na 5900XT ma mniej niż 6000 w 3DM2k3, zapraszam do lektury: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=818...asc&&start=1050 Nie twierdze że R9800 to zła karta ale ja bym sie nie zamienił. Pozdrawiam P.S. Jeżeli facet do tej pory jedzie na Ti4200 to 5900 z pewnością wystarczy mu na kolejne 2 lata, w obecnie dostepnych grach XT-ek sprawuje się znakomicie, natomiast jeśli chcemy "grać" w 3dm2k5 to plecam radka. Heh.. z jednej strony powolujesz sie na wyniki z jednego 3dm, a z drugiej negujesz wyniki z nowszej wersji 3dm. Historia sie powtarza....jest teraz zupelnie tak samo jak bylo kiedy wypuscili 3dm2k3, wtedy tez bylu podobne wypowiedzi tylko tyczyly sie innych kart i chodzilo o wyniki z 3dm2k1 i 3dm2k3 :wink: Tez napisze.... jakbym mial radka 9800 to bym jej nie zamienil na 5900xt, a swoja opinie popre wynikami z testow w grach(pierwsza stronka jaka znalazlem na google). Rozumiem ze ze zalozyciel tematu czuje sentyment do nv, bo niestety ja nie widze zadnych plusow ktore by przemawialy na korzysc 5900xt. @Trendzik A teraz do rzeczy i na temat... jesli nie biorac pod uwage kart z rodziny ati, to ten 5900xt jest dobrym wyborem(do 800zl) :) ale jesli ci sie nie pali to proponuje (tak jak ktos wyzej napisal) dozbierac troche i kupic 6800 :D [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 A ja powiem tak: http://www.digit-life.com/articles2/over2k4/index.html . Jest to test ponad stu kart graficznych, jak przyjrzysz się wynikom kart, które cię interesują to sam sobie odpowiesz na pytanie jaką wybrać. A jeśli ci się nie chce patrzeć na wykresy to proponuję radka 9800, a to dlatego, że ma dużo wydajniejszą jednostkę PS 2.0, która będzie coraz częściej wykorzystywana w przyszłych grach. Nie wiem dlaczego wystrzegasz się kart Ati, przecież mnóstwo urzytkowników ma te karty (łącznie ze mną) i grają we wszystko bez problemów, więc nie wiem z czego wynika ta niechęć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 A ja powiem tak: http://www.digit-life.com/articles2/over2k4/index.html . Jest to test ponad stu kart graficznych, jak przyjrzysz się wynikom kart, które cię interesują to sam sobie odpowiesz na pytanie jaką wybrać... Faktycznie duzo kart ale testy jakies kiepskie...Glownie niepodobaja mi sie rozdzielczosci w jakich testuja karty 1024x768 jeszcze ujdzie ale 800x600 8O Testuja karty czy jedna platforme na roznych kartach bo jak dla mnie tak to wyglada :wink: Sorry za offtopic :wink: pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Osobiście nie znam nikogo kto na 5900XT ma mniej niż 6000 w 3DM2k3, zapraszam do lektury: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=818...asc&&start=1050 Nie twierdze że R9800 to zła karta ale ja bym sie nie zamienił. Pozdrawiam P.S. Jeżeli facet do tej pory jedzie na Ti4200 to 5900 z pewnością wystarczy mu na kolejne 2 lata, w obecnie dostepnych grach XT-ek sprawuje się znakomicie, natomiast jeśli chcemy "grać" w 3dm2k5 to plecam radka. Heh.. z jednej strony powolujesz sie na wyniki z jednego 3dm, a z drugiej negujesz wyniki z nowszej wersji 3dm. Historia sie powtarza....jest teraz zupelnie tak samo jak bylo kiedy wypuscili 3dm2k3, wtedy tez bylu podobne wypowiedzi tylko tyczyly sie innych kart i chodzilo o wyniki z 3dm2k1 i 3dm2k3 :wink: Tez napisze.... jakbym mial radka 9800 to bym jej nie zamienil na 5900xt, a swoja opinie popre wynikami z testow w grach(pierwsza stronka jaka znalazlem na google). Rozumiem ze ze zalozyciel tematu czuje sentyment do nv, bo niestety ja nie widze zadnych plusow ktore by przemawialy na korzysc 5900xt. @Trendzik A teraz do rzeczy i na temat... jesli nie biorac pod uwage kart z rodziny ati, to ten 5900xt jest dobrym wyborem(do 800zl) :) ale jesli ci sie nie pali to proponuje (tak jak ktos wyzej napisal) dozbierac troche i kupic 6800 :D [/url] 1.Zwróciłem tylko uwgę jednemu z przedmówców, że te 5k to pomyłka. 2.Nie bardzo wiem w którym zdaniu cokolwiek neguje. 3.Nie zamierzałem rozpoczynać kolejnej bójki z serii wszystkim znanej!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 1.Zwróciłem tylko uwgę jednemu z przedmówców, że te 5k to pomyłka. 2.Nie bardzo wiem w którym zdaniu cokolwiek neguje. 3.Nie zamierzałem rozpoczynać kolejnej bójki z serii wszystkim znanej!!! Zwrociles uwage ze te 5k to pomylka i podales ze ma wiecej w 3dm2k3 - wiec jednak posrednio opierasz sie na wynikach marka, natomias w "P.S." napisales ze radka to wtedy brac jak chcemy "grac" w 3dm2k5, czyli przedstawiles nowego marka jako odskocznie od sciezki, ktora podazaja producenci kart, a niestety to nie jest odskocznia tylko dalsza czesc tej sciezki ktora producenci ida. Wiec z pewnoscia radek 9800 na dluzej starczy niz 5900xt. Ja wybierajac nowa grafe kieruje sie kryteriami cena/wydajnosc, przy czym zwracam uwage na jakos wykonania produktu, oraz na to na jak dlugo mi starczy karta, i nie ma dla mnie znaczenia czy to jest ati czy tez nv. Generalnie chodzi chyba o to zeby karta jak najdluzej sluzyla, oferujac przy tym odpowiednia wydajnosc, ktora bedzie umozliwiala granie w najnowsze gry. To jest akurat moj punkt widzenia i wcale nie musisz sie z nim zgadzac. Nie mam zamiaru wywolywac jakiejs bojki tylko chcialem przedstawic moj punkt widzenia na ten temat, bo smiesza mnie wypowiedzi typu: "nie chce ati, bo nie chce miec z ati nic wspolnego..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Wydaje mi się, że Twój wybór powinien się koncentrować na: Radeonie 9600PRO/XT lub 9800PRO. Osobiście nie zamieniłbym mojego Radka na żadną kartę z rodziny FX. Ale to moje zdanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 @ bartolini Człowieku zrozum że nie mam zamiaru prowadzić dyskusji na temat wyższości Świąt Bożego ....... Nocy! W swoim 1. poście zwróciłem uwagę na pewną niescisłość i przedstawiłem swoje zdanie (wybacz, że się czymś podparłem). Jeżeli ktoś wyrażnie pisze: "nie propnujcie mi pantofli bo chce mokasyny" to dlaczego mam mu tłumaczyć, że pantofle są jednak modniejsze? Nie zamierzam brać dalszego udziału w tej konwersacji z uwagi na kompletną nieumiejętność znalezienia wspólnego języka. POZDRAWIAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 @ bartolini Człowieku zrozum że nie mam zamiaru prowadzić dyskusji na temat wyższości Świąt Bożego ....... Nocy! W swoim 1. poście zwróciłem uwagę na pewną niescisłość i przedstawiłem swoje zdanie (wybacz, że się czymś podparłem). Jeżeli ktoś wyrażnie pisze: "nie propnujcie mi pantofli bo chce mokasyny" to dlaczego mam mu tłumaczyć, że pantofle są jednak modniejsze? Nie zamierzam brać dalszego udziału w tej konwersacji z uwagi na kompletną nieumiejętność znalezienia wspólnego języka. POZDRAWIAM Swieta Bozego Narodzenia lepsze, bo prezenty sa :wink: 8) :twisted: Wracajac do sprawy, to tak jak wyzej napisalem, ze to jest tylko moje zdanie/opinia na ten temat :!: ktore wyrazilem publicznie. Moze byc taka sytuacja, ze ktos bedzie mial podobny dylemat w wyborze karty i nie bedzie sie kierowal uprzedzeniami/sentymentem, a wtedy te posty spelnia role informacyjna - nie trudno sie domyslec co taka osoba wybierze :D Fakt, nie ma co dalej tej dyskusji kontynuowac(chociaz w jednym sie zgadzamy :P ), bo to i tak do niczego nie prowadzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Jesli masz do wyboru w podobnej cenie FX albo Radka, to bierz tą drugą, ponieważ seria FX jest bardzo nie udana. Radek wygrywa w benchmarkach i grach. Nie jestem zwolennikiem ATI ani Nvidi, obie firmy robią dobre karty. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 a może coś takiego http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=32619428 ???? Nie chcem ati ponieważ ciągle są problemy ze sterownikami, a na Nvidi mam to gdzieś bo wszystko działa ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 a może coś takiego http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=32619428 ???? Nie chcem ati ponieważ ciągle są problemy ze sterownikami, a na Nvidi mam to gdzieś bo wszystko działa ;) Bardzo dobry wybór, szczegolnie za tą cenę 666zł. Tylko się pośpiesz bo zostało 16 godzin do końca. Nie wiadomo na jakie pamięci trafsz czy to będą 2,2ns czy 2,8ns. Sprzedający pisze, że jest to 5900 ale to jest 5900XT. Jak kupisz tą kartę to zapraszam do topicu o 5900XT,5900XY,5900U,5950U. Gdy będziesz chciał to zrobię dla Ciebie jakiś bios do niej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Nie chcem ati ponieważ ciągle są problemy ze sterownikami, a na Nvidi mam to gdzieś bo wszystko działa ;)<spadlem z krzesla zachlysniety wlasną sliną> :lol: :lol: :lol: :lol: gdzies to wyczytał :>??? to ja mam 8500 i dla mnie to nie jest problematyczna karta choc to podobno najbardziej problematyczna karta ATI i w sumie jedyna problematyczna...(jesli juz bo ja tego nie widze !! ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Nie chcem ati ponieważ ciągle są problemy ze sterownikami, a na Nvidi mam to gdzieś bo wszystko działa ;)<spadlem z krzesla zachlysniety wlasną sliną> :lol: :lol: :lol: :lol: HEheheheeh, o raju....też się nieziemsko urechotałem... Zrobię teraz Off-Topic: wg mnie konkurencja pomiędzy N-Vidią a Ati do pewnego momentu przypominmała konkurencję pomiędzy AMD a Intelem: zarówno Ati jak i AMD wygrywały stos. ceny do jakości (wydajności). Teraz się to troszku w wypadku kagt graficznym pomięszało, ale nadal odczuwalnę jest że N-Vidia to ta "lepsza" a Ati jest tylko najmocniejszym konkurentem, ale niczym więcej. OK, teraz powiem o co mi chodziło: jeśli ktoś twierdzi, że Ati jest gorsze bo ma mniejszy udział w rynku, a dodatkowo jest mniej renomowana, to ma po częsci rację. ALE: Mercedes też ma mały udział w rynku samochodów a produkuje je najlepsze na świecie.. (heh..oczywiście wg mnie). Podsumowując: różnice pomiędzy 5900XT i 9800 są niewielkie. Tak niewielkie że jeśli ktoś chce spać spokojnie, bo w jego kompie siedzi "super-hiper-renomowana-karta-graficzna", to niech mu bozia da zdrówka i niech kupuje tą kartę. I tyle. Spieranie się co jest lepsze to jak spieranie się czy sok z marchwi jest lepszy od soku z jabłek. Howgh, powiedziałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 heheheeh...nie propunujcie mo radeonów....oj, tak mówią ludzie zacietrzewieni w jakimś chorym przekonaniu, że aTI (ew. z drugiej strony: N-Vidia) robi karty złe I JUŻ!!! Spoko koleś, to nie czasy Amig i Atari ST, gdzie wykrzykiwało się hasła "Atari dla rolników" i tym podobne...hehe Spróbuję cię przekonać... koło 800 PLN... no to tak: a) N-Vidia - Leadtek 5900XT, 830 PLN sklep http://www.znak.pl/ - Leadtek 5800 670 PLN sklep http://www.znak.pl/ - Leadtek 5900XT 799 PLN Allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32407794 B) ATI - Saphire 9800 787 PLN sklep http://www.znak.pl/ - Saphire 9600 XT 675 PLN sklep http://www.znak.pl/ - Saphire 9800 769 PLN Allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32918416 ok, porównanie cen już mamy (z Allegro mozna kupić kartę taniej, ale ne pewno bez gwarancji) Więc: ceny 5900XT i 9800 (a może nawet 9800 PRO) są porównywalne. Co przemawia na kożyść 9800? Ano: - 8 potoków (4 5900XT) - lepsza jakość obrazu (Far Cry, Painkiller i wiele innych: mówię z doświadczeń, kumpel ma 5800). - WYDAJNOŚĆ (i nie mówię tu o Doom-ie 3, który był pisany praktycznie pod N-Vidię): syntetyki mark'03: 9800 ca. 5300, 5900xt: 5000, natomiast mark'05: 9800 ca. 2100, 5900XT: ledwie 1800. TAK ŻĘ, podsumujmy: niestety, jeśli nie masz ca. 1300 PLN na g-force'a 6800, najlepszym wyborem bedzie ATI 9800 lub 9800 PRO, jeśli dobrze trafisz. I zaznaczam, że nie jestem ATI-owym szowinistą, piszę serio z doswiadczeń, a to że mam 9800 wynika z tych doświadczeń wprost. pozdro hmm w u radka 9800pro udalo sie wycisnac grubo 3tys punktow :lol: a super fxa az 1500 punktow w 3dmarku05 :lol: :lol: wiec nie ma co porownywac tylko ati ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Jak chcesz to kupuj tego FX'a i nie afiszuj sie na forum własnymi uprzedzeniami. Dla mnie to jest w ogóle niepojęte jak można mieć jakikolwiek sentyment do jakiejkolwiek firmy hardwareowej. Czym jest seria FX już każdy wie, w necie jest mnóstwo materiałów na ten temat. W tej chwili nie ma już chyba osoby, choć troszkę zorientowanej w temacie i twierdzącej, że FX'y to udane karty. Po prostu NV zaliczyła wpadkę, każdemu się zdarza ;) Na szczęście troszkę się zreflektowała nową generacją, która jest udana i nic nie wskazuje na to, że ma tak bardzo poważne niedociągnięcia jak NV3X. Do 800zł ze stajni NV pod AGP nie kupisz nic lepszego, ewentualnie mozesz kupić 5700ultra jak kupować chłam to już na całego :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 taaa, a wy wciąż go rugacie.... no chce fx-a to niech kupuje!! Też nie lubię jak ktoś mi udowadnia coś na zasadzie "bo tak i już!!!", ale co tam, trzeba uszanować jego zdanie tak jak zdanie tych, którzy twierdzą że P4 jest lepszy od AMD i że LG jest lepszy od Lite-On'a... pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Słuchajcie, powiem wam tak, 3 kolesi odemnie ma karty Ati 9200 , 9500 Pro , 9800 i mieli problemy z tymi kartami. Mi się wydaje że będę musiał też wymieniać zasilacz jak wezme tego ATI. Jeden koleś narzeka też że ma problemy ze sterownikami, ciągle musi nowe instalować, natomiast jeszcze inny ma 9600Pro (same ati mają :) ) i mówi że raz na jakiś czas zmienia. Sam nie wiem...w sumie jakbym wzioł Ati Radeon 9800Pro .. hmm a może nawet XT ... to chyba by się opłacało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Słuchajcie, powiem wam tak, 3 kolesi odemnie ma karty Ati 9200 , 9500 Pro , 9800 i mieli problemy z tymi kartami. Mi się wydaje że będę musiał też wymieniać zasilacz jak wezme tego ATI. Jeden koleś narzeka też że ma problemy ze sterownikami, ciągle musi nowe instalować, natomiast jeszcze inny ma 9600Pro (same ati mają :) ) i mówi że raz na jakiś czas zmienia. Sam nie wiem...w sumie jakbym wzioł Ati Radeon 9800Pro .. hmm a może nawet XT ... to chyba by się opłacało To masz jakichś anty-komputerowych kolegów!!! to, że musi zmieniać stery nie ma NIC wspólnego z kartą, ale z Windą i z tym, że raz na jakiś czas trza zrobić reinstalkę systemu. Jak ktoś 2 lata jedzie na pierwszej instalce, to tak potem jest... Zresztą, popatrz: 10 osób próbuje cię przekonać, że lepsze jest ati (W TYM PRZEDZIALE CENOWYM), a try ciągle wątpisz?? Niewierny Tomasz z Ciebie, wiesz...:D pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Słuchajcie, powiem wam tak, 3 kolesi odemnie ma karty Ati 9200 , 9500 Pro , 9800 i mieli problemy z tymi kartami. Mi się wydaje że będę musiał też wymieniać zasilacz jak wezme tego ATI. Jeden koleś narzeka też że ma problemy ze sterownikami, ciągle musi nowe instalować, natomiast jeszcze inny ma 9600Pro (same ati mają :) ) i mówi że raz na jakiś czas zmienia. Sam nie wiem...w sumie jakbym wzioł Ati Radeon 9800Pro .. hmm a może nawet XT ... to chyba by się opłacałoSłuchaj to co ci mówią forumowicze, a nie jakieś kolesie, bo widać, że sie bardzo znają. Co do zasiłki, to karty Nvidi biorą więcej prądu od Radków, problemów ze sterownikami raczej nie ma. Nowe Catalysty wychodzą co miesiąc, czyli nie trzeba zmieniać ciągle jak ktoś ci tak mówi. Bierz Radka 9800 :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 ...Sam nie wiem...w sumie jakbym wzioł Ati Radeon 9800Pro .. hmm a może nawet XT ... to chyba by się opłacało...No nie wierze czyzby szanowne forum Cie przekonalo :wink: Moze jeszcze nie ale to tylko kwestia czasu :D i dobrze sluchaj chlopakow bo maja duzo racjii 8) BTW. Gdyby z radkami byly takie problemy o ktorych piszesz to cale forum mialoby cos innego w podpisach :wink: aha i jeszcze jedno bierz 9800pro ,XT jest za drogi i raczej nie wart swojej ceny :wink: pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Jezeli chcesz NV to kup 6800LE, ena okolo 1000zł albo R9800Pro kolo 950zł, ja bym wybral to pierwsze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...