grosikboss Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Witam. Kompletuje moje WC. Brakuje mi tylko jakiegoś bloczku na chipset. Cena bloku na chipset w X4PRO jest trochę wygórowana. Dlatego szukam innego odpowiednika. Znalazłem na allegro blok CH2 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33221383 na forum niczego o nim nie znalazłem a wygląda całkiem ładnie. Ma ktoś może ten bloczek i może napisać jak jest z jego wydajnością. Bardzo proszę o odpowiedz. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiZaRd Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 ładnie chromowany - ładnie wyglada - ale..... kurde nie widac jak jest zrobiony wewnatrz :evil: jak by to było wiadomo to spoX a na chipset to abadon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 blok wykonany solidnie ,zreszta tak jak Zet ,konstrukcja juz gorsza niz wykonanie wyglad ladny ,cena jak dla mnie zbyt wygorowana zastanow sie czy wogole potrzebny ci blok na 8KRAI taniej i mniej problemowo byloby zastosowac radiator jezeli nie ufasz zalmanowi na NB to zawsze taniej i lepiej bedzie kupic cooler do socketA/socket7 o rozmiarach 50x50 ,gdzie sam radiator juz bedzie skuteczniejszy od zalmana 50x50 spokojnie wejdzie na 8KRAI zawsze mozesz puscic jego smiglo na 5v lub 7v -wtedy kazdy wiatrak jest nieslyszalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 zastanow sie czy wogole potrzebny ci blok na 8KRAI Płytę zmieniam na ASUSA na KT880. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiZaRd Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 jak zmieniasz MOBO to na nForce :!: :!: :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Gdybym chciał sobie zmienić na nForca to bym zmienił. Ale niestety RTC i wszystko jasne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 zastanow sie czy wogole potrzebny ci blok na 8KRAI Płytę zmieniam na ASUSA na KT880. nie wiem jakie sa mozliwosci asusa pod wzgledem miejsca na NB ,ale nie sadze tez by wymagal on bloku wodnego do chlodzenia - te chipsety nie grzeja sie tak strasznie update: obejzalem fotki asusta a7v880 i stwierdzam ze wejdzie tam na NB spokojnie radiator 50x50 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIMBAPL Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Witam Ch2 jest w środku pusty nie posiada żadnych finów nie sądzę żeby była potrzeba komplikowana tego bloczku Powód temperatura MB jest taka sama jak temperatura wody w układzie przy pełnym obciążeniu do 4 stopni większa tak wiec nie widzę potrzeby komplikowani konstrukcji. Blok jest bardzo obniżony w porównaniu do swojego pierwowzoru ( żeby wymusić maksymalne chłodzenie u podstawy) posiada dwa zagłębienia mające na celu zmniejszenie ilości cieczy w układzie (szybsza wymiana) a zarazem zniwelować miejsca w których mogła by „stać” ciecz. Jaka znajdę chwile to założę nową płytę Asusa, zrobię parę fotek i podam odczyty. LimbaPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Byłbym wdzięczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eVs Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 witam, posiadam ten bloczek jest całkiem spox, bez problemu chłodzi chipset na płytce z podpisu nawet na zasilaniu 2V, jedyny mankament to krućce poniewaz są "płaskie" tzn ze nie posiadają "użebrowania" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIMBAPL Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Obiecałem to zmieniłem płytę główną z Asrocka na ASUS P4R800-VM (niestety nie stosuje procków AMD został mi uraz jak swego czasu dwa ukruszyłem) odczyty się różnią miedzy tymi płytami na Asusie są niższe temperatury na procku natomiast wyższe ma MB może źle docisnąłem lub to ze nie dałem nowej pasty (brakło) tylko założyłem bloczek CH2 na te pozostałości pasty co były na chipsecie ale pokombinuje z tym może w piątek i podam więcej szczegółów zainteresowanym , jestem strasznie ograniczony czasem Mam prośbę być może ktoś wie jak lub czy można podkręcić FSB na tej płycie. Byłbym bardzo wdzięczny. limbapl@wp.pl ASUS P4R800-VM , P4 Celeron 2GHz , 2x256MB 400 Dual , Radeon9200 zintegrowana , itd LimbaPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 LIMBA bloczki ladne robisz ,ale sprzet dobierasz lamersko :P jezeli w biosie nie masz zmiany fsb to sprobuj programow spod windows np. CPUFSB9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIMBAPL Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 bloczki ladne robisz ,ale sprzet dobierasz lamersko jezeli w biosie nie masz zmiany fsb to sprobuj programow spod windows np. CPUFSB9 Komputer mi służy do przeglądania netu, pakiet OFFICE i czasami jakiś film dlatego nie widzę sensu inwestowania w szybszy sprzęt, ale jak będę kompletował kiedyś nowy sprzed to zwrócę się do ciebie o poradę. Chłodzenie wodą w moim przypadku na celu obniżenie poziomu hałasu Niestety bios nie obsługuje zmiany FSB itp. Program CPUFSB9 też nie. -ale dzieki LimbaPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 sprobuj jeszcze jakims softem jezeli nie to musisz poprostu czekac na uaktualnienia programow (masz dosc nowa plyte) mozesz jeszcze sprobowac na sile ustawic odpowiedni PLL w cpufsb9 ,ale z doswiadczenia wiem ze to wychodzi srednio ,czasami nie dziala ,a czasami pozwala zmieniac fsb w waskim zakresie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...