turzol Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Od wczoraj zasiłka zaczela dziwnie skwierczec - jest to na pewno zasilka bo przykladalem ucho i wyraznie slychac... Wszystko bylo niby ok, ale gralem dzis rano w Fife05 i nagle monitor zgasl..Po restarcie komp nie chcial wstac...Wiec walnalem CLEAR CMOS ale dalej echo. Odlaczylem molexy, wyjalem pamiec - bios sygnalizowal brak zainstalowanych modulow RAM. Odlaczylem grafe to sygnalizowal brak grafy...Wlozylem Virge'a na PCI i komp odpalil... Teraz pytanie? Co sie moglo skopac? - Zasilacz nie wyrabia (Enermax EG365AX-VE, ten co w podpisie bedzie u mnie jutro :D ) czy tez grafa padla? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 takie to trudne żeby od kogoś pożyczyć zasilacz np. fortrona / modecoma, chifteca ????? wtedy będzie wiadomo czego to wina jeśli coś skwierczało to sądze że to wina zasilki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 najlepszy fotron 300-60GTP, po prostu nie zniszczalny a wytrzymuje do ponad 450W 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 takie to trudne żeby od kogoś pożyczyć zasilacz np. fortrona / modecoma, chifteca ????? wtedy będzie wiadomo czego to wina jeśli coś skwierczało to sądze że to wina zasilki :) Na chwile obecna nie mam takiej mozliwosci. Przed chwila znow wlozylem radka i znow cisza...Co ciekawe BIOS nie daje nawet pojedynczego sygnalu...Swieci sie tylko kontrolka hdd i jest czarny ekran. Po wyjeciu molexa z Radka nie sygnalizuje nawet braku zasilania - tez troche dziwne. Zaraz ide do sasiada sprawdzic grafe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Jak ryzykowałeś pracę na skwierczącym zasilaczu to teraz masz trochę nerw. Mam nadzieję, że Radek nie jest już R.I.P. Powodzenia w ożywianiu kompa, ale ja bym nie ryzykował uruchamiania po takich przejściach nawet z grafą PCI. Poczekaj na tego Enermaxa a miedzy czasie potestuj grafę u sąsiada i napisz jak to przeżyła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Jak ryzykowałeś pracę na skwierczącym zasilaczu to teraz masz trochę nerw. Mam nadzieję, że Radek nie jest już R.I.P. Powodzenia w ożywianiu kompa, ale ja bym nie ryzykował uruchamiania po takich przejściach nawet z grafą PCI. Poczekaj na tego Enermaxa a miedzy czasie potestuj grafę u sąsiada i napisz jak to przeżyła. To wlasnie Enermax tak skwierczy :? Radka mam w sumie na gwarze tylko nie wiem czy ja uznaja skoro sciagalem fabryczne chlodzenie i zakladalem ATI Silencera...Przypomnialem sobie, ze jak wyciagalem te metalowe kolki przytrzymujace fabr. radiator to zjechal mi troche srubokret i zrobil mala ryske na sciezkach - ale po zamontowaniu wszystkiego do kupy grafa dzialala BEZ problemow, wiec nie chce mi sie wierzyc w to, ze grafa padla... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 najlepszy fotron 300-60GTP, po prostu nie zniszczalny a wytrzymuje do ponad 450W 8)0 tak sczegolnie ten poniemiecki zlom z allegro tyle wytrzyma :lol: sorry za ot a brzeczenie to moze cewka pekla w zasilce ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 złom poniemiecki ?????? nie wiem jak koobos ale ja qpiłem nowy za 100 zeta od roberta parady i wcale to nie złom , może ty masz złom bo qpiłeś poserwisowy ale ja mam nowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 mam ten sam od roberta parady, nowka na gwarze, i to nie jest zaden zlom bo osobiscie sprawdzalem i zasilka wytrzymuje 453W 8) a jak mowisz ze zlom to widac ze nie jestes w temacie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Szczerze wątpię żeby tyle ten fortron wyrzymał. Prędzej się wyłączy. Jak policzyłeś te 453W??? Może jakimś badziewnym kalkulatorem mocy PC-ta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 nie, na profesjonalnej stacji imitujacej wlaczony komputer a zakladzie naprawy zasilaczy :lol: a jak nie wierzsyz to zapraszam do krakowa :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 No nie powiem chciałbym to zobaczyć. Z tego co wiem to wytrzymują one nieco powyżej 370W, a tu taka różnica. Albo bujasz, albo trafiłeś na super egzemplarz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 sluchaj bo ty pewnie patrzyles na testy fotrona w wersji FSP ja mam 300-60 GTP to bardzo duzo daje gdyz na samej lini 3,3v+5v ma 200W 8) dalem za te zasilke 100zl z hakiem i zdecywanie wole kupic ja niz jakies chiefteca czy cos 420W za 3x tyle :lol: mowie Ci ze ta zasilka jest cudowna, mam do niej noise killera i w ogole:D ostatnio zalozylem na nia obudowe z plexi i zamiast zwyklej metalowej scianki wstawilem ladny grill, nie dosc ze wyglada extra to jeszcze mam bardzo cicho, w ogole ten wiatrak dodawany do tego frotrona jest bardzo cichy, cichszy od tych wszystkich papstow srapstow :lol: a ze jeszcze noise killer to ho ho mowie Ci wypas, mojego kompa z WC i tym jedynym wentylem po prostu nie slychac, az czasami sprawdzam czy w ogole wcisnalem power :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 jak chcesz sie zaopatrzyc w taka zasilke to przekierowywuje tutaj: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32948276 :lol: i to po jakiej cenie, meeeeega okazja 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 sluchaj bo ty pewnie patrzyles na testy fotrona w wersji FSP ja mam 300-60 GTP to bardzo duzo daje gdyz na samej lini 3,3v+5v ma 200W 8) dalem za te zasilke 100zl z hakiem i zdecywanie wole kupic ja niz jakies chiefteca czy cos 420W za 3x tyle :lol: mowie Ci ze ta zasilka jest cudowna, mam do niej noise killera i w ogole:D ostatnio zalozylem na nia obudowe z plexi i zamiast zwyklej metalowej scianki wstawilem ladny grill, nie dosc ze wyglada extra to jeszcze mam bardzo cicho, w ogole ten wiatrak dodawany do tego frotrona jest bardzo cichy, cichszy od tych wszystkich papstow srapstow :lol: a ze jeszcze noise killer to ho ho mowie Ci wypas, mojego kompa z WC i tym jedynym wentylem po prostu nie slychac, az czasami sprawdzam czy w ogole wcisnalem power :lol: :lol: :lol:wiesz co niezly z ciebie lolek :lol: jakbys nie wiedzial Fsp oznacza fortron source power :lol: a jeszcze jedno mam fortrona 400pfn i ci powiem wiatrak w niej cihszy nie jest od papsta :lol: wogole masz pojecie benito olej go :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 o fuck fsp mi sie napisalo :lol: ciach!a sam sie olej lolku co pomylic sie nie mozna:/ masz inny model ode mnie kup 300-60GTP i posluchaj wiatraka i potem mow :evil: co za.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Wiesz. Najpierw wypisujesz farmazony o cudownej wytrzymałości GTP, potem nie wiesz że fotron, to FSP, a na końcu proponujesz zakup innym w dziale do tego nie przeznaczonym. Słowem pierwszorzędny kandydat na owoca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 fortronik wytrzymuje max 380 wat jak sie dobrze trafi , ale zwykle to 363 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 (...) Poczekaj na tego Enermaxa a miedzy czasie potestuj grafę u sąsiada i napisz jak to przeżyła. 1084174[/snapback] i jaka diagnoza ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Kurde wy z archeologi jesteście?? :D Temat z 17 października ! :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Przynajmniej widać że nie ma niezawodnych zasilaczy. I enermaxom zdarzają się wpadki. Już drugiej osobie na forum poleciał enerek i do tego umierł tak jak świdrowi w towarzystwie innych elementów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...