kuicets Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Temat brzmi troche dziwacznie - juz wyjasniam. Załóżmy ze mam dysk 120GB i 160GB. Czy moge w tym drugim zrobic partycje 40GB, tak aby nie wchodzila w sklad raid 0, w ktorym beda oba dyski? Efekt zamierzony: C:, D:, E: - partycje w raid 0 (razem 240GB) F: partycja 40GB na dysku 160GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuicets Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Ja przepraszam bardzo, ale nikt nic o tym nie wie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Nie sadze, bo RAID uzywa dyskow a nie partycji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 to raczej sie nie da :/ macierz raid sklada sie z identycznych (pojemnosciowo) dyskow. pisza czasami ze najlepiej ja sa to dodatkowo dyski tego samego producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Nie jest to niemożliwe, muisiisz mieć dwa identyczne dyski w przeciwnym wypadku macież raid jest zakładana pojemnościowo do mniejszego dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuicets Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 I o to mi chodzi. Zeby macierz RAID byla zrobiona do pojemnosciowo mniejszego dysku, a niuzywane 40GB wykorzystać jak z pojedyńczego dysku. Jak mowie o raid, to oczywiscie mówie o RAID 0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Ale tych 40GB już nie bedziesz mógł wykorzystać w rzaden sposób w pewnym sensie przepadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuicets Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 O to mi własnie Przemek chodziło, ale czy na 100000% nie da sie nic z tym 40 GB zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 a jezeli zrobic software raid? to afair jest na patrycjach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...