Skocz do zawartości
Wortek

HIS R9800 pro AWARIA - SOS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.mam powazny problem z moim radkiem, uszkodzone zostalo dodatkowe zasilanie karty (chyba z powodu awarii zasilacza) jest okopcona zewnetrzna nuzka tegoz zasilania, karta z poczatku wogole nie dzialala ale dalem ja znajomemu a on ja wygrzal (czym i jak -nie wiem bo nie znam sie na tym) i karta ozyla mozna ja zainstalowac i ladowac nowe stery ale na 3D zawiesza sie. Prosze pomuzcie moze uda sie go naprawic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sprzedałem złamany na pół (nie doslownie) dysk twardy za 60 zl na allegro. Jestem pewien ze za znacznie wiecej sprzedasz swoja karte...pośrednio zartuje

Pozostaje ci chyba platny serwis (jezeli bedzie takowy mozliwy) albo bardzo dobry i życzliwy znajomy pracownik rozprowadzajacy karty, ktory zamieni ci ja zamieni. Tak bylo ze sprzedanym przeze mnie dyskiem. Gość go jakims cudem oddal na gware, a on byl caly poharatany, zalana plastikowa prowadnica na zlaczu SATA i przebita blona dziewicza :D. Gosc mi powiedzial, ze za niego dostanie nowy. Tak oto stal sie szczesliwym posiadaczem nowiutkiego dysku MAXTOR 120GB SATA. Przypomne, ze dysk latal luzem w budzie podczas transportu z USA - dlatego sam go nie oddalem (bo jak?)...

Skoro zaczalem, to dokoncze moja historie. Przy okazji, odpadl mi radiator od Athlona 3000+ na FSB 200(Thermaltake Silentboost - aktualnie uzywany). Procesor odziwo przezyl. Plyta glowna poszla do kosza, Jedna z dwoch kości Corsair Value select 512MB tez poslużyła jako frisbee. Najgorsze, bo Radek 9800pro tez byl niesprawny (przypomne, ze stalo sie to kolo 7 miechow temu, wiec wtedy byla to chyba najlepsza karta nie liczac XT). Wciach!ilem sie i odkupilem wszsytko to samo co bylo. Dostalem radka z PCB od XT i r360 - taki prezent na uleczenie ran. RAM odeslalem kuzynce, a ona gdy zamawiala moj, to zamowila kilka par dla swojej firmy. Powiedziala ze i tak leza, to mi podmienila i odeslala sprawne razem z VGA silencerem i Arctic Silver 5. To bedzie chyba tyle. Pobije ktoś mój rekord zniszczen ~ 1200+550+500+450 = 2700zl (na owczesne czasy)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi