dog62 Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Większość nagrywarek ma bufor 2MB. Jednak są modele z 8 mb buforem. Czy ktoś z was ma taką, jeśli tak to czy odczuwalna jest jakaś różnica, jeżeli tak to w jakich sytuacjach? prosiłbym o naprawde szczegółową odp. z góry dzięki za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Wszystko zalezy od nagrywarki i opcji jakie posiada. Kiedys, gdy nie bylo jeszcze zadnych justlinkow, burnproof'ow i podobnych technologii zapobiegajacych "zepsuciu" plyty taki bufor pozwalal na zabawe z systemem podczas nagrywania (przegladanie stronek itp). W przypadku 2M buforu czasami pojawialy sie problemy, bufor nie zdarzyl byc zapelaniny i w efekcie plyta byla do wyrzucenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 CZe. A ja mam taki problem. Kupilem DvD Litte-On sohw 1633 i podczas nagrywania calej plytki (ponad 4Gb) bardzo skacze bufor nagrywarki (2-98%). CZy to jest normalne??? chodzi oczywiscie o bufor nagrywania, a nie odczytu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafałek Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Ja miałem nagrywarkę cdrw Samsunga z 8MB buforem, ale jakoś nie zauważyłem żadnej różnicy w działaniu, w porównaniu do nagrywarki z 2MB buforem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 CZe. A ja mam taki problem. Kupilem DvD Litte-On sohw 1633 i podczas nagrywania calej plytki (ponad 4Gb) bardzo skacze bufor nagrywarki (2-98%). CZy to jest normalne??? chodzi oczywiscie o bufor nagrywania, a nie odczytu. jesli masz niewłączone DMA to owszem jest to normalne :P wsadzając taka nagrywarkę do starszego okmpa mozna poczuć lepsza szybkośc nagrywania - kazde oproznienie bufora to kilka sekund dluzsze nagrywanie, jesli na wolnym kompie robimy cos poza nagrywaniem w tym samym czasie - duzy kejsz moze wyjsc in plus.. przy kazdym w miarę nowowczesnym kompie 8mb kejszu dla nagrywarki to chyba tylko marketing Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...