buman Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Witam! Mam maly problem z sapphire radeon 9600 pro! Kupilem go na allegro, dostarczono mi go z vga silencerem, wszystko ladnie wyglada, wkladam do agp i wszystko gra...na pozor tylko bo zaraz po odpaleniu unreala lapie zwieche ekranu a po 5 sekundach wylacza sie monitor i tak sie dzieje na wielu aplikacjach z duzymi wymaganiami 3d. Counter Strika mi chodzi godzine i sie nie wiesza, a wszedzie gdzie jakies lepsze tekstury lipa!!! Nawet nie moge przeprowadzic test w 3dmarkach bo mi sie zwiesza:( Uslyszalem ze mam za slaby zaszilacz (300W) i moze to dlatego. Moja konfiguracja to: Abit nf7-s segata barracuda sata 80 2 x 256 kingstone cd-romek i karta TV no i oczywiscie nieszczesny radeon. Czy on moze byc walniety? Z gory dzieki za pomoc, a sprawa toczy sie o kilka stowek, nie chce dostac kopa w dupe. Trzymajcie sie, pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 rozkręć silencera i zobacz jak to tam od środka wygląda, może podczas tramnsportu cosik się poluzowało.... posmaruj jąderko :D chipsetu :) pastą i przykręć go ponownie...kręć do oporu, ale z czuciem. ALE, jeśli to nic nie da, to...pozostaje ci zainstalować ponownie bios do karty. A jesli to nic nie da: to kiszka, cosik w mechanice poszło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo2 Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Zasilacz też sajs Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damqq Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 zasilacz 300W, napisz chociaz jaki! skad np ja mam wiedziec czy ty masz codegena czy chiefteca? jesli to codegen lub inny smiec, to moze byc przez zasilacz jesli jest z lepszej firmy to nie koniecznie, chociaz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buman Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Zasilacz od obudowy IBOX 300W, calej tej specyfikacji nie bede pisal, co myslicie o pomysle wyjecia wszystkich PCI, jednego ramu i odlaczenie CD, moze wtedy bedzie zuzywal mniej pradu i karta powinna sie bujnac? Pozdro, buman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 A moze to nie 9600Pro tylko 9550 podkrecone z biosem od 9600Pro ? jakie masz taktowania tej karty ? jakie pamieci ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buman Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 To napewno 9600 pro sapphire atlantis, ulozenie kondensatorkow i pamieci wienrnie odpowiada zdjeciom z internetu. Taktowanie 400/600 plus naklejka z modelem karty, wiem ze wszystko jest do zrobienia ale to napewno 9600 pro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buman Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 W wiecie co mi wyskakuje jak 3dmark sie zawiesi w czasie dwojego tesu? VPU Recover zresetowal akcelerator graficzny, poniewaz nie odpowiadal on na polecenia sterownika ekranowego. Ten problem nalezy zglosic do ATI i przyciks "wyslij raport" o co teraz chodzi?? Pozdro, buman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 jak ci wywala vpu recover to zazwyczaj to przegrzania gpu albo słaby zasilacz chyba że stare stery masz zainstaluj jakieś nowe 4.8, 4.9 spróbuj wyłaczyć ati smarta tzn najlepiej w usługach chyba wiesz o co chodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxvonsopop Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 A moze to nie 9600Pro tylko 9550 podkrecone z biosem od 9600Pro ? jakie masz taktowania tej karty ? jakie pamieci ? a przepraszam jaka jest roznica miedzy 96p a 96 zwyklym? pcb takie samo, core takie samo, mem takie samo! tylko pudelko inne i cena!? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buman Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 U mojego kumpla chodzi ta moja karta, w 3dmarku lapie 3400 na cel 2,4 i 512 ddr, czyli karta jest spoko. Ja, jak nawet podlaczylem jego 350W zasilacz tez mialem zwiechy na mojej plytce nforca, ale jak wrzucilem jego geforca 5700 to wszystko ladnie chodzi i narazie sie zamienilismy :) zobaczymy co bedzie dalej! Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 a przepraszam jaka jest roznica miedzy 96p a 96 zwyklym? pcb takie samo, core takie samo, mem takie samo! tylko pudelko inne i cena!?Nie - 9600 ma taktowania 325/400, a 9600pro (pełny, a nie jakiś obcięty) 400/600. To, że producenci często olewają specyfikację i stosują takie taktowania jakie im się podoba to już inna sprawa. Oczywiście niedotaktowane karty mają oznaczenie wyższego modelu np. sapphire 9600pro advantage (taktowania 400/466). Czasem brak jest nawet dodatkowego oznaczenia (w tym wypadku advantage) na karcie z obniżonymi taktowaniami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxvonsopop Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Nie - 9600 ma taktowania 325/400, a 9600pro (pełny, a nie jakiś obcięty) 400/600. To, że producenci często olewają specyfikację i stosują takie taktowania jakie im się podoba to już inna sprawa. Oczywiście niedotaktowane karty mają oznaczenie wyższego modelu np. sapphire 9600pro advantage (taktowania 400/466). Czasem brak jest nawet dodatkowego oznaczenia (w tym wypadku advantage) na karcie z obniżonymi taktowaniami. mowiac core i mem mialem na mysli rdzen i pamiec fizycznie. a to ze w hurtowni z 9600 robia 9600pro wersja oem to nikt o tym nie musi wiedziec. jak karta nie ma dodatkowych oznaczen / w postaci napisu na plycie / to 9600 sa rasowo rozdziewiczane na 9600p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...