flak Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Siema mam pytanko. Czy nie wie ktos, coś o instalacji GENTOO (obojetnie jakiego[mam 2004.1 i 2004.2] ) ze STAGEu 1 i z neostrada na modemie SAGEM USB ?? Wiem ze moge zainstalowac STAGE 3 , ale to mnie nie satysfakcjonuje. :? WIEC JESLI KTOS MIAL Z TYM DOCZYNIENIA TO PLEAS O ODPOWIEDZ :] ALBO MOZE KTOS SIE DOMYSLA JAK TO ZROBIC :) (JA MYSLALEM O TAKIEJ MOZLIWOSCI ABY ZAINSTALOWAC STEROWNIKI EAGLE 1.9.2 NA LIVECD I WTEDY SKONFIGUROWAC NEO. A MOZE I GENTOO 2004.2 OBSLUGUJE JUZ TE MODEMY ?? NIE WIEM :/ :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flak Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 http://newbie.linux.pl/?id=forum&kategoria...ia=7&show=45465 ja znalazlem t necie cos takiego :| ale nie wiem czy to zadziala :/ jak mozecie to napiszcie co wy myslicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 To instaluj paczki jaki problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klopsik Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Możesz zrobić tak, jesli masz juz innego linuxa, wchodzisz do konsoli i masz to samo ;P. Do Gentoo spod innego linuxa wchodzisz za pomoca chroot /mnt/gentoo /bin/bash. Czyli tak czy tak musiałbyś chrootować( spod liveCD tez). Polecam opis z gentoo.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flak Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Qrcze robie tak : bootuje system z NavynOSa ( http://navynos.linux.pl [polecam ale jesli ktos chce zainstalowac na dysk to tylko 2004.7]) tam mam odrazu neostrade(dystra zrobiona przez POLAKA :D ) i wtedy sporobuje zainstalowac gentoo...:/ zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekot Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 daj modprobe... skorzystaj z opisu instalacji na gentoo.pl jest tam bardzo lopatologicznie opisane wszystko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poe Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=176507 http://forums.gentoo.org/search.php?mode=results moze to nie konkretnie Twoj modem, ale napewno cos dla siebie znajdzisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flak Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 zainstalowalem gentoo z NavynOSa zainstalowalem STAGE 1 wszystko ladnie sie skompilowalo ustawilem wszystko co trzeba , zrobilem emerge ppp zmienilem zmieną $PATH(coś tam niby sterowniki eagle sie czepialy) no i kompiluje stery elagle-usb-1.9.8 i po wsyzstkich procedórach :) wpisuje STARTADSL i tu KUPA !! wypisuje mi coś tam ze bsluga PPP nie zostala wkompilowana do JĄDRA albo jesli mam to jako moduł to nie został on zaladowany !! no i sprawdzam jeszcze raz kernelka i tam PPP jest jako modół zaznaczylem jeszcze PPP-ASYNC i PPP-DEFLATE(no i jakies tam filtry ppp) wiec jak chcem MODPROBE PPP to wyskakuje ze nie ma takiego modułu:/ no ale zrobilem to tak jak bylo w ktoryms HOWTO :/ czyli MODPRBE PPP-GENERIC PPP-ASYNC PPP-DEFLATE . Kernela mam 2.6.9 LUDZIE CO JA MAM TERAZ ZROBIC :/ a juz myslalem ze bede mial gentoo :| PS. jesli chrootuje gentoo z NavynOSa(livecd) to jak ustawilem sobie w navynosie neostrade to w chrootowalnym srodowisku w gentoo wszystko chodzi (emerge i wogole internet) a w gentoo nie chodzi STARTADSL :( POMOCY .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgholm Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 wklej to co ci wywalilo podczas instalacji sterow, moze masz problem z zaladowaniem modulu. Sprawdz czy modul adiusbadsl jest zaladowany przez kernel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgholm Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 btw, nie podales dokladnie co za modem masz. zakladam ze Sagem F@st 800 USB. Jesli sie myle popraw mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flak Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 OK DZIEX WSZYSTKIM , jakoś sobie poradziłem :/ zmieniłem kernela z 2.6.9 na 2.4.27(vanilla) i jakoś chodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 a ja mam problem z yoperem i neo otóż on mi pisze ze niemam Kernel Source !! a ja niewiem co mama zrobi skopiować sie enida do usr/src tego linux-2.6.8.1.tar.bz2 próbowałem tez rospakowane ale tez niemoge. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgholm Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 jak to sie nie da? musi sie dac. Rozpakowujesz i kopiujesz do /usr/src/linux a jesli juz jest taki katalog to go skopiuj do /usr/src/linux-2.x.x i daj symlinka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 jak to sie nie da? musi sie dac. Rozpakowujesz i kopiujesz do /usr/src/linux a jesli juz jest taki katalog to go skopiuj do /usr/src/linux-2.x.x i daj symlinka.a co to jest symlink?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 ln -s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 ln -sdobrze ze tylko tyle napisałeś bo jeszcze bym zrozumiał o co ci chodzi. Cały problem jest tu dokąłdniej zawarty i opisany http://www.yoper.com/forum2/index.php?showtopic=3304 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 A aż tak trudno napisać samemu "man ln" lub nawet "ln --help" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 eee a ja niemam pojęcia o co ci chodzi ja nieznam linuxa w konsoli sie posługuje komendami dosowymi bo innych nizanam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...