Skocz do zawartości
ROBAL

Abit IC7-G - potrzebna szybka pomoc!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich (posiadaczy IC7 w szczegolnosci ;) ).

Mam prawdopodobnie uszkodzona plyte (jak w temacie), ale mam maly problem. Potrzebuje oryginalnego coolerka na NB (zapinka mi sie urwala podczas prostowania, bo ja przerobilem do mocowania zalmana...). Ma ktos moze pozyczyc takowy (badz tez odsprzedac)??? Najlepiej z ta syfiasta oryginalna pasta/klejem ktora jest na poczatku... :). Pewnie wiekszosc z Was przerabiala chlodzenie na chipsecie, bo to oryginalne to o kant d... potluc ;). Plisss, oddaje od razu jak wroci z gwarancji... (moze bedzie nowka :wink: ). W ramach podziekowania piwko or sth.

P.S. Wszystkich potencjalnych "dawcow" prosze o kontakt: robal@comernet.pl, gg: 1587066

Z gory dzieki za pomoc, pozdrawiam

AdamS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sama paste to se moge.... posmarowac, ale musze miec co :). Ale dzieki za checi :). Wszystkie koszty (przesylki w dwie strony i piwo) oczywiscie pokrywam ja :roll: . Ktos pomoze zagubionemu/swiezoupieczonemu intelowcowi (a mama mowila, nie zmieniaj synku na intela... :lol: ) w potrzebie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogolnie juz kiedys o tym pisalem, komp sie wiesza (black-screen), nie wlacza za 1szym razem itp, ciagle rebooty bez wzgledu na stan obciazenia komputera. Wszystko wymienilem, poza mobo i procesorem. Zauwazylem b. delikatna ryske na krawedzi NB, moze to tego wina... (wg mnie byla od poczatku, ale... moze i dzieki mnie sie pojawila :( ). Dlatego tez potrzebuje tego coolerka na 2-3 tygodnie :(. Nikt nie pomoze?

P.S. Dodam tylko (niktorzy sie pytaja), ze jest to wersja "ala-orb", tzn radiator okragly, wentyl tez :) (tak jakby w srodku radiatora), kolor blekitnawy... . Nie wiem czy z tym drugim coolerem (pomoc oferuje Damian - dzieki) przyjma mi ja na serwis... :?. Moze ktos jednak ma tego orba pozyczyc? Mniejsze ryzyko... wieksze szanse...

P.S.2. Chyba jednak to nie chipset jest uszkodzony, z tylnej strony sa chyba "przypalone" dwa scalaki MC479 i MC471, oraz po drugiej stronie MC484 iMC486 (i pare innych MCxx wyglada troche podejrzanie) :(. Ciekawe, dlaczego...

Nadal zwracam sie z prosba o pozyczenie coolera.... :roll:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi