Skocz do zawartości
Kemot

[XP - Panel Sterowania] ZnikajÄ…ce wpisy (???)

Rekomendowane odpowiedzi

sys: XP-Pro PL

--------------

Witam.

Zaglądam dziś do 'Panel sterowania > Dodaj lub usuń programy' i co widzę??? Z kilkunastu/-dziesięciu pozycji programów jakie mam zainstalowane jest tylko SZEŚĆ! I do tego cztery z nich nie maja przycisku 'Usuń'! Co się stało? Spotkał sie ktoś z Was z tym?

Jeśli dany program po zainstalowaniu w menu 'Start>Programy>*dany program*' umieścił sobie ikonkę do odinstalowania, oczywiście ona działa, i program się da odinstalować. A co z tymi które takiej ikonki nie stworzyły? Pozostawał 'Panel sterowania>Dodaj usuń...' - a teraz tam NIC nie ma :-(

Może ktoś miał taki sam przypadek i wie co go spowodowało i jak przywrócić poprzedni stan?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajrzałem i sprawdziłem: jest tam tylko jeden "rozpoznawalny" wpis programu który jest na liście widoczny, reszta to jakieś niezrozumiałe dla mnie cyfry. Nic więcej nie ma. W sumie może ze 6, 7 pozycji jest. W takim razie: co sie stało z całą listą? Sama tak przecież nie mogła zniknąć? Kurcze, a może ja cos nagrzebałem.... hmm, jeszcze takiego przypadku nie miałem. Dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakis program mogl ci te wpisy usunac...

Mi sie kiedys cos podobnego stalo: program odinstalowujacy sterowniki audio (via vinyl) usunal mi wpisy dotyczace uslugi "windows audio" i po prostu zniknela mi z wykazu uslug(!) i nie dalo sie jej wlaczyc. Pomoglo dopiero 'reczne' utworzenie kluczy w rejestrze.

Ale u ciebie raczej to nie ma sensu. Pozostaje ci wiec poszukanie uninstalatorow w 'program filesach' - moze znajdziesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi