Skocz do zawartości
turzol

Zasilacz skwierczy i cos w ogole jest nie tak....

Rekomendowane odpowiedzi

Od wczoraj zasiłka zaczela dziwnie skwierczec - jest to na pewno zasilka bo przykladalem ucho i wyraznie slychac...

Wszystko bylo niby ok, ale gralem dzis rano w Fife05 i nagle monitor zgasl..Po restarcie komp nie chcial wstac...Wiec walnalem CLEAR CMOS ale dalej echo. Odlaczylem molexy, wyjalem pamiec - bios sygnalizowal brak zainstalowanych modulow RAM. Odlaczylem grafe to sygnalizowal brak grafy...Wlozylem Virge'a na PCI i komp odpalil...

Teraz pytanie? Co sie moglo skopac? - Zasilacz nie wyrabia (Enermax EG365AX-VE, ten co w podpisie bedzie u mnie jutro :D ) czy tez grafa padla?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie to trudne żeby od kogoś pożyczyć zasilacz np. fortrona / modecoma, chifteca ?????

wtedy będzie wiadomo czego to wina

jeśli coś skwierczało to sądze że to wina zasilki :)

Na chwile obecna nie mam takiej mozliwosci.

Przed chwila znow wlozylem radka i znow cisza...Co ciekawe BIOS nie daje nawet pojedynczego sygnalu...Swieci sie tylko kontrolka hdd i jest czarny ekran.

Po wyjeciu molexa z Radka nie sygnalizuje nawet braku zasilania - tez troche dziwne.

Zaraz ide do sasiada sprawdzic grafe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ryzykowałeś pracę na skwierczącym zasilaczu to teraz masz trochę nerw. Mam nadzieję, że Radek nie jest już R.I.P. Powodzenia w ożywianiu kompa, ale ja bym nie ryzykował uruchamiania po takich przejściach nawet z grafą PCI. Poczekaj na tego Enermaxa a miedzy czasie potestuj grafę u sąsiada i napisz jak to przeżyła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ryzykowałeś pracę na skwierczącym zasilaczu to teraz masz trochę nerw. Mam nadzieję, że Radek nie jest już R.I.P.  Powodzenia w ożywianiu kompa, ale ja bym nie ryzykował uruchamiania po takich przejściach nawet z grafą PCI. Poczekaj na tego Enermaxa a miedzy czasie potestuj grafę u sąsiada i napisz jak to przeżyła.

To wlasnie Enermax tak skwierczy :? Radka mam w sumie na gwarze tylko nie wiem czy ja uznaja skoro sciagalem fabryczne chlodzenie i zakladalem ATI Silencera...Przypomnialem sobie, ze jak wyciagalem te metalowe kolki przytrzymujace fabr. radiator to zjechal mi troche srubokret i zrobil mala ryske na sciezkach - ale po zamontowaniu wszystkiego do kupy grafa dzialala BEZ problemow, wiec nie chce mi sie wierzyc w to, ze grafa padla...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluchaj bo ty pewnie patrzyles na testy fotrona w wersji FSP ja mam 300-60 GTP to bardzo duzo daje gdyz na samej lini 3,3v+5v ma 200W 8) dalem za te zasilke 100zl z hakiem i zdecywanie wole kupic ja niz jakies chiefteca czy cos 420W za 3x tyle :lol: mowie Ci ze ta zasilka jest cudowna, mam do niej noise killera i w ogole:D ostatnio zalozylem na nia obudowe z plexi i zamiast zwyklej metalowej scianki wstawilem ladny grill, nie dosc ze wyglada extra to jeszcze mam bardzo cicho, w ogole ten wiatrak dodawany do tego frotrona jest bardzo cichy, cichszy od tych wszystkich papstow srapstow :lol: a ze jeszcze noise killer to ho ho mowie Ci wypas, mojego kompa z WC i tym jedynym wentylem po prostu nie slychac, az czasami sprawdzam czy w ogole wcisnalem power :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluchaj bo ty pewnie patrzyles na testy fotrona w wersji FSP ja mam 300-60 GTP to bardzo duzo daje gdyz na samej lini 3,3v+5v ma 200W 8)  dalem za te zasilke 100zl z hakiem i zdecywanie wole kupic ja niz jakies chiefteca czy cos 420W za 3x tyle :lol: mowie Ci ze ta zasilka jest cudowna, mam do niej noise killera i w ogole:D ostatnio zalozylem na nia obudowe z plexi i zamiast zwyklej metalowej scianki wstawilem ladny grill, nie dosc ze wyglada extra to jeszcze mam bardzo cicho, w ogole ten wiatrak dodawany do tego frotrona jest bardzo cichy, cichszy od tych wszystkich papstow srapstow :lol:  a ze jeszcze noise killer to ho ho mowie Ci wypas, mojego kompa z WC i tym jedynym wentylem po prostu nie slychac, az czasami sprawdzam czy w ogole wcisnalem power :lol:  :lol:  :lol:

wiesz co niezly z ciebie lolek :lol: jakbys nie wiedzial Fsp oznacza fortron source power :lol:

a jeszcze jedno mam fortrona 400pfn i ci powiem wiatrak w niej cihszy nie jest od papsta :lol:

wogole masz pojecie benito olej go :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi