qba89 Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Witam . jestem nowy wiec prosze o wyrozumiałość :) A wieć mój problem polega na prawidłowym działaniu sieci a dokaldnie : Mój komp : Modem od emila thomson na usb . daje prawym i udostępnij połączenie i jest ok moja sieciówka ma adres ip 192.168.0.1 . Drugi komp : Serwer DHCP nie przypisze ip nie wiem czemu ani dhcp z kerio ani z windy na zaden sposób ale ok, jak sie ustawi recznie to necik bedzie działał . Problem zaczyna sie w momencie gdy puszcze pinga z mojego kompa czyli "ping 192.168.0.2" to nic nie idzie nie wiem czemu a wy moze mi powiecie :roll: ?? Co za tym idzie otoczenie sieciowie tez nie dziala a i jak puszcze pinga z drugiego "ping 192.168.0.1" idą bardzo ładnie czyli "<1" prosze pomóżcie :? zapomnialem dodac ze na 1 kompie jest win2k proffesional a na drugim jest win xp home. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macialek Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Miałem dokładnie ten sam problem. Po 3 godzinej bezskutecznej walce na ubu kompach znalazlo sie xp pro. I wsio dziala ;) Jestem ciekawy gdzie tkwi problem. 2k czasem robi jakies szopki ale zwykle daje się z tego wybrnąć... Próbowałeś ipconfig /relase ipconfig /renew ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba89 Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 no ale jak mialem u siebie win xp pro z sp2 to tesh tak bylo ze nie dzialalo na 2 kompie nie ruszam bo jest mojej starszej i jest tam oryginalny xp home :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macialek Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 hmm a kabelek dobrze skrosowany? skoro komunikacja tylko jednostronna to przyczyna moze byc fizyczna tez... :/ ale cholerka ciagle za malo wiem o sieciach zeby cos poradzic... pogafamy jak skoncze ta telekomune, lol ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba89 Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 ale mi wszystko dzialalo bez problemu a teraz to jush nie wiem moze cos padlo ale co :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...