Gobi Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Witam :-) Mam płytę ASUS P4S533-E która w/g instrukcji obsługuje USB 2.0 i były w komplecie do niej 4 porty USB podłączane na płyte kablem. Teraz kupiłem PenDrive'a USB 2.0 i po włożeniu go do tych portów jest wykrywany (jako 1.1) ale wyskakuje komunikat, że może pracować szybciej i żeby mu zainstalować jakieś sterowniki High speed. Na CD od płyty głównej, w głównym Menu nie ma tych sterowników ale w katalogu (i instrukcji) są.... ale po zainstalowaniu ich mam twardy reset. Czy ktoś miał podobne doświadczenia i wie jak temu podołać?. Czy ta płyta na prawdę obsługuje USB 2.0 i cz to te dodatkowe cztery porty? Pozdrawiam Gobi (XP Pro) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onio2 Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Spróbuj sciągnąć sobie nowe sterowniki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobi Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Ze strony ASUSA? - te najnowsze są z 2002 roku.... Tego spróbuję na końcu, bo już teraz poprzednie (z CD) mi nieźle namieszały. Przede wszystkim chciałbym wiedzieć na pewno cz ta płyta obsługuje USB 2.0 i bardzo proszę o alternatywne rady. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 a masz zainstalowanegojakiegos service packa?? do poprawnej obslugi usb 2.0 przez xp potrzeba wlasnie sp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 teoretycznie tak i tak pisza producenci mobo ale ja jakos isntaluje zawsze sp1 i tam ich nie ma, dopiero w win update pojawia sie kilkumegowa latka do sp1 zawierajaca te stery. ale i tak instaluje zawsze te dodane na plytce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 a ja jakos nie zauwazylem przyspieszenia przy zrzucaniu plikow z aparatu cyfrowego przez USB1.0 i USB2.0 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacHoO Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 miałem podobnie... po zainstalowaniu windy - wrzuciłem wszystkie stery (w tym do usb 2.0) i... krzaczył się niemiłosiernie (nie wazne czy coś było podłączone do usb czy nie) po reinstalu windy (teraz miałe xp pro z sp1 i... wszystko ładnie pięknie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...