zwierz Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Mój kumpel ma bardzo cięzki problem! Mam bardzo cięzki problem! mam kompa od 2 lat -Athlon 2400 -1gb ram 256x266 | 256x333 |512x400 -wiem ze wszystkie chodza jako 266 bo mam słabą plytę głowna -L7VTA ELITEGROUP ECS posiadałem do tej pory ge force 3 titanium 64mb zmieniłem karty dla uzyskania lepszej grafiki i wydajności ,lecz tu mnie wszytko zaskoczylo kupiłem Radeona his 9550 128/128bit odpalam 3dmarka 2001 a tu 7452 points Gram już od 2 lat w Counter Strike'a nawet w csie nieraz przy 2xsmokach fps spada mi do 50 przy głupiej akcji mam 60 /70 fps!Wydałem juz na te zmiany ok 1000zł i nic sie niezmieniło.Zainstalowałem najnowsze OMEGI i tez nic. Może w BIOSie cos ustawic? Bardzo was prosze o pomoc, bo juz siły niemam do tego komputera:/ Pomóżcie chłopakowi;] Ja na mojej konfiguracji jak podkrece grafe na 275/275 to mam ok 10 000 3dmarków! Z góry dzieki! Pozdro od kolegi i odemnie!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traczyk Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 powiedz mu żeby zrobił format...jak się zmienia karte z nV na ATi format jest wręcz konieczny :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierz Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 powiedz mu żeby zrobił format...jak się zmienia karte z nV na ATi format jest wręcz konieczny :D Właśnie dopiero co zrobił formata!! Nic niedało!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oteek Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 to ze kumpel ma 7452 na 3dmarku 2001 to swiadczy ze z grafa wszystko oki, nie wiem czego on sie spodziewal....... sila tej karty tkwi w o/c, a nie jezdzie na standardowych taktowaniach... ale ten format to of koz koniecznosc....... a nuz sie cos zmieni... grach of koz..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 zamienil stryjek siekierke na kijek :/ zawsze mowilem za ATI to goowno :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Mój kumpel ma bardzo cięzki problem! Mam bardzo cięzki problem! mam kompa od 2 lat -Athlon 2400 -1gb ram 256x266 | 256x333 |512x400 -wiem ze wszystkie chodza jako 266 bo mam słabą plytę głowna -L7VTA ELITEGROUP ECS posiadałem do tej pory ge force 3 titanium 64mb zmieniłem karty dla uzyskania lepszej grafiki i wydajności ,lecz tu mnie wszytko zaskoczylo kupiłem Radeona his 9550 128/128bit odpalam 3dmarka 2001 a tu 7452 points Gram już od 2 lat w Counter Strike'a nawet w csie nieraz przy 2xsmokach fps spada mi do 50 przy głupiej akcji mam 60 /70 fps!Wydałem juz na te zmiany ok 1000zł i nic sie niezmieniło.Zainstalowałem najnowsze OMEGI i tez nic. Może w BIOSie cos ustawic? Bardzo was prosze o pomoc, bo juz siły niemam do tego komputera:/ Pomóżcie chłopakowi;] Ja na mojej konfiguracji jak podkrece grafe na 275/275 to mam ok 10 000 3dmarków! Z góry dzieki! Pozdro od kolegi i odemnie!! moze zamiast ladowac sie w grafike i inne niepiotrzebne ciach!ly jak np: tak mocny ram to moze by wreszcie plytke glowna zmienil? on moze wsadzic w ta plyte i 10ghz jak mu sie uda... a 10000 pkt i tak nie przekroczy na lipnej plycie.. a ty Arnie nie wszczynaj klutni typu co jest lepsze... bo bylo to walkowane miliony razy.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 zaraz zaraz ! kolega chciał zwiększyć wydajność ! to po co kupił słabsza karte? :) zapytaj sie go :) bo tego nie rozumiem. GeF3Ti mógł jeszcze nieźle podkrecic i miespoko karte a tak kupił tego Radeona (do teog pewnie 64bit) i jednym slowem jak kolega wyzej pisal zamienil stryjek siekierke na kijek. Takich zmian sie nie robi o tak hop siup! trzeba wiedziec co sie bierze! jednym słowem lol, komp działa prawidłowo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 on moze wsadzic w ta plyte i 10ghz jak mu sie uda... a 10000 pkt i tak nie przekroczy na lipnej plycie.. a ty Arnie nie wszczynaj klutni typu co jest lepsze... bo bylo to walkowane miliony razy.. dziwne ze na K7S5A i gef4ti miałem ze 12500pkt :) wszystko leży w umiejetnosci konfiguracji i wyciagnieciu maxymalnej mocy jaka tak naprawde oferuje płyta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 neo_x nie wszczynam klutni tylko wyrazam moja opinie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Niech zainstaluje powerstrip i da karcie taktowanie 350/500. Bez problemu pociągnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Mój kumpel ma bardzo cięzki problem! Mam bardzo cięzki problem! mam kompa od 2 lat -Athlon 2400 -1gb ram 256x266 | 256x333 |512x400 -wiem ze wszystkie chodza jako 266 bo mam słabą plytę głowna -L7VTA ELITEGROUP ECS posiadałem do tej pory ge force 3 titanium 64mb zmieniłem karty dla uzyskania lepszej grafiki i wydajności ,lecz tu mnie wszytko zaskoczylo kupiłem Radeona his 9550 128/128bit odpalam 3dmarka 2001 a tu 7452 points Gram już od 2 lat w Counter Strike'a nawet w csie nieraz przy 2xsmokach fps spada mi do 50 przy głupiej akcji mam 60 /70 fps!Wydałem juz na te zmiany ok 1000zł i nic sie niezmieniło.Zainstalowałem najnowsze OMEGI i tez nic. Może w BIOSie cos ustawic? Bardzo was prosze o pomoc, bo juz siły niemam do tego komputera:/ Pomóżcie chłopakowi;] Ja na mojej konfiguracji jak podkrece grafe na 275/275 to mam ok 10 000 3dmarków! Z góry dzieki! Pozdro od kolegi i odemnie!! wynik calkiem normalny jak na radeona 9550 bez podkrecania, przeciez wiekszosc osob kupujaca ta karte z zalozenia bedzie ja podkrecac bo to grzech nie wykorzystac takiego potencjalu jaki ta karta oferuje -rdzen---pamiec---wynik3dmark -(MHz)----(MHz)--------(pkt) --250------400----------7500 --400------500---------10500 czyli poprostu kumpel instaluje np najnowsze stery omegi do ati, redlinkerem kreci rdzen na 400 albo wiecej, pamiatki na 500 albo wiecej i sie cieszy z dobrej wydajnosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 a co do csa to fps w smoku nie zalezy od wydajnosci karty tylko h** wie czego. ja mam non stop 100 nie zaleznie od ilosci osob na ekranie. ktos rzuci smoka nic sie mie zniemia z daleka z kilku metrow momentalnie jest 50fps dokladnie i rowniotko. kiedy stoje tak ze dotykam dymu jest 33 jak w morde strzelil, w samym srodku jest 20 i rowniez ani drgnie. w srodku paru smokow jest 15. i teraz tak: czy procka mam 11x133 czy 11x200 nie daje to zadnej zmiany. czy 4mx 64bitowa mam 250/400 czy 378/594 zero zmian (chociaz 3dmark ma 40%wiecej i kazda inna gra tez kolo tego) natomiast dziwia mnie twoje spadki do 60fps "w akcji" na takim procku jezeli w tej akcji nie ma ani jednego smoka powinno byc ciagle 100 (czy tam ile masz hz). aha wszystko co napisalem sie odnosi do csa 1.6, bo w 1.5 i nizej smoke wygladal zupelnie inaczej i wlasciwie nie mial wplywu na fps (no moze pare klatek) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4lyq3 Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 wina radka to to nie jest , nie wiem kto wpadł na pomysł żeby na tak kiepskiej płycie montować a2,4 i po co tak drogie pamieci juz nawet asrock k7s8x byłby lepszy!!!! cena 147 zł jak juz wydał tego kafla niech dołoży jeszcze te 150 zł i nie bedzie problemu , a tego 2,4 niech pusci na wyzsza magistrale to pamieci przynajmniej bedą miały co robić!!! no karte conajmniej niech strzeli na 350 na 450 to sa bezpieczne ustawienia a i nie zapomniec o dobraj zasiłce!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Radze twojemu znajomemu zmienic pierw plyte i pozniej ew. krecic grafe. Rdzen: 400 ^ ,a Pamiec 500 ^ i jesli nie bedzie krzaczyc to bedzie sie cieszyc wydajnoscia i 10 000 ^ w 3DM2k1 Powodzenia :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 kolega chciał zwiększyć wydajność ! to po co kupił słabsza karte? :) [...] jednym slowem jak kolega wyzej pisal zamienil stryjek siekierke na kijek. Takich zmian sie nie robi o tak hop siup! trzeba wiedziec co sie bierze! jednym słowem lol, komp działa prawidłowo Odp. uzasadniona PS. co do maniaka nVidii :) #include <maniak.nv> int main(); { cout << "Czemu w 3DMarku05 rekordy świata biją na ATi ?? przecierz to ciach!o nie ?? :) "; return 0; } Opinie typu To ciach!o tamto ciach!o BEZ jakiegokolwiek uzasadnienie świadczą o NIEWIEDZY :) Gratuluje koledze NIEWIEDZY... bo łatwo powiedzieć trudno uzasadnić... Jeżeli wystawiasz firmie opinie na bazie tej karty którą masz w podpisie to gratuluje i współczuje Przecierz do Queja, CS i innych są przypisane stery dające ogromną wygajność w OpenGL... sterowniki NGO stworzone specjalnie dla maniaków CS :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...