Marty Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Potrzebuję pilnie złożyć komputer, do 2000zł. Chciałem kupić ATHLONA XP ale zostały tylko te szybsze (i droższe). W ofertach za to figuruje Sempron. No i właśnie moje pytanie - co sądzicie o tym procku? Ja przez jakiś czas byłem wyłączony i jestem do tyłu z nowszymi modelami. Jeśli ew. Sempron to lipa to jaką proponujecie alternatywę? Procesor NIE BĘDZIE kręcony (przynajmniej na razie), bo ma chodzić stabilnie. uważacie że jest sens ew. bawić się w Celerony albo Durony? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Sempron to Athlon XP z inna nazwa i magistaralą 333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marty Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Rozumiem, że są one ok? Ja sam używam Athlona kręconego i sobie chwalę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomu235 Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Aż takie dobre jak stare athlony to one na pewno nie są :( mają zdecydowanie zawyżony rating... sempron 2200+ ma ten sam zegaz co T-bred 1800+. no cóż.... marketing. poza tym mają stadardowo zablokowany mnożnik i z reguły kręcą się gorzej niż starsze athlony... jedyna różnica to fsb, choć wszystkie t-bredy po podrasowaniu szły na 166 i tym samym są zdecydowanie szybsze od sempronów. w skrócie - "nowa" wersja t-breda mająca zastąpić niskobudżetowe durony, osobiście dołożyłbym do najtańszego bartona lub na allegro kupił t-breda. np JIUHB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Nie maja ratingu zawyżonego tylko po prostu teraz Pr nie odnosi sie do P4 tylko do Celeronów. W momencie gdy AMD wypuściło A64 Socket A stał się platformą niskobudżetową i konkuruje teraz tylko z Celeronami i starymi P4. Ja bym też brał Bartka, albo nawet Durnia, bo zawsze możesz podwyższyc FSB do 200. A Semprona tylko wtedy jak nie będzie o/c :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...