model3100 Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Mam KARTĘ jak w opisie poniżej i od czasu do czasu szczegulnie na górze przebiega taka prawie niewidczna szaro-siwa kreseczka taka może nawet bez koloru są to takie załamania chwilowe paseczka obrazu nie wiem jak wam to inaczej wytłumaczyć i chciałbym to zlikwidować i nie wiem jak czytałem tan topic niżej ale to nie to nie są tak wyraźne to takie cieniutkie jest. Nieraz powtarzam NIERAZ pojawi sie "stado" tych że cieniutkich paseczków pokrąrzą przez 2 sek. po monitorze od góry do dołu i spadają potem nieraz pojedyńczo znowu wyskakują nie wiem co jest. To jest standard w Fx 5700?? :( Mam stery 66.81 maiłem 61.36 i 61.72 może jakieś specjalne zainstalować lub jakis program a może coś zrobić innego. Zamienić się z kims na karty nic nie muwiąc o tym?? Proszę powiedzcie mi jak to zrobić. Jak najtańszym kosztem :idea: Dzieki. POZDRAWIAM WSZYSTKICH model3100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 model3100 Otwórz bude i zobacz czy wyskakuje. Jakie masz temperatury w sterach :?: Mozę coś z pamięciami. Może jakiś syf w nie wlazł. Podstaw wiatrak koło karty dmuchający na pamięci. Pożycz karte zobacz czy tak samo chodzi :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 otworzyłem bude i na razie nie widać a może cos jeszcze może być przyczyną coś w biosie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 model3100 Najprawdopodobniej są to przegrzewające się pamięci. Zadbaj o dobrą wentylacje w budzie i nie będzie problemów. Możesz pokusić się o założenie radiatorów ale dopiero po obadaniu czy naprawde chodzi o pamięci. Pracuj przez tydzień na otwartej budzie jeśli nie zauważysz problemów to na tewno niedobre *C :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Cześć pracuję na otwortej budzi i było przez chwile to samo. Ale pomyślałem że może ją podkręcić podkręciłem do 510/620 i dotykałem kości i się nie grzeją zbyt mocno artefaktów nie ma i jest ok. Będę próbował podkręcać dalej może dojdę do 700 na pamięci. Jak mówicie da radę :?: Jak sprawdzić jakie mam pamiątki na grafie wiem że są samsunga ale nie wiem jaki czas dostępu?? Pozdrawiam model3100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...