Skocz do zawartości
wojs

Podsumowanie stażu na forum :)

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem wam ze teraz najbardziej denerwująca rzeczą na tweak jest, to kiedyś tego nie było, jak ktoś się pyta o jakąś rzecz powiedzmy grafikę Radek 9200se korty kosztuje 190zł i nie wie czy kupić od Sapphire czy Gigabyte a udzielają się jacyś „mistrzowie” i piszą wiesz lepiej dołożyć i kupić np. Radka 9550 albo lepiej 9700. Gdzie trzeba dołożyć prawie 2X tyle. Jest to baaaaardzo częste na Forum. Moim zdanie lepiej gdyby takie osoby się nie udzielały ze swoimi wspaniałymi pomysłami. Bo nie każdego stać na do by do jakiejś części dołożyć choćby 50zł.

Bardzo jest to denerwujące. Co po niektórym mama da to i wtedy są bardzo cwani

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile to czasu mineło..... rzeczywiście łezka się w oku kręci.

To pierwszy temat w którym napisałem http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=9321&highlight=

To pierwszy temat jaki założyłem http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=9429&highlight=

Jestem tu od samego początku, najpierw tylkojako czytelnik, potem się "wkręciłem" w TWEAKA zarejestrowałem się i ustawiłem jako startową :roll: tyle czasu...... 25 miesięcy od zarejestrowania się.

I też się pochwalę że avatara niegdy nie zmieniałem, towarzysz mi on od samego początku... pasuje do mnie cały czas :wink:

Przyznam też, że kiedyś było inaczej... Dużo ludzi opuściło nas... Trochę szkoda dawnego klimatu... :?

POZDRO dla całej starej gwardii :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)Mialem niezla polewke gdy czytalem niektore posty na oslej. (...)

Ha, kiedyś to były tematy na oślej :D . Teraz panuje na forum za duży terror i ludzie się chyba boją :wink: w każdym razie ostatnio nie zdarzają się takie topiki jak kiedyś.

GNZ, wróciłeś do starego av :P .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja niezapomne jak niewiedzialem, jakiego kompa kupic i zalozylem pierwszy temat :P I wtedy nagle kazdy zaczol sie pytac, czy bede krecil, a ja bylem zielony jak ciele :lol: Wtedy to wszyscy byli podekscytowani jak _ViP_ osiagnol FSB 250 na swoim Solteku :) Przez ponad rok moja wiedza, niesamowicie zwiekszyla choryzonty. Moze hardmodow nie robie, ale to dlatego, ze jak cos zwale to staruszek mnie przeswieci ;) A co do tego, ze forum stracilo stara forme to powiem wam jedno, ze widac nowych userow ktorzy nie posiadaja takiej cierpliwosci w tlumaczeniu, ale jesli ktos naprawde potrzebuje pomocy to ja uzyska :) Nawet z kilku glupawych watkow mozna wyciagnac argumenty, ale trzeba tylko chciec :)

P.S Jak w lipcu trafilem na forum i nie bylem z moi kochanie, to calymi dniami przez prawie miesiac siedzialem od 8.oo rano do wieczora i czytalem forum :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh ile to juz czasu , ponad rok , ehhh cudownie tutaj jest moj pierwszy post

co tam jeszcze pamietam jak Andriu mi go zamknal , ehh bylem zly teraz jak bylbym moderem i zobaczyl taki temat to sam bym go zamknal , a wiedza urosla wiele , ale niestety kasy brak na eksperymenty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co, jak, co, ale nie sądzilem, że napiszemy tu pięć stronek! :wink:

Pamiętam mój konfig, jak tu wszedlem...

Celeron 1100Mhz (coppermine). To był unikat :)

MSI 6309 - Płyta unikat. Kupiona pod koniec 2001 za 600PLN! okazała się być starociem z roku... 1999 :evil: (wtedy nie miałem zielonego pojęcia o płytach).

Radeon 8500 254/444. To też byl unikat, bo mu się pamięci WOGÓLE nie kręciły :lol:

Rubikon 300W. Też unikat. Tak gów*** zasilacza ze świecą szukać :lol:

A, więc wspanialy sprzęt ;) Bie, no, nie był zły jak na rok 2002. Wycisnąłem wtedy 6000 punktów w 3DMarku2001 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mordy Wy moje kochane :D Miluchno wspomnieć stare czasy. Jak sięgnę pamiecią długi czas byliśmy z Yotomeczkiem chyba jedynymi "łodziakami". Do dziś Łódź w sprawach sprzętu to totalna dziura. Ale co tam :wink:

Szkoda, że paru ludzi ze "starej gwardii" przez własnę głupotę dorobiło sie banów. Ech, pamietacie Betona, Grahama czy Lukasrz? Zawsze jak była jakaś "awantura" to pewne było, że któryś jest w to zamieszany :lol: Jonas z kolei chyba do końca, życia będzie nosił brzemię odpowiedzialnego za polane kawą klawiatury, zaparskane obiadem monitory, o połamanych fotelach biurkowych nie wspominając. Jak coś podsumował, boki można było zrywać.

Spędzam tu kilka godzin dziennie i jakoś cieżko mi sobie wyobrazić, żeby mnie tu nie było dłużej niz tydzień. Nawyk? Uzależnienie? Hmm, może po prostu "ciągnie wilka do lasu" :D

BTW - W momencie rejestracji na forum dysponowałem Athlonkiem TB 1000@1425, MoBo Asus A7V266 -E i GF2 GTS od Asusa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hanu, pamięć Cię zawodzi - może dlatego że rzadko się wypowiadam, a 'karierę' na forum zaczynałem na modemie :wink:

Sprzęt to chyba K7S5AL, Duron 1000@1333, I Gf2MX, z resztą płyty bardzo szybko się pozbyłem :)

Z Łodzi wcześniej był jeszcze Duncan, a co do Lukasrza - jest nadal na forum, co bardziej spostrzegawczy powinni to zauważyć (a administracja śpi).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlaczego piszecie o Jonasie w czasie przeszłym ?? Przezcie on jest na forum!

poprosil o bana i watpie aby anonimowo przegladal forum :(

Niech mi ktoś wytłumaczy, czemu niektórzy tak robią. Przeciez mogliby nie pisać a mieć swoje konto na forum! Po co prosić o bana?! 8O

Lubią takie teatralne gesty, czy co?! :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co do Lukasrza - jest nadal na forum, co bardziej spostrzegawczy powinni to zauważyć (a administracja śpi).

Nie śpi nie śpi, po prostu jako dajmy na to 'user z owadem w nicku' jak dla mnie zachowuje się w porządku, a przynajmniej jego posty nie są zgłaszane 10x dziennie.

Niech mi ktoś wytłumaczy, czemu niektórzy tak robią. Przeciez mogliby nie pisać a mieć swoje konto na forum! Po co prosić o bana?!   8O  

Lubią takie teatralne zachowanie, czy co?!

Albo chcą przestać spędzać za dużo czasu na forum, a sami nie mogą, zaś taka prosta rzecz wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hanu, pamięć Cię zawodzi - może dlatego że rzadko się wypowiadam, a 'karierę' na forum zaczynałem na modemie :wink:

Sprzęt to chyba K7S5AL, Duron 1000@1333, I Gf2MX, z resztą płyty bardzo szybko się pozbyłem :)

Z Łodzi wcześniej był jeszcze Duncan, a co do Lukasrza - jest nadal na forum, co bardziej spostrzegawczy powinni to zauważyć (a administracja śpi).

O w mordke :oops: Sorki Paszczu, że Cię ominąłem. Pamieć jednak zawodzi, bo na forum wcale tak mało się nie udzielasz i nie można powiedzieć, że jesteś "anonimowy". Co do Duncana, to owszem, był już w 2002, ale trudno powiedzieć by teraz był aktywnym uczestnikiem forum. Odpowiada w 2 postach na miesiąc i w zasadzie chyba rzadko tu wpada ( głównie po to by walnąć nowy wynik do jakiegoś rankingu, a ponieważ jest chyba jedyną na forum - a może w Polsce - osobą posiadającą w chacie oryginalną Prometeię to o kosmiczne wyniki raczej mu nie trudno :D )

Szkoda, że się częściej nie udziela, bo ma sporą wiedzę i doświadczenie w OC i z pewnością wniósłby coś do naszych dysput.

Nieźle wykręconego miałeś tego Antka.

Eee tam wykręcony... :wink: Raptem 10x142 z Peltkiem i nieco zmodowanym Volcano.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jestem na tweaku prawie od jego poczatku :P pamietam forum z dyskusje.pl i pamietam to cos co bylo przed dyskusjami - nie bylo trzeba sie rejestrowac zeby sie wpisac ;P

Moja obecnosc jak wiekszosci starych wyjadaczy nie obyla sie bez bana - i przez pewien czas wystepowalem jako s.youth

A dlaczego tak sie dzieje ???? Bo jako user z jakims tam starzem dochodzisz do momentu kiedy zaczynasz uwazac ze masz prawo do pewnych zeczy - zwrocic komus uwage ze sie nie tak zachowuje, co gorsza zwrocic uwage moderowi ze zachowal sie nie fer - a wiadomo jak sie to najczesciej konczy - kolejna burda :) a ze z moderem nie wygrasz ani nie zmienisz jego zdania to wypadasz z obiegu ;)

Mowcie sobie co chcecie ale to juz nie to samo co kiedys

Moim zdaniem przez sztuczny podzial forum na tak wiele kategorii stracilo ono swoj klimat - przestalo byc forum DYSKUSYJNYM a stalo sie czysto technicznym ...

Nie neguje tego ze dzieki temu na forum jest wiekszy porzadek ale wlasnie nie ma tego co kiedys - czyli zawzietych dyskusji kiedy z wypiekami na twarzy zaraz po odpaleniu przegladarki wlazilo sie na forum zeby zobaczyc co ktos odpisal na nasze argumenty :)

Wojny intel vs amd tez mialy swoj urok gdyby wyciac tych nadgorliwych :)

Apropo wpraszam sobie ze stary user tweaka ma axp :) ja zawsze intel :P

Jedynym miejscem ktore zachowalo jeszcze stary klimat to osla laczka - jedyny dzial w ktorym nadal mozna podyskutowac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak widzicie jestem na forum dość starym wyjadaczem:D

Tweak.pl nauczyl mnie bardzo duzo i gdyby nie to forum bylbym pewnie lamka ktora nie umialaby zainstalowac windowsa:D

hehe moze troche przesadzilem ... :D

Pozdrawiam wszystkich userow i zycze aby jak najszybciej zdobywali nowa wiedze oraz doswiadczenia. Szczegolnie newbie:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie, po czym poznać typowego zaawansowanego ;) Tweakera?

Po tym:

Ma przekręconego proca: Najczęściej Athlona 1700+@2x00+ lub 2500+@3x00+ (za x wstaw wartość większą od 0 ;) )

Rzadko ma procesor Intela a w szczególności Celerona (tego drugiego to mają najczęściej NOOBIE).

Żeby oddać sprawiedliwość powiem, ze jakoś nie wiem, co najczęściej wybierają fani Intela do O/C?

Osobiście wziałbym P4 2,4GHz Northwood (FSB 400) Albo Prescotta 2,4GHz (400 lub 533Mhz) :) Celek D też byłby ciekawy :)

Ma przekręconą grafę: Najczęściej GeForce 4200@4x00TI (tu wstaw 4, 6 lub 8 ), Radeona 9500@9700PRO /klasyk/, 9550@9600PRO /nowa moda/ lub 9600PRO@9600XT lub też 9800SE/PRO@9800XT.

Ma... ZASILACZ CHIEFTECA :D

Podsumowując, ewolucja wyglada często tak:

Celeron2000 => Athlon 2500+

GeForce4 MX440 => Radeon 9600PRO/9800PRO

Codegen300W => Chieftec360W

Jak komuś jeszcze coś przychodzi do głowy, to niech wali :)

Aha. Sam zaczynałem tu od Celka i Rubikona 300W ;) I staram się iść za modą ;)

Ponieważ juz parę gromów się tu na mnie posypało z powodu "niedocenienia właścicieli CPU Intela" powiem kilka rzeczy, które wyprostują sytuację:

(...)Typowego zaawansowanego Tweakera można poznać po tym, że ma przekręconego proca: najczęściej Athlona 1700+@2x00+ lub 2500+@3x00+ (za x wstaw wartość większą od 0 ;) ), natomiast rzadko ma procesor Intela a w szczególności Celerona (...)

To zdanie oznacza, że zaawansowany Tweaker (czyli większość tych, ktorzy się tu wypowiadają)

* Najczęściej Posiada przekręconego procka AMD

* Rzadziej posiada procesor Intela

Czy ktoś na tym forum nie zgodzi się ze mną z faktem, że mamy tu mniej włascicieli procków Intela?!

Chodziło mi tutaj o to, ze jest ich mniej. NIE OCENIAŁEM ANBSOLUTNIE WŁAŚCICIELI INTELA POD WZGLĘDEM ZAAWANSOWANIA!

Jeśli ktoś kręci swego P4 1,6GHz@2,4GHz to dla mnie wzór do naśladowania i jakże mógłbym mu odmówić prawa do bycia zaawanowanym Tweakerem?! :lol:

Poza tym mam drugiego kompa na procku Intela (PII333@400MHz) i uwazam, że ten wynalazek na LXie (oryginalna płyta Intela), to jedna z najbardziej udanych konstrukci (nie licząc oczywiście BXa :) )!

Moje procki to po kolei 286, K5-PR90, P133(w laptopie), PII266, Celeron366, Celeron800, Celeron1100, AXP2000+ i ostatnio równolegle PII333, a, więc MIAŁEM WIĘCEJ PROCKÓW INTELA, Z KTÓRYCH BYŁEM BARDZO ZADOWOLONY :)

Czy teraz zostałem dobrze zrozumiany? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gnz, no, mnie też :)

2500+, bo Tweak

Soltek 75FRN2, bo zadowolony kumpel i utwierdzenie się o słuszności wyboru na Tweaku

Ramy DDR400, bo Tweak

R9600PRO GB, bo Tweak

Chief360, bo Tweak

Volcano 11+, bo Tweak (i moja modyfikacja)

VGA Silencer, mo moja intuicja i utwierdzenie się o słuszności wyboru na Tweaku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi