Skocz do zawartości
Marty

Help needed - Co to w ogóle jest Sempron?

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję pilnie złożyć komputer, do 2000zł. Chciałem kupić ATHLONA XP ale zostały tylko te szybsze (i droższe). W ofertach za to figuruje Sempron. No i właśnie moje pytanie - co sądzicie o tym procku? Ja przez jakiś czas byłem wyłączony i jestem do tyłu z nowszymi modelami. Jeśli ew. Sempron to lipa to jaką proponujecie alternatywę? Procesor NIE BĘDZIE kręcony (przynajmniej na razie), bo ma chodzić stabilnie. uważacie że jest sens ew. bawić się w Celerony albo Durony?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż takie dobre jak stare athlony to one na pewno nie są :( mają zdecydowanie zawyżony rating... sempron 2200+ ma ten sam zegaz co T-bred 1800+. no cóż.... marketing. poza tym mają stadardowo zablokowany mnożnik i z reguły kręcą się gorzej niż starsze athlony... jedyna różnica to fsb, choć wszystkie t-bredy po podrasowaniu szły na 166 i tym samym są zdecydowanie szybsze od sempronów.

w skrócie - "nowa" wersja t-breda mająca zastąpić niskobudżetowe durony, osobiście dołożyłbym do najtańszego bartona lub na allegro kupił t-breda. np JIUHB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie maja ratingu zawyżonego tylko po prostu teraz Pr nie odnosi sie do P4 tylko do Celeronów. W momencie gdy AMD wypuściło A64 Socket A stał się platformą niskobudżetową i konkuruje teraz tylko z Celeronami i starymi P4. Ja bym też brał Bartka, albo nawet Durnia, bo zawsze możesz podwyższyc FSB do 200. A Semprona tylko wtedy jak nie będzie o/c

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...