lookasw Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Witam Wszystkich! Dzisiaj jade do akademika z nowym komputerem i aby podlaczyc sie do sieci musze przekazac administratorowi formularz zawierajacy m.in. numer karty sieciowej ( MAC ). Skad mam wziac ten numer? - tymbardziej, ze moja sieciowka jest zintegrowana na plycie ASRock K7VT4A+. Dzieki za wszelka pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 start-> uruchom-> wpisujesz: cmd->otwiera sie konsola-> wpisujesz: ipconfig /all i szukasz ciagu Adres fizyczny.....................: XX-XX-XX-XX-XX-XX <- adrsf fiz twojej karty ten sposob dziala pod xp. pod 98 w konsoli wpisujesz winipcfg (chyba :?: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 a u mnie mac adres karty jest taki że są same zera 00-00-00-00-00-00-00 i przy stracie systemu wywala błąd co z tym zrobić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
breja Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Pszukaj w biosie moze sa ustawienia tego. Co do MAC Adresow to pochwale sie: MAC Adres Wyszukiwarka zrobilem ja kilka dni temu :-) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\\ MarcO // Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Ja natomiast zmienilem sieciówke i musze zmienic MAC'a. Czy wie ktos jak moge przypisac stary MAC dla nowej karty ????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Reczna zmiana mac'a: wlasciwosci karty sieciowej -----> zaawnasowane -----> network adress Mozesz tez uzyc programu SMAC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...