Skocz do zawartości
13mario77

Epox8rda3+ i coolery

Rekomendowane odpowiedzi

tez mam ten sam problem

chce kupic pentagrama QC80Cu i nie wiem czy mi wejdzie na plyte

mam ja w rewizji 3.2 z wentylatorem na mostku i czhyba bedzie problem z tym miejscem i tez oczekuje porady bo nie wiem czy wejdzie

na plyty w starszej rewizji to pewnie nie ma problemu bo one nie maja wentylatora na mostku, ale u nas to trzeba przed zakupem dokladnie sie dowiedziec zeby nie wywalic kasy w bloto.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odpowiadam wszystkim:

zaden pentagram tj: 80al;80alcu;80cu oraz 92al;92alcu;92cu niestety nie wejda na plyte epoxa 8rda3+ z rewizja z wentylkiem na NB.

Sprawdziłem, mało nie spiekłem procka na amen.

Niestety wentylek delikatnie, ale w znaczacy sposob opiera sie wlasnie o wystajace

chlodznie na NB i nie lezy dobrze na samym rdzeniu procesora: lezy "pod skosem"

Po odpaleniu sprzetu jak wszedlem do biosa zeby zobaczyc czy wszystko ok to sie przerazilem

48-54-60-66 takie skoki temperatury, odczyt co sekunda. 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie widze problemu podgiąć np. 2-4 finy radiatora ja mam posadzonego zalmana 7000A i jedyne co musiałem zrobić to obciać troszke zapinke.Drugie rozwiazanie to zmienic radiator na mostku na zalmana.

Pozrawiam

P.S. Antiloop to nie widziałeś że cooler nie przylega do rdzenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluszna racja ja dzisiaj bylem na gieldzie i zeczywiscie troche zawadza o wentylator na mostku ale to jest doslownie odrobinke, a

na to jest wiele sposobow

1 zmienic chlodzenie na mostku na pasywnego zalmana

2 zdiac wentylator z mostka bo jest on na kit potrzebny

3 podgiac 3-4 skrzydelka z radiatora w koncu to tylko miedz

4 w koncu obciac rog wentyla z mostka i zamocowac go na trzech srubkach tez sie nic nie stanie

po kazdym z tych zabiegow wchodzi bez problemu, a nie sa to jakies zlozone kombinacje tylko drobniutka przerobka.

o i tyle w temacie pentagramow na epoxe 8rda3+ z wentylem na NB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...