Marcin18 Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Mam Prescotta 2,8; Abita Ic7-G; 2x256 Hynixa; cooler Pentagram Qc 80Cu i mam duży problem. Otóż do fsb 245 przyrost wydajności jest adekwatny do przyrostu taktowania. Schody sie zaczynają od fsb 250 i jak trzeba podnieść napięcie do powyżej 1,50v. Na fsb 250 Super Pi liczy bardzo słabo, 3dMark 2001 ledwo 10tys (GF 4Ti 128mb), w ogóle komp przymulony sie robi. Nie wiem czym to jest spowodowane. Ale u wszystkich widze, że dzieje sie na odwrót. Dodam ze temp na fsb 250 i napięciu 1,53 wynosi w stresie jakieś 70*C czyli realne 60*. Na fsb 260 jest jeszcze gorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoRg0 Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Moze ci jednak zle ta temp pokazuje. Intele maja podobno cos takiego, ze powyzej jakiejs tam temp same zwalniaja i to znacznie... Innego wyjasnienia jakos nie widze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin18 Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Moze ci jednak zle ta temp pokazuje. Intele maja podobno cos takiego, ze powyzej jakiejs tam temp same zwalniaja i to znacznie... Innego wyjasnienia jakos nie widze :) A zasilacz nie ma z tym nic wspólnego? Napęcia tez nie sa extra, zwłaszcza na lini 12V. Jeżeli to przez tem sie tak dzieje to chyba czas na WC, prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin18 Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Moze ci jednak zle ta temp pokazuje. Intele maja podobno cos takiego, ze powyzej jakiejs tam temp same zwalniaja i to znacznie... Innego wyjasnienia jakos nie widze :) A zasilacz nie ma z tym nic wspólnego? Napęcia tez nie sa extra, zwłaszcza na lini 12V. Jeżeli to przez temp sie tak dzieje to chyba czas na WC, prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin18 Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Moze ci jednak zle ta temp pokazuje. Intele maja podobno cos takiego, ze powyzej jakiejs tam temp same zwalniaja i to znacznie... Innego wyjasnienia jakos nie widze :) A zasilacz nie ma z tym nic wspólnego? Napęcia tez nie sa extra, zwłaszcza na lini 12V. Jeżeli to przez tem sie tak dzieje to chyba czas na WC, prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoRg0 Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Hmmm... ja na linii 12V mam w idle 11.5 (tak pokazuje Asus PC Probe) i nic dziwnego sie nie dzieje... Gdyby to bylo cos z zasilaczem to wydaje mi sie, ze komp co najwyzej powinien sie resetowac a nie zwalniac. Dodam jeszcze, ze rowniez mam prescotta chlodzonego QC80 Cu, dokladnie Celka D 2,53@3.42 i w stresie mam ok 68C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...